9.5.2011

Uusia Kirjoja

Kaksi ihan uutta kirjaa olen äskettäin saanut kirjastosta käsiini ja molemmat haluan esitellä, koska olivat varsin hyviä ja mielestäni esittelyn arvoisia!

Mari Savion ja Kati Rapian Surrur-kirja on ollut aika paljon esillä mediassa. Pelkäsin hieman etukäteen, että kirja ratsastaa vain "marimekkoudellaan" ja sisältö jää ontoksi, mutta itse asiassa kirja on ihan hauska. Mielestäni parasta antia kirjassa eivät olesen ohjeet (joiden taso ja kekseliäisyys muuten vaihtelevat  kekseliäästä loistodesignista aina vähemmän loistokkaisiin ja pakolla väännettyihin askartelu-paskarteluviritelmiin), vaan ennen kaikkea suunnittelijoiden haastattelut ja tekstiosiot ylipäätään. Valokuvat ovat hyviä ja taitto tyylikäs, kuten näiden tekijöiden edellisissäkin käsityökirjoissa (Juju ja Maja)! Kyllä tämä kannattaa kirjastosta lainata ja läpi lukaista!

Toinen hyvä uutuuskirja on Kaarina Korventakan ja Päivi Forsströmin "Kutsuvat Kortit". Kerrankin -ja vihdoin- korttikirja, jossa on päästy irti koulumaisesta äitienpäiväkorttityylistä ihan uudelle tasolle! Kortit on hienoja ja nykyisen materiaalivalikoiman mukaisia. Lisäksi kirjassa on oikein hyvä ja selkeä opastus leimailun käyttöön -itse katselen opastusta aloittelijan näkökulmasta ja ensimmäistä kertaa todella sain selkoa leimailutarvikkeista. Tämän kirjan haluaisin ihan omaan hyllyyni pysyvästi!

5 kommenttia:

Haltiakummi kirjoitti...

Olipas kivat kirjavinkit, kiitos! Harrastelukirjoissa kirjo on aina niin suuri, ja meillä täällä maalla on niin suosittu kirjasto, että parhaimmat kirjat voivat olla pitkäänkin kierroksilla. Joten hyviäkin löytöjä voi hautautua unholaan. Nuo taidan käydä varaamassa, molemmat :)

unisukka kirjoitti...

Mulla kävi kauhea säkä, kun satuin kirjastoon juuri kun Surrur oli laitettu hyllyyn eikä ollut edes varauksia. Hauska kirja tosiaan, tyylillä tehty. Sopisi hyvin jonkun firman ulkomaanlahjaksi. Tuota korttikirjaa täytyykin katsella, jos osuisi kirjastossa silmään. PS. Toivon haasteiden jatkumista, vaikka en ole tähän mennessä osallistumaan ehtinytkään. Paljon kivoja ideoita on silti virinnyt ja puolitekoiseksi asti kerinnyt. Olet hyvä keksimään inspiroivia haasteita.

Taina kirjoitti...

Kiitos vinkeistä. Olin kyllä ajatellut juuri samoin:)siis siitä Marimekosta. Tuo toinen taas... olenkin ollut ihan ymmälläni näistä leimailuista, joten sattuipas:D

Marika kirjoitti...

Ihanalta vaikuttaa tuo kirja!

Sullakin on näköjään Blogger hukannut eiliset postaukset :( Tämä on ilmeiseti tapahtunut kaikissa blogeissa. Toivottavasti toimisi jatkossa.

SinikkaLeena kirjoitti...

Unisukka: Kyllä mä jatkan!:)

Marika. Eikä ole?!:O Vai oliko ne välillä hukassa?

Taina: ei kun kirjastoon!

Haltiakummi: Joo käsityökirjojen kirjo on valtava! Löytyy hyviä ja löytyy todella huonoja -tää on hyvä:)

Related Posts with Thumbnails