9.3.2012

Pari Lahjaideaa

Kevät tulla kolkuttelee jo vauhdilla -onneksi. Palaan pariin jouluiseen lahjaan, jotka kyllä mielestäni ovat ihan ympärivuotisiksi lahjoiksikin sopivia vaihtoehtoja.


Tavallinen Käly oli sujauttanut joulupussiimme itse tekemänsä saippuan. Saippua on siis huovutettu villan sisään. Paketointi ja viimeistely teki tästä lahjasta kauniin: saippuakulho on IKEAsta ja pitsinauha sopii loistavasti harmaaseen villaan! Mielestäni tosi hyvä lahjaidea vaikkapa tuliaisiksi mökille tai kaverille muuten vaan. Ainoa ongelma tässä tosin omasta mielestäni on, että KÄYTÄNNÖSSÄ kehon saippuoiminen tuolla villamöykyllä ei vaan TOIMI!


Itse paketoin päiväkodin tädeille ja kouluavustajille tällaiset pienet joulumuistamiset. Ideaa voisi hyvin soveltaa vaikkapa pienenä keväisenä lahjana pääsiäisen aikoihin: raikkaan väriset kynttilät pupun mallisen muotin kanssa! Ihan hauska tuliaisvieminen kahvipaketin lisäksi, vai mitä tuumitte?

11 kommenttia:

Sanna-Mari kirjoitti...

Kyllä, voisin kyllä kuvitella vieväni ko.laisen pääsiäisajan viemisen!
Kaunis on kyllä toi huopasaippuapukettikin, itte himppusen vierasta ajatusta karvasesta saippuasta, mutta en oo koskaan kokeillu, joten ennakkoluuloja vaan :D

Mukavaa viikonloppua :)

Katja kirjoitti...

Hyviä ideoita! Olin ajatellut tehdä omien ja hoitolasten kanssa pääsiäisenä pupupipareita, kun niitä tykätään leipoa ympäri vuoden.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Annoin viime jouluna lahjaksi omatekoista saippuaa, johon olin huovuttanut ohuen kerroksen villaa. Ei ollut tullut mieleenkään, ettei se toimisi käytännössä. Olen käyttänyt huovuttamatonta itse tekemääni saippuaa ja tykännyt kovasti.

Hyvä idea tuo kynttilä-piparimuottilahja jouluksi. Tykkään polttaa kynttilöitä syksystä jouluun, mutta joulun jälkeen kynttilät unohtuvat valon lisääntyessä. Pääsiäiskynttilöitä en ole koskaan ymmärtänyt, mutta varmaankin on ihmisiä, jotka polttavat kynttilöitä keväällä, joten paikkansa lienee pääsiäiskynttilöilläkin.

PIUZA kirjoitti...

Olen ollut tekemässä lasten kanssa villasaippuita. Ne oli tarkoitettu lähinnä käsisaippuiksi. Ei suihkusaippuoiksi. Kai juurikin tuon takia, että eivät ole hyviä siihen tarkoitukseen. Itselläni kylläkään ei ole yhtään kappaletta, että en tiedä miten toimii. Kaunis tuo on. :)

Olisi ihana saada värikkäät pääsiäiskynttilät muotilla, tai ilman!

t.Paula

SinikkaLeena kirjoitti...

PAULA: itse asiassa meillä on ollut tuo saippua nimenomaan käsipesukäytössä ja ei toimi siinä. Kestää liian kauan ennen kuin se alkaa vaahdota ja silloinkin huonosti.

SinikkaLeena kirjoitti...

Sanna-Mari: Kiitos samoin hyvät viikonloput!

Laura: Mä vaihdan keväällä reippaammat kynttilät, mutta en kyllä polta niitä -ovat vain väriläiskinä :)

Katja: Meillä leivotaan pipareita myös ympäri vuoden :)

Irmeli kirjoitti...

Hyvät ideat. Ennenkuin luin tekstin ja sain silmät kunnolla auki katsoin ensimmäistä kuvaa näin: "Onpa hieno idea, ruisleipä kääritty pitsinauhaan ja alla on leikkuulauta, miten mainio tuparilahja!"
Näinhän hyviä ideoita todellakin voi nähdä ja saada vielä toisen hyvän idean:)

SinikkaLeena kirjoitti...

Irmeli: Loistavaa!! Toihan ois ihan älyttömän hyvä tuparilahja!

Mari M. kirjoitti...

Hei,
mun äidillä on pieni puoti, jossa on ollu myynnissä tuollaisia jonkun itsevärkkäämiä huopasaippuoita. Ite oon tykänny sellasesta tosi paljon käsien pesussa, villa toimii karkean pesusienen tavoin pesten mekaanisesti saippuan vaahdotessa siinä samalla. Saippua ei myöskään jää limaiseksi kuppiin kun siinä on tuo villa ympärillä vaan kuivuu käyttöjen välissä.

Niissä kyseisissä saippuoissa villaa on ollut melko ohut kerros (kuitenkin niin että saippua peittyy kokonaan) ja sitä on alun perin huovutettu vain hieman -> pestessä saippualla villa tiivistyy joka kerta ja saippuan sisällä pienentyessä villapuku pysyy sopivana :)

Tosi kaunis paketti kyllä. Harmaa/ruskea villa, pitsi ja puu ovat ihana yhdistelmä.

SinikkaLeena kirjoitti...

Mari: Olisikohan se myös saippuan laadusta kiinni? Ehkä osa saippuoista vaahtoaa enemmän ja paremmin?

Mari M. kirjoitti...

Voi olla. Tuoksun perusteella se mulla ollut saippua oli sellanen marketin hyllyltä löytyvä perussaippua (50 senttiä-euron maksava). Nimeä en nyt muista mutta väri on vaalenpersikkainen ja ympärillä joku pahvi/paperipakkaus. Itse käytän pääasiassa vain palasaippuoita niin suihkussa ja muutenkin ja oman tuntuman perusteella ne kaikki (niin käsintehdyt kauppahallista ostetut, kalliimmat kaupan saippuat, halpikset) vois sopia tohon huovutusjuttuun hyvin. Mutta voi olla että kyseessä on myös makuasia :)

Related Posts with Thumbnails