27.6.2011

Voffelit

Sain äskettäin vaihdetuksi muutaman perennan vohvelirautaan. Vohvelit ovat minulle niitä nostalgia-asioita, jotka liittyvät lapsuuteen, joka oli hyvä. Olen huomannut viime aikoina alkaneeni kerätä ympärilleni yhä enemmän näitä nostalgia-asioita. Keski-ikäistymistä, ei mitään sen vakavampaa.

RAPEAT VOHVELIT

2 vatkattua munaa
1dl sokeria
hieman suolaa
hieman enemmän vanilliinisokeria
5dl maitoa (punaista hylaa suosittelen)
7dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
100g sulatettua voita

Sekoita ainekset keskenään.

Pari hyväksi havaittua vohvelivinkkiä:
  • paistamisessa kannattaa käyttää juoksevaa kasviöljyvalmistetta, jonka saa ruiskattua suoraan pullosta raudalle. Kummempaa levittämistä rasva ei vaadi, ainoastaan sen että hetkeksi lasketaan kansi alas, jolloin rasva tarttuu myös yläpintaan.
  • vohveleita kannattaa kasata vähintään kahdelle lautaselle, niin edellinen ehtii jäähtyä ennen seuraavaa (ja pysyy hieman rapeampana)
  • vohvelirauta kannattaa putsata, kun se on hieman jäähtynyt, mutta vielä lämmin. Putsaamiseen suosittelen vanhoja puuvillakalsareita, joita ei tarvitse rasvan kanssa sääliä ja jotka eivät polta läpi sormiisi!
Vohveleiden jälkeen on hyvä ottaa kunnon torkut, esimerkiksi näin rennosti:

8 kommenttia:

aNNa kirjoitti...

Nams!! Empä oo tommosia vohveleita syönyt sitten lapsuuden :)

Auli kirjoitti...

Ne on kyllä niin hyviä, muttei kuuluneet minun lapsuuteeni. Omien lapsteni lapsuuteen sen sijaan kuuluvat. Olen vissiiin sen verran sua venhempi, että meillä syötiin vaan plättyjä ja pannukakkua...

Niinu kirjoitti...

Kiitos vinkeistä, ehkä meilläkin taas pian paistetaan vohveleita:)
Ne ovat kyllä herkkua, niin makeana kuin suolaisenakin: kinkkukuutioita taikinaan, syödään punajuurien ja suolakurkku-raejuuston kanssa:)

SinikkaLeena kirjoitti...

anna: korkea aika siis saada!

Auli: elin lapsuuttani silloin leveällä 80-luvulla, jolloin toisilla oli vohvelirauta ja toisilla jopa mikrot!:D

Niinu: Mä en oo koskaan maistanut suolaisia, pitääkin kokeilla, kolmantena päivänä noi makeat alkaa jo takkuamaan...:P

Anonyymi kirjoitti...

Onko Herra( vai Rouva) Terroristi jo
rauhoittunut vähemmän terroristiksi?

t.Leena

SinikkaLeena kirjoitti...

Leena, kiitos kysymästä! Munaton-herra-terroristi rauhoittui saman tien kun keväällä kelit lämpeni ja hän rohkeni alkaa ulkoilla. Nykyisin käy sisällä enää oikeastaan syömässä ja nukkumassa (nukkuu yöt yhä tytön sängyssä). Terroristi on kuitenkin tosi seurallinen: ei mene pihasta kauas ja on aina mukana touhuissa. Hyvä hiirikissa -ja turhan hyvä lintukissakin:( Hauska otus!

SinikkaLeena kirjoitti...

Leena: Niin, leikkautin kissan myös samoihin aikoihin kun alkoi ulkoilla. Eli molemmilla asioilla lie ollut seurauksensa:)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä juttu :)
Rapsututukset eunukille!

t.Leena

Related Posts with Thumbnails