12.6.2011

Loviisan Puutarhat

Kävimme viime viikonloppuna ihailemassa vieraiden ihmisten puutarhoja. Loviisassa on Loviisan Avoimet Puutarhat -tapahtuma aina tässä alkukesän kynnyksen kolmena viikonloppuna. Silloin kymmenisen erilaista yksityispuutarhaa avaa porttinsa vierailijoille. Pääsin viime sunnuntaina ensimmäistä kertaa osallistumaan tapahtumaan. Paljon oli mielenkiintoista ja idyllistä ihailtavaa! Tässä muutama yksityiskohta:

Tämän vuoden tapahtuma oli tänä viikonloppuna viimeistä kertaa tänä vuonna. Mutta jos näillä päin liikutte, ensi kesänä, niin käykää ihmeessä! Elokuun 27.-28. päivä on sitten vastaavantyyppinen Wanhat Talot -tapahtuma, jossa puutarhoiden sijasta pääsee yksityiskoteihin sisälle. Tapahtuma on varsin suosittu ja taloja tulee ihailemaan paljon perinnerakentamisesta ja sisustamisesta kiinnostuneita ihmisiä ympäri eteläistä Suomea. Silloin Loviisassa on muutakin ohjelmaa eli koko viikonlopun viettäminen näissä maisemissa on ihan fiksu kotimaanmatkailuidea!

12 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Puutarhatapahtumassa en olekaan käynyt. Jotenkin mennyt aina ohi minulta. Mutta syksyllä jos pääsisi taas taloja ihastelemaan, muutaman kerran on jo käyty.

Cici kirjoitti...

Wau, mikä ihana tapahtuma! Kiitos tuosta elokuun lopun päivän vinkistä. Jos kalenteri vain sallii, niin voisi silloin piipahtaa Loviisassa.

Mayo kirjoitti...

Ovatko nuo tulppaanit todella mustia? Mielenkiintoista kuten koko kuvasarja. Kiitos vihjeestä.

Kaisa Reetta kirjoitti...

Vihreä kukkatuoli <3 Tuollaisen mä haluan siihen mun 'tulevaan puutarhaan' joka on totta vasta unelmissa.. Joskus..

Mira kirjoitti...

tuli eilen piipahdettua kolmen lapsen kanssa retkimielellä. oli mukava päivä ja lämmin, nyt niin kylmä ettei uskois eilistä todeksi...

Rouva Kukko kirjoitti...

Me käytiin kanssa Tyttöjen Kukkaretkellä eli minä, meidän pieni tyttönen ja kaverini. Viime vuonna missasin just ehkä viikolla ko. tapahtuman ja tänä vuonna sitten laitettiin kalenteriin oikein hyvissä ajoin varaus, että muistaa lähteä.

Ja oli kyllä ihanaa. Oli mahtavan lämmin päivä, kierrettiin kaikki kohteet, jätskiä vähän välissä, tuhannen tuskan mahtavia suolasia munkkeja ja Kuninkaanlammen suloisia ruusumuffineja. Sekä tietysti aivan upeita puutarhoja. Kukkia, kukkia, kukkia. Ja paljon ideoita kotiin viemisiks. Niin, kastanajapuut kullekkin.

Suosittelen ens vuonna käymään ja luonnollisesti myös Wanhat talot syksyllä.

Titti kirjoitti...

Ihania kuvia!♥
Olisipa mukava joskus päästä näkemään noita Loviisan taloja ja puutarhoja! Olen kuullut tuosta Avoimet Puutarhat tapahtumasta. Vähän liian kaukana vain asustelemme!
Aurinkoista viikkoa!

SinikkaLeena kirjoitti...

Katja: Mä en ole käynyt taloissa sisällä aiemmin, kirppiksiä oon kierrellyt tapahtuman aikana ja ollut kerran laivasillalla myymässä omia tuotteitani. jospa taloihin ensi kerralla ihan sisään asti!

Absolutetly White: Suosittelen oikeasti! Vanha kaupunki on täynnä kirppistavaraa myyviä ihmisiä ja laivasillalla käsityötuotteita. Eli talojen lisäksikin löytyy kaikkea kivaa:)

Mayo: Todellakin mustia! Ja ihan mielettömän upean isoja! Aion hankkia sipuleita tänä vuonna -laji on nimeltään Queen of Night.

Kati: Munkin mielestä toi tuoli on aivan ihastuttava! Siihen oli vain porattu vihreän vadin menevä reikä istuinosaan:)

Mira: Tosiaan, keli muuttui kertaiskusta...:/

Rouva Kukko: Sait siis tapahtumasta irti sen, mitä sillä pyritään tarjoamaankin!:D Mistä saitte kastanjapuut?? Mikä oli oma suosikkikohteesi -mulla oli se Gislomissa oleva kahden lammen piha sekä Garnisonin kuninkaanlampi.

Titti: Ei kun ensi vuonna vain lomalle rannikolle!:D

Rouva Kukko kirjoitti...

Me ostettiin kastanjat Rantatien varrelta kivipuutarhasta. Sellainen tosi pieni piha, mutta paljon kaikkea kivaa ja erityisesti japanilaisia pienoiskivipuutarhoja. Heillä oli ennen ollut iso kastanjapuu keskellä pihaa, mutta se oli paleltunu toissa talvena ja kaadettu nyt.

Eipäs me itse asiassa käytykään ihan kaikissa kohteissa, just nuo kauimmaiset jäi katsomatta. Ens kerralla sitten ois jotain uutta taas.

Tykkään ite myös hirveesti samaisesta Kuninkaanlammesta, eikä asiaa pahenna yhtään se pihassa oleva kerrassaan mahtava kellarirakennus. Villa Aaltonen oli ehkä toinen suosikki, ei liian hoidettu mun makuun, runsas ja rönsyilevä.

SinikkaLeena kirjoitti...

Rva Kukko: Siellä rantatiellä me ei ehdittykään käydä. Jos ne etäkohteet on vielä ensi vuonna, niin suosittelen Gislomin kahta pihaa. Joo, kuninkaanlammen kellari on tosi upea! Villa Aaltonen oli myös kiva, romanttinen, mutta tosi hyvin talon tyyliin sopiva.

Hanna @ AsuntoDelSol kirjoitti...

Aivan megamageet noi mustat ja valkoiset tulppaanit!!!

Pellavasydämen Mervi kirjoitti...

Eihän vaan ole sama viikonloppu, kun meillä Uudessakaupungissa on "Pytinkien paris" - tapahtuma, jossa pääsee tutustumaan vanhoihin puutaloihin, sisälle ja puutarhoihin. Tuhansittain ihmisiä eri puolilta Suomea ja myös ulkomaisia vieraita käy tutustumassa tunnelmalliseen kaupunkiimme.

Related Posts with Thumbnails