13.3.2011

Rispa-Rosetit Kevään Värisuoralla


Uusimman MaMa-haasteen aiheena on Kevään Värisuora. Ohjeet aiheeseen osallistumiseen sekä muiden osallistujien tuotokset löydät tästä. Itse opettelin äskettäin tekemään revitystä kankaasta rosetteja (frayed rosettes) ja alla tuotokseni vaadituissa väreissä. Jos et keksi omaa projektia, voit hyvin kokeilla näitä ja osallistua postauksellasi haasteeseen! Rosettejen kiinnityspaikkoja on lukemattomia: korut, pannat, pinnit, rintaneulat, kassit, pipot, vihkot, kirjat, kehykset jne.jne. Mitä sinä keksit?

Alla oleva kirjottu tyynyliina on kirpputorilta. Aion laittaa sen sohvatyynyn päälle. Mutta laiskuudesta sakotetaan: voi että tuo silittämätön pinta ryppyineen on ruma valokuvassa!! Muistikirjat ovat Tiimarin -70% poistopöydästä hintaan 1,40e/kpl.
Netistä löytyy useampia erilaisia kuvallisia ohjeita rosettejen tekemiseen, minkä takia en alkanut tekemään omaa ohjetta (pyörä on jo keksitty!). Tässä esimerkiksi yksi: http://madebythemamamonster.blogspot.com/2009/09/see-im-not-totally-worthless.html
Lisää löytyy googlettamalla "frayed rosettes" tai "rosettes" -viimeinen vaihtoehto tosin tuo mukanaan liudan kaikenlaisia muitakin mielenkiintoisia kukkia ja rintarosseja.

Pari omaa vinkkiäni vielä lopuksi:

- Voit hyvin liimata rosetin pienen samaa kangasta olevan ympyrän päälle, jolloin se kestää paremmin.

- Halutessasi käyttää rosettia rintaneulana (tai pipokoristeena/laukkuneulana), voit leikata pohjaa varten huopaympyrän, jossa on kaksi viiltoa. Pujota hakaneula näistä viilloista ENSIN ja sitten vasta liimaa (tai oikein kestävää tulosta hakiessa ompele) huopaympyrä paikoilleen rosetin pohjaan. Ei haittaa, vaikka alla olisi tuo edellä vinkattu ohut kangas, rosetti kestää siten paremmin koossa.

- Myös trikoo taipuu rosetiksi varsin kauniisti, vaikka rispareuna jääkin sitten toteutumatta.

10 kommenttia:

Pieni Lintu kirjoitti...

Söpöjä! :)

Peppi kirjoitti...

Onpa hauskoja! Taas opin uutta - kivaa!

Petra Ilona kirjoitti...

Tosi nättejä! Näihinhän saisikin hyvin käytettyä jämäkankaita. :)

Sanna-Mari kirjoitti...

Tosi nättejä!
Mulla ois värisuoran askarteluhuopia komerossa, mutta kun ei irtoo :P

SinikkaLeena kirjoitti...

Kiitos kommenteista!

PetraIlona: Niitäpä juuri ja varsinkin jos osallistuu MaMa-haasteeseen, niin uusia ei saa käyttääkään! Yhteen rosettiin tarvitsee noin 3cm leveän ja reilu 20cm pitkän suikaleen eli tosi vähän kangasta!

Sanna-Mari: eikös noista nyt jotain taivu? Vielä on viikko hyvää peliaikaa!

Outi kirjoitti...

Onpa hauska idea, ja kivannäköisiä ovat!

Mx? kirjoitti...

Hauskan näköisiä, näitä voisi laitaa moneen paikkaan koristeeksi. Kiva idea!

SinikkaLeena kirjoitti...

Outi ja Miiwi: Ei kun tekemään siis!

Helena kirjoitti...

Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla. Kiitos ohjeesta ja koko mama-haasteen ideoinnista! Hauska juttu, aion osallistua toistekin!

SinikkaLeena kirjoitti...

päivi-helena: kiva kuulla!

Related Posts with Thumbnails