30.6.2011

Tyylikäs Koti

Kävin eilen ensimmäistä kertaa ystäväni ja perheensä uudessa kodissa. Talo ei ole uusi, vaan rakennettu ja laajennettu useaan eri otteeseen -ensimmäinen osa 50-luvulla. Ystäväni perhe on rempannut osaa talosta valmiiksi, osa on vielä kesken ja osa odottaa vielä remonttia. Talossa on tyylikäs ja kotoisa tunnelma, johon ihastuin kovasti. Sisustuksessa on yhdistelty hyvällä maulla funkkista, 50-lukua, 70-lukua ja nykyaikaa. Värimaailma on harmoninen ja rauhallinen, mustaa ja valkoista, vihreää ja sinistä sekä efektivärejä. Ihailuani ei yhtään vähennä se, että talon remontissa on tehty melkoinen työmäärä ja paljolti vielä talon oman väen ansiosta! 

Heti sisään tullessa aulassa on wc, jonka pyöreä seinä on päällystetty iki-ihanalla vanhanaikaisella lakatulla paneelilla.

Olohuoneen sohvat ovat retrot, vaikka uustuotantoa. Seinällä oleva string-tyylinen hylly löytyi talon vaatehuoneesta. Olohuoneen pallolamput ovat vanhoja -niitä on kerätty aikojen saatossa toreilta ja turuilta.

Olohuoneen upea, linjakas takka on pariskunnan itsensä suunnittelema. Mustat eläväpintaiset laatat ovat Pukkilan mallistosta.

Kirjahylly tehtiin vanhaan porrasaukkoon, kun yläkerran portaikko siirrettiin toiseen huoneeseen. Olohuoneen värimaailmaa on sovitettu taulun väreihin.


Keittiön pöytälevy on maalattu mustaksi. Sohva on patinoitunut ja kulunut, mutta sopii täydellisesti talon tunnelmaan, kuten siniset pinnatuolitkin. Hienot raidalliset ja huurrelasiset lamput ovat Billnäsin Rakennusapteekista.

Kodissa on hyvin maltillisesti pientä sisustusesineistöä ja rakenteellisia yksityiskohtia, jotka kaikki näyttäisivät olevan huolella harkittuja ja kokonaisuuteen sopivassa määrin uppoavia.9 kommenttia:

Auli kirjoitti...

Onpas kivan näköinen koti. Piti oikein klikata kuvat suuremmiksi, että yksityiskohdat näkyivät. Tykkään paljon enemmän vanhoista taloista kuin uusista. Olin tässä kesällä ihan uudessa talossa, missä kaikki oli viimeisen päällä. Itse ajattelin, että siinä kodissa jokainen voisi sanoa mistä kaikki on ostettu; kaikki oli uutta ja hienoa mutta just nämä vnhat jutut tekevät kodista aina sellaisen persoonallisemman, asujiensa oloisen. sellaisen, ettei sitä ole tarvetta muuttaa heti kun tulee uusi trendi!

Nettimartta kirjoitti...

Onpa harmoonista ja tasapainoista. Hienoa, siis oikealla tavalla :)

Unknown kirjoitti...

Kivannäköinen koti! Erityisesti huomioni kiinnitti tuo takka ja ilmeisesti laatoilla kokonaisuudessaan toteutettu seinä.

SinikkaLeena kirjoitti...

Auli: Olen tismalleen samaa mieltä. Ja tämä koti oli kyllä varsin tyylikäs, mutta silti aivan selvästi persoonallinen!

Nettimartta: Hyvin sanottu! Ja oivallettu juuri se ydin, jota yritin kuvatakin!

Anne: Takka oli kyllä huippujuttu! Seinä ei itse asiassa ole laattoja vaan tapettia, jossa on kiiltäväpintaisia ruutuja:) Muistaakseni olen nähnyt K-Raudan mallistossa.

kaisu marjatta kirjoitti...

kaunis aurinkolahja odottaa sivullani sinua. tule ja ota jaa rakkautta ja iloa myös ystäville

Jasmiina kirjoitti...

Tykkään kovasti! Jaffa-juliste väreineen on ihana. Vallilalle on tulossa tuon ja toisen saman ajan julisteen pohjalta kangas tänä syksynä - o-do-tan.

SinikkaLeena kirjoitti...

aikatherine: Kiitos!

JAsmiina: Itsekin diggaan tosi paljon tuosta julisteesta. Hauska kuulla kankaasta!! Mielenkiintoista nähdä, mitä saavat aikaiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Minkähän valmistajan tuo retrosohva on?
T. Sirpa

Anonyymi kirjoitti...

Sohva ja nojatuolit ovat Iskun Louhi-mallistoa.

T. Elina, olohuoneen omistaja

Related Posts with Thumbnails