4.6.2011

Suvivirsi

Suvivirret on laulettu jälleen kerran -tai jätetty laulamatta, jos koulu modernia linjaa noudattaa. Suvivirressä on jotain hyvin herkkää, alkusoitto jo saa itselläni hyvän tuulen väreet kulkemaan pitkin selkäpiitä. Nostalgiaa. Vähän samanlaisia tunteita kuin lentokentällä, omalla tavallaan ainutlaatuisia.

Tämän vuoden suvivirsi oli itselläni poikkeuksellisen koskettava. Olen siirtymässä pois peruskoulumaailmasta, ammatista, johon olen opiskellut. Opetin kaksi viimeistä vuotta haastavaa, mutta ihanaa alkuopetusluokkaa, johon on hyvä tämä lyhyehkö, mutta ytimekäs kokemus lopettaa. En lupaa, ettenkö tekisi enää koskaan luokanopettajan töitä, mutta nyt ainakin edessä on määrittelemättömän pituinen "luova tauko", johon suhtaudun innolla ja  suvivirteen siis samasta syystä haikeudella.

Eilen tein naapurin leipomoon hieman apuhommia ja koristelin pari ylioppilashattukakkua. Onnea kevään ylioppilaille ja muille valmistuneille! Kiitos opettajille ja kouluille tekemästänne raskaasta ja arvokkaasta työstä!

Valkoinen sokerimassa saatiin mustaksi lääkehiilellä. Lyyra on pursotettu erikseen suklaasta ja maalattu sitten kultaisella elintarvike-spraylla (joka on muuten aivan järkyttävän makuista!!).7 kommenttia:

Niinu kirjoitti...

Mun mielestä Suvivirsi pitäisi suojella jollain lailla tai säädöksellä! Kyllä se pitää laulaa aina kevätjuhlassa(jonka nimi voitaisiin kyllä vaihtaa kesäjuhlaksi kun kerran kesäkuuta jo elellään;)!

Marika kirjoitti...

Samaa mieltä Niinun kanssa! Kyllä suvivirsi kuuluu kevätjuhlaan.

Tosi hieno kakku! Kuulostaa aika mahtavalta ja rohkealta tuo luova tauko.

Susanna kirjoitti...

Minä en tajua, miten noihin kakkuihin saadaan noin tasainen pinta. Taitavuutta!

Onnea luovalle tauollesi!

Unknown kirjoitti...

Rentouttavaa kesistä!

Suvivirsi kuuluu kouluvuoden päätökseen. Itse en koe sitä erityisen uskoa tuputtavaksi tavaksi, vaikka taidetaan siinä jumala jossain vaiheessa mainita. Jumalansa tai sen puuttumisen voi jokainen sitten ihan omalla kohdallansa määritellä. Siihen on aika nyt armas ; )

SinikkaLeena kirjoitti...

Meidän koulussa oli erikseen kevätkirkko ja suvivirsi laulettiin siellä. Kevätjuhlassa sitä ei laulettu -vaikka omasta mielestäni sen voisi kyllä sielä laulaa!

Marika: Luova tauko kuulostaa sanoina hienolta, mutta ei se sitä oikeasti varmaan ole. Menen kyllä töihin, mutta en luokanopettajan hommiin:)

Susanna: Kiitos. Tasaisen pinnan salaisuus on riittävän laadukas sokerimassa, riittävän paksu kerros sokerimassaa ja erittäin hyvn tehdyt pohjatyöt!

Anne: Kiitos. Itse ajattelen samoin Suvivirrestä. Diggaan ateistina sen nostalgista puolta:)

carita kirjoitti...

En muista toivotinko jo onnea tulevaan? Sitä ei voi kuitenkaan koskaan toivottaa liikaa, joten Onnea! :) Luova tauko pitäisi olla lakisääteinen..Pätee aika moneen ammattiin.

Tyynenmeren Aaltonen kirjoitti...

Onnea luovaan taukoon! Tein itse saman. Siirryin openhommista pois ja vaikka työstä pidinkin, niin silti en ole päivääkään katunut!

Related Posts with Thumbnails