10.6.2011

Tavaran Kierrätystä

Loviisaan (ja Itä-Uudellemaalle) jäi kirppisrintamalle iso aukko, kun lastentarvikekirppis Piparminttu lopetti. Loviisan Hajuhalli (järkyttävän saastainen ja haiseva halli täynnä romua ja kirppuja) ei millään pystynyt ilahduttamaan aktiivista kirppiskävijää tarjonnallaan. Tekihän sieltä joskus hauskoja löytöjä, mutta sen paikan vaatteisiin en halunnut koskea pitkällä tikullakaan....

Rintamalla puhaltavat kuitenkin uudet tuulet. Hajuhalli vaihtoi omistajaa (käsittääkseni), paikka on remontoitu ja aivan uudenlainen: siisti, puhdas ja hajuton. Myyntipaikkoja on todella paljon ja valikoima jo nyt aivan kirppiksen alkumetreillä varsin mielenkiintoinen. Hinnat näyttivät kohtuulliselta. Ainoa ongelma oli myyntipöytien ihmeellinen mittavirhe: liian alhaalla roikkuvat vaatteet estävät kokonaan itse pöydälle laitettujen tavaroiden näkemisen. Se on pieni virhe se kuitenkin...ja löytyypähän todelliselle tonkijalle enemmän löytöjä, kun muut eivät vaivaudu siirtämään vaatteita pois tieltä:D

Eli tuonne kannattaa ainakin minun mielestäni tehdä kirppisretki vaikka vähän kauempaakin. Samalla voi pistäytyä katua alempana Samarian hyväntekeväisyyskirppiksellä, jossa hinnat ovat vaihteeksi laskeneet siitä, mitä ne välillä olivat. Nyt hintataso on hyvä ja palvelu kivaa.

Perustin äskettäin myös Facebookiin ryhmän nimellä ITÄ-UUSIMAA Vaihdetaan / Lahjoitetaan. Ryhmään on liittynyt ihan lyhyessä ajassa yli 700 jäsentä ja tavara kiertää ihan mahdottoman tehokkaasti. Jos olet tältä alueelta, liity ihmeessä mukaan! Ja jos et ole, niin perusta omalle alueellesi vastaava. Ryhmän toimimisen kannalta näyttäisi olevan etu se, että alue ei ole maantieteellisesti liian laaja! Ryhmässä saa myydäkin, mutta ainakin toistaiseksi hintataso on pysynyt mukavan kierrätyshenkisenä ja pääasiassa tavaraa vaihdetaan toiseen tavaraan tai esimerkiksi kahvipaketteihin.

Itse olen päässyt ryhmän kautta eroon lastensängystä, polkupyörästä, turvaistuimesta, pesukoneesta, puutarhatuoleista, joistain kirjoista ja lukuisista villiintyneistä kukantaimista. Vastavuoroisesti olen saanut sitä kautta ikkunat kasvihuoneeseen, vaikka mitä ihania taimia, Suklaa-Prinssille futispaitoja, puutarhatuolit ja pihakeinun. Vaikka et olisikaan alueeltamme, mutta olet kiinnostunut näkemään, miten ryhmä toimii, hae jäsenyyttä:)

Oonhan mä kirppishullu. Vanha tavara on kivaa, löytämisen ilo on siistiä ja myös tavaran lahjoittamisesta tulee hauska olo. Harrastus tämäkin.

7 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Kunnioitettavaa aktiivisuutta perustaa tuollainen ryhmä. Minäkin olen jäsen jossain vaihdetaanannetaan-ryhmässä, mutta kun se on koko maan laajuinen, niin huonostihan sieltä mitään irti saa.

Marika kirjoitti...

Minäkin tykkään lahjoittaa omia turhia tavaroita pois, vien niitä aina kierrätyskeskukseen. Kirppareita olen aika harvakseltaan kierrellyt, mutta tänä kesänä olen päättänyt tutustua Oulun kirpparitarjontaan vähäsen paremmin.

Katja kirjoitti...

Hyvä idea! Ja nimenomaan noin ettei alue ole liian laaja!

Lea/kiertoidea kirjoitti...

Tosi hienoa että olet noin aktiivinen!

varjoyrtti kirjoitti...

heips, kiva kun löysit blogini. Kyselit siintä yrttiympyrän kiveyksestä. Meidän piha on simmoista hienoa hiekkaa, kivet ja tiilet on pyöritelty suoraan siihen yksi kerrallaan. Väleihin on lakaistu sementin ja hiekan seosta ja päälle kastelukannulla vettä. Varmasti löytyy jostain oikeampi ja kestävämpi tapa tehdä tuo :D Mie olin liikkeellä simmosella mielellä jotta jos ei kestä keksitään jotain muuta :)

SinikkaLeena kirjoitti...

Susanna ja Katja: Mielestäni se alueellinen rajaus oli juurikin idea, joka tekee ryhmästä toimivan. Ei ilmaista tavaraa kukaan lähde hakemaan satoen kilometrien päästä. Toisekseen pienelläkin alueella löytyy ihan riittävästi kierrätettävää ja ilmoituksia tulee nytkin jo pal-jon!

Varjoyrtti: Kiitos selvennyksestä!

LeaR: Kiitos:)

Marika: Mulle kierrättäminen on itsestäänselvyys nykyään. Ostan hyvin vähän tavaraa/vaatettaa enää uutena. Omia en heitä käytännössä koskaan roskiin.

Eija kirjoitti...

Miuta kiinnostaa tuo alueellinen kierrätys, kuinka se oikeen laitetaan käyntiin fb.ssä?
Laitoin tosin sivullesi pyynnön jäseneksi liittymisestä, mutta oleilen täällä Etelä-Karjalan puolella ja täällä ei sitä sellasta näkynyt olevan. Nimittäin kaikenlaista tavaraa on nurkat pullollaan, joista vois oikeesti päästä eroon.

Related Posts with Thumbnails