19.6.2011

Alkuaineita Lappeenrannassa

Kävimme päiväkäynnillä Lappeenrannassa , joka on meille pääasiallisesti pysynyt ohikulkukaupunkina. Muutama kerta on aikaisemmin tullut satamassa vierailtua, mutta muuten kaupunki on täysin vieras.

Syötiin satamassa vedyt ja ranskalaiset. Hyvää oli. (Vety siis on paikallinen lihapiirakka, jonka sisällä on keitettyä kananmunaa ja kinkkua).

Kävimme Tavallisen Pojan kanssa kaupunkijunassa turismikierroksella. Näin saa hyvän pikasilmäyksen keskustasta. Pitää kyllä sanoa, että Lappeenranta ei näin ensisilmäyksellä ainakaan liity minun mielessäni Suomen kauneimpiin kaupunkeihin....En ole vielä nimittäin oppinut tykkäämään 60- ja 70-luvun liiketalojen "funktionaalisista" muodoista.....Kaupungin keskellä on järkyttävän iso ja kivinen "kansalaistori" -toivon sydämestäni että tuo järkyttävä aukio ei kuvastaisi kaupunkilaisten luonnetta tai olemusta millään tavalla!

Linnoitusalue sataman yläpuolella on mielenkiintoinen, joskaan ei niin tunnelmallinen kuin Suomenlinna. Huomaan muuttuvani yhä enemmän Tavallisen Isän kaltaiseksi, kun nuuskin joka kukkapuskan ja heinänkorren tutkiakseni kasvustoa -linnoituksella oli mielenkiintoisia kulttuurikasveja!
Näitä kaunottaria näkee Suomen sähkörenkeinä enää hyvin harvoin -eteläisessä naapurimaassamme ovat sen sijaan vielä melko yleisiä.


8 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Minustakin Lpr on niitä vähempikauniita kaupunkeja. Mutta Linnoituksen Majurska-kahvion ihanuus kompensoi kaiken rumuuden oikein hienosti! Kävittekö?

SinikkaLeena kirjoitti...

Susanna: Arvottiin kahdesti ohi kulkiessa, että mennäkö vai eikö mennä. Ei menty. Mikä siellä erityisesti jäi näkemättä?:)

Susanna kirjoitti...

Ne huonekalut!!!! Se on sisustettu vanhoilla eriparisilla huonekaluilla, ja on ihan vaikea valita, mille pöytäryhmälle sitä asettuisi. Ja "myyntitiski" on ihan vaan pöytä, jolla valkealle liinalle on katettu tarvjoamiset. Ja juustokakku on hyväääääääää. Ja teekupit suurensuuria. Ja henkilökunnalla ihanat essut. Siellä on ihastuttavaa.

SinikkaLeena kirjoitti...

Hyvä, ettemme siis menneet! :D Nyt meillä on nimittäin vielä yksi syy käydä Lappeenrannassa joskus uudelleen!

Anonyymi kirjoitti...

Lappeenranta oli ainakin jossain vaiheessa vallan merkillinen. Kaikki uudis/julkis rakennukset alettiin tekemällä valtavan iso kuoppa ja kuopan pohjalle rakennus.(Linja-autoasema on hyvä esimerkki siitä). Kait siinä jokin oli syy miksi näin mikä ei miulle entiselle naapurikaupunkilaiselle selvinnyt 8=).
Pipsafi

SinikkaLeena kirjoitti...

pipsafi: jos ne halusi varmistaa, ettei siellä ole suota. naapurimaan Pietarihan on suon päälle rakennettu;) :P

Totta puhuen sen näköistäkin siellä on, että kaikki ois kaivettu kuoppaan!

Iitu kirjoitti...

Hih! Mielenkiintoista näin Lappeenrannan kasvattina lukea miltä kaupunki näyttää ulkopaikkakuntalaisten silmissä.

Rumaahan siellä on monin paikoin, mutta onneksi aina silloin tällöin osuu silmään jotain kaunistakin :) Suosittelen joskus lähtemään kanavaristeilylle satamasta ja tuo edellä mainittu Majurska on kyllä myös aika tunnelmallinen ja käymisen arvoinen paikka.

Terveisin Lukijasi Iitu :)

SinikkaLeena kirjoitti...

Iitu: me itse asiassa mietittiin kanavaristeilyä, mutta valittiin sitten se kaupunkijuna:D:D Meinaatko siis, että Lappeenranta on parhaimmillaan, kun sieltä seilaa poispäin? :P

Related Posts with Thumbnails