1.10.2011

Kymmenes kerta toden sanoo: Nyt MaMaillaan!

Kesätauko on ohi ja nyt on korkea aika saada MaMailu käyntiin. Ai mikä MaMa? Lukaisepa täältä. Tämän blogin historian kymmenes MaMa ja kaikista suurin osallistujamäärä tulossa, vai mitä? :)

Päivänpesän Katja esitteli äskettäin blogissaan korinkorjausprojektinsa. Nerokasta. Rikki menneen kahvan tilalle uusi ja persoonallinen kahva!Ihailen kierrätystä siinä muodossaan, kun siitä todella on aidosti hyötyä! Ihailen myös tuunausta silloin, kun sitä tehdään esineen käyttökelpoisuuden parantamiseksi, eikä vain pelkästään tuunaamisen vuoksi. Ja mikä perinteinen käsityö on kierrätyksen ja tuunaamisen ideologiaa parhaimmillaan hyödyntävä: KORJAAMINEN!

Ennen kaikki osasivat korjata rikki menneen tavaran, esineen tai vaatteen. Nykyään tuo perinteinen kansantaide on katoamassa: korjata ei muka kannata, kun halvemmalla saa uutta. Voisimme yhdessä osoittaa, että kannattaahan toki korjata! Jos korjaaminen ei ehkä ole minuuttiaikataulussa elävälle ihmiselle ajallisesti järkevää tai senttibudjettia tarkkailevalle kuluttajalle fiksua, ei se silti poista sitä tosiasiaa, että itse korjattu tuote on paljon arvokkaampi ja mielekkäämpi kuin uusi ostettu.

Osaatko korjata? Osaatko tehdä rikkonaisesta tavarasta korjaamalla ehjän ja ehkä vielä entistä kauniimman? Näytä minulle, näytä itsellesi ja näytä muille! Tässä siis MaMa 10 aihe:
Kun haluat osallistua MaMa -haasteeseen, lue seuraavat ohjeet huolella.

1. Korjaa haasteen mukaisesti joku rikki mennyt tuote.

2. Materiaalit tuotteeseen tulee olla omista Mahdottoman suurista Materiaalivarannoista (tätä varten ei saa siis ostaa uutta materiaalia!).

3. Tuote saa olla iso tai pieni, kova tai pehmeä, minuutissa tehty tai kahdessa viikossa tehty. Tekniikka on vapaa. Korjausprosessi voi olla helppo tai vaikea -mitä inspiroivampi ja mielikuvituksellisempi, sen parempi!

4. Korjauksen tulee olla siis uusi, ei viime viikolla tai viime vuonna tehty.

Mitä sitten, kun korjausprojekti on valmis ja tuote jälleen käyttökelpoinen ja ehjä?

1. Kuvaa tuotteesi ja kirjoita korjausprosessista uusi, hyvin kuvaileva ja mielenkiintoinen postaus blogiisi.

2. Mainitse postauksessasi myös MaMa-haasteen alkuperä linkityksineen (yllä olevaa linkillistä haastekuvaa saa vapaasti käyttää). Blogini ylälaidassa olevalla MaMa-sivulla on myös MaMa-haasteen nappi siirrettäväksi blogisi sivulaitaan!

3. Tule takaisin tähän minun haaste-postaukseen ja linkitä tuo edellä mainittu oman blogisi tuotepostaus alle.

Huom! Käytä TUOTTEEN NIMEÄ, ÄLÄ OMAA NIMEÄSI (tai blogisi nimeä)! esim. EI: "Leena" tai EI: "Leenan haaste"tai EI: "37 tuntia vuorokaudessa", vaan KYLLÄ: "Tuunattu jakkara". Linkityksen tulee tapahtua nimenomaiseen postaukseesi, EI blogisi etusivuun. Älä käytä postauksen otsikossa tai tuotteen nimessä ääkkösiä, ne eivät aina toimi linkytoolsissa! Poistan linkitykset, jotka eivät ole ohjeiden mukaisia.

Huom! Linkitys on mahdollista sunnuntai-iltaan 16.10 klo 20.00 asti!

Onnea matkaan ja etukäteen jo suuri kiitos osallistujille!

Muista käydä ihailemassa myös muiden töitä linkeistä alla! Raadin valitsemat Parhaat Työt esitellään erityisesti Be Featured-postauksessa viimeistään maanantaina 17.10. Nyt on mahdollisuus vaikuttaa raadin ohella: äänestä suosikkiMaMaasi!

Jos et halua osallistua tällä kertaa, seuraavan haasteen aihe julkaistaan reilun kahden viikon kuluttua! Tervetuloa silloin osallistumaan!


8 kommenttia:

VMS kirjoitti...

Onpa kaunis tilkkupeitto!

Pieni Lintu kirjoitti...

Jes, nyt mietintä myssy päähän ja kiertämään kaapeilla löytyykö korjattavaa - just eilen meinasin sulle pistää kommenttia että jatkuuko nää haasteet joskus! :D

Hanna @ AsuntoDelSol kirjoitti...

JEEEEE!!!! MaMA is back in business!!! Tätä on odotettu :D Nyt tarttee miettiä, että mitä korjais... Voisin aloittaa omasta selästäni, joka ei just oo ihan ehjä, mutta sitäpä en osaa korjata. Ja tuskin olis kovin mielenkiintoisia postauksessa kuvat mun rikkinäisestä ja korjatusta selästä :D :D

Marika kirjoitti...

Minäkin jo ehdin miettiä milloin MaMa-haasteet taas alkavat. Mulla olisi rikkinäinen tiskikone, mutta sitä ei edes kodinkonekorjaaja saanut enää ehjäksi :( Mutta jospa löytyisi jotain helpommin korjattavaa, jolla voisin sitten osallistua :)

Lea/kiertoidea kirjoitti...

Hei, tosi hienoa tuo korjaushaaste!
Ja totta, joskus korjattu juttu on paljon mielenkiintoisempi kuin se alkuperäinen :)

Jenni S. kirjoitti...

Loistavaa! Onhan tätä jo odotetukin. Ja kyllä, korjattavaa löytyy, mm. neitokaisen hajonneet lego rakennelmat ;) Tai kasa vaatteita.

Susannafin kirjoitti...

Oi kun kiva että tää ei päättynytkään eilen! Oon koko viime viikon pitäny tätä sivua auki tabissa, että muistaisin, ja silti unohdin :) Hyvä et aikaa onkin vielä! En olekaan ennen osallistunut :)

Jokke kirjoitti...

Voih, minulla ei nyt näytä olevan mitään korjattavaa. Hyvä että muilla on!

Related Posts with Thumbnails