17.3.2011

Saint Patrick´s Day

Tutustuin ensimmäisen kerran Pyhään Patrikiin ja hänen juhlapäiväänsä ollessani aikoinaan töissä Amerikkalaisella koululla. Oppilaissa oli paljon irlantilaisia ja juhlivathan jenkit ja brititkin siinä samassa ihan innoissaan! Minulle jäi juhlasta mieleen näihin päiviin asti vihreä väri, neliapilat, vihreä väri ja neliapilat.

Pyhän Patrikin päivä (St Patrick´s Day) on 17. maaliskuuta. Kyseessä on siis Irlannin kansallispäivä, jota juhlitaan Pyhän Patrikin muistoksi. Pyhä Patrik on irlantilaisten kristillinen pyhimys. Sittemmin juhlapyhä on kuitenkin saanut maallisempiakin piirteitä ja sitä juhlitaankin nykyään myös eräänlaisena irlantilaisen kulttuurin päivänä.

 Neliapiloita kunkin päivään ja loppuviikkoon!

Ja tervetuloa uudet lukuisat lukijat!

2 kommenttia:

Haltiakummi kirjoitti...

Eikös silloin pidä olla jotain vihreetä päällä, vaikka sukan raitoina, niin hyvä onni on taattu seuraavaksikin vuodeksi?

Miulla ei tosin ollut päällä kuin punainen pyjama ja keltaiset peitot, kun olen koko päivän kieriskellyt sängyssä äkillisesti nousseen korkean kuumeen kanssa... Mutta hei, Ibusal-paketti on vihreä, ja sen kanssa olen ollut lähes erottamaton, joten se vähän niin kun lasketaan. Joo.

SinikkaLeena kirjoitti...

Ibusal tuo onnea, uskon kyllä!:D Vähän vahvemmista kipulääkkeistä voisi tulla vielä hippasen enemmän onnea...:P

Related Posts with Thumbnails