1.3.2011

Pari Käytännön Kysymystä

Edellinen Täkki-postaus herätti lukijoissa ennen näkemättömän määrän kommentointihalua ja myös tunteita. Sehän on tietysti aivan ymmärrettävää -kukapa meistä ei kokisi peittoa turvallisena ja henkilökohtaisena asiana? Jos ihmiseltä kysytään, mikä on maailman paras paikka, yllättävän monen mielestä se on oma sänky. 

Terroristi Tykkää Täkistä
 Täkkipostaus oli myös hyvä osoitus siitä, mitä minun bloggaamiseni välillä on: sarkasmia, ironiaa ja arjen hupikritiikkiä. Olin ilahtunut, kuinka moni lukija näitä oli tekstistä löytänyt. Jos taas teksti loukkasi (millaiseksi sitä siis tosiaankaan ei ollut tarkoitettu), epäilen, että sitä saattaa joutua vielä jatkossakin hieman loukkaantumaan, jos blogiani seurailee. Tämä on siis varoituksen sana!

Mutta muutamia tärkeitä kysymyksiä jäi leijumaan mieleeni ja ajattelinkin kysyä muiden mielipidettä niistä. Olisi tosi kiva, jos mahdollisimman moni vastaisi! Itse vasta muodostan asioista mielipidettä ja olen aidosti kiinnostunut kehittämään ajatusmaailmaani.

1. Olin lainannut Täkki-postauksessa muiden blogeista kuvia. En ollut kysynyt bloggaajilta lupaa kuvien lainaamiseen eli periaatteessa käytin kuvia laittomasti. Laitoin kuitenkin kuvien alle linkin lähteeseen. Olen tehnyt näin ennenkin ja tämä on erityisesti käsityöblogeissa  (varsinkin jenkeissä, blogien luvatussa ihmemaassa) tyypillinen tapa toimia, kun esitellään vaikkapa ihania netin löytöjä tai ideoita. Jokainen linkityshän tuo liikennettä myös näihin kuvan alkuperäisiin lähteisiin ja moni bloggaaja tuntuu siitä lisääntyvästä liikenteestä tykkäävän. Mutta mitäs mieltä olet? Onko syytä aina vaivautua kysymään blogistin lupa? Miten itse toimit? Miten suhtaudut, jos näet muiden blogeissa toimitun näin kehvelimäisesti?

2. Sitten ne anonyymit kommentoijat (AK). Onko monella bloggaajalla poistettu kommentointimahdollisuus anonyymeiltä? Tai poistatteko itse anonyymien jättämät kommentit? (joskus ainakin olen nähnyt jossain blogissa merkinnän näistä molemmista edellisistä toimintatavoista). Miten suhtaudut asiaan ja miksi? Itse henkilökohtaisesti tykkään jostain syystä siitä, että ihmiset laittavat nimensä kommentteihin, mutta en oikein ole varma miksi:)

3. Mistä ihmeestä näen bloggerissa, kuka aina on liittynyt uusimpana vakkarilukijaksi? Tuo neliökuvien järjestys blogissa vaihtelee, joten siitä sitä ei ainakaan näe. Onko jossain joku salainen paikka, mihin minua ei ole vielä päästetty?

24 kommenttia:

Cici kirjoitti...

1. Jos ajattelen asiaa omalta kannaltani, niin minua ei haittaa, jos ottamiani kuvia on jossakin blogissa ja ne on linkitetty blogiini. Tämä on itselleni fine. Toki tiedän erittäin hyvin mitä laki asiasta sanoo ja siksi pyrin välttämään muiden kuvia omassa blogissani. Pelkkä linkityshän ei tekijänoikeudellisesti riitä, vaan lupa tulisi kysyä. Blogimaailmassa on kuitenkin niin paljon blogeja, joissa ei ole edes linkitystä kuvan lähteeseen ja sellaisesta en pidä. Kohteliastahan olisi tietysti se lupa pyytää. Asia on myös täysin eri, jos omia kuviani käytettäisiin esim. mainos- tai muussa kaupallisessa tarkoituksessa ilman lupaani. Lähtökohtaisesti suhtaudun siis aika neutraalisti tuohon kuva + linkki -menettelyyn.

2. Olen poistanut mahdollisuuden anonyymeihin kommentteihin. Valitettavasti muissa blogeissa näkemäni "ilkeät, asiattomat" jne. kommentit on kirjoitettu anonyymeinä. Pidän siitä, että jos minä jaan julkisesti jotain omasta elämästäni (vaikkakaan en ole paljastanut henkilöllisyyttäni) on kohtuullista edellyttää, että kommentoijat viitsisivät edes jollain tasolla rekisteröityä tai esiintyä "hahmona" mielummin kuin anonyymisti. Sitä paitsi on kivaa, kun huomaa, että samat tutut tyypit kommentoivat juttuja. Jos kaikki olisi anonyymejä, niin kommenttien lukeminenkin olisi paljon tylsempää.

3. En tiedä.

Pääsky kirjoitti...

Pohdintaa kohtaan 2.
Minä haluan antaa kaikille, siis myös anonyymeille, mahdollisuuden kommentoida. Sillä tiedän, että blogiani lukee (ainakin muutama) jotka eivät osaa tai halua rekisteröityä, ja heiltä luen ajatuksia yhtä mielelläni kuin muiltakin. Mutta rajaan mahdolliset törkykommentit pois tarkastamalla kommentit etukäteen. (Niitä ei tosin ole tullutkaan, mutta vaara on olemassa :) Mielestäni homma toimii.

eve kirjoitti...

Linkittää saa, kuvia ei saa käytää. Tässä ehkä myös mennään hyvän maun rajoilla. Vrt. "kuvassa kaunis pitsiliina Paula Bloggerilta" ja "kuvassa ällöttävän paskainen posliinikippo Kaisa Kirputtajalta".

Eikö?

Kaisa Reetta kirjoitti...

Luin minäkin tuon jutun ja ihan samoja ajatuksia vanhat täkit minussakin herättävät, varsinkin kirpparilta ostettuina. Itsellä on oman siveän mummon täkki vaaleanpunaisella silkkivuorilla, enkä siitä luovu sen vuoksi, että siellä saattaa jotain luonnollisia pöpöstelijöitä elellä. Täkki on siisti, pesty ja tuuletettu ja se on löytänyt kodin liinavaatekaappini ylähyllyltä.

Sitten noihin kuvalainauksiin...
Varmastikaan kukaan bloggaaja ei pahne pahakseen, mikäli kuvaa käytetään suhteellisen positiivisessa jutussa, varsinkin, jos lainaaja kertoo kuvan lähteen ja /tai linkittää lähdeblogin. Mikäli lainauksen sisältävä teksti sisältää jotakin sellaista, joka voi MAHDOLLISESTI jotakuta loukata (esimerkiksi saattamalla lähdekuvan ja sitä kautta toisen blogin 'vähemmän imartelevaan valoon'), olisi minun mielestäni ihan asiallista kysäistä lupa kuvan lainaamiseen. Kertoa, minkätyyppiseen juttuun kuva isketään jne..

Pike kirjoitti...

Ekaan ... En laittaisi muiden blogien kuvia luvatta ainakaan arvostelevaan, ihmettelevään, provosoivaan tekstiin, pelkkä linkkikin on siinä ja siinä ed.m. yhteydessä. Aivan toista on, jos jossakin ihastellaan ja ihmetellään onnistunutta aikaansaannosta (esim. käsityöt, askartelut), näissäkin tapauksissa kysyisin luvan.

Tokaan ... Varmasti anonyymeiltäkin saa mielenkiintoisia ja kiihkeitäkin keskusteluasynnyttäviä kommentteja. Mutta jokaisella bloginpitäjällä on oikeus tehdä kommenteille mitä lystää, vaikka poistella ei-toivottavat mielipiteet, vaan onko siinä sitten ideaa, jos haluaa saada vuorovaikutteita aikaan, näin saattaisi komentoijat harventua. "Herjaavat" anonyymikommentit poistaisin surutta.

Ps. Itse poistin koko kommentoinnin. Koin, mun jutut eivät ole niin mielenkiintoisia että ne mitään "aitoa" keskustelua herättäisi. Mutta koska tykkään sukkuloida blogimaailmassa ja väliin kommentoidakin, niin annanpahan omalla blogillani vastavuoroisesti jotain itsestänikin.

Kolmanteen ... En tiedä!

Olen mielissäni kun blogiisi löysin, tykkään kovasti. Ja on hienoa että näin tarkastelet ja mielipiteitä kuulostelet.
Oma koti on monelle niiiiin herkkä asia, ainakin sen arvostelu, vaikkakin se on blogimaailmassa julkituotu joka nurkkaa myöten, mutta taka-ajatuksenahan niissä on pääasiassa ihastelun tavoittelu. Mie kyllä tykkään eniten niistä aidoista kodeista, joissa uskalletaan näyttää se ei-parempi nurkkakin, onneksi niitäkin blogeja on ja kirjoittajat on yleensä hyvin nautinnollisia, rentoja tekstintuottajia!

Mielenkiintoisia blogiaiheita ja mukavaa viikonjatkoa sulle!

Unknown kirjoitti...

3. Uusin lukija tulee aina "uusimmaksi" eli näkyy ekana "lue" lootassa. Tämä toimii näin julkisiin lukijoihin. Mutta jos lukija on itse alentanut näkyväisyyttään (lukee esim. piilona), niin silloin menee väliin, eli ekaksi piiloksi. Näin?!

1. Kuvia ei saa luvatta lainata. Se on se pääsääntö. Blogeissa on paljon noita arvontoja, jolloin lähdeblogi jopa toivoo kuvallista linkitystä, eli luvalla menee. Käytäntö on tietysti se, että moni blogaaja toivoo mainosta, johon linkitykset postauksista ovat jees, kuvillakin. Minä kysyisin lupaa kuvan lainaan, niin ei tule jälkipyykkejä.

ps. ihana terroristi peitolla (mahti tassu!)

adelheid kirjoitti...

1. Minä ärjäsen ja lujaa jos huomaan, että kuviani on lainattu ilman lupaa. Vaikka olisi se linkki vieressä. Ilman lupaa on aina ilman lupaa ja minulla on tekijänoikeudet itse ottamiini kuviin. (Toistaiseksi pyynnöstäni on myös ihan kiltisti poistettu luvatta lainatut kuvani. Ja jälkeenpäinhän multa on ihan turha pyytää lupaa!!! Se kuuluu tehdä ennen lainaamista!!!) – Pelkkä linkki, joka mahd. veisi ottamaani kuvaan, on ok. Se ei ole laitonta.

Omassa blogissa pyrin myös käyttämään ainoastaan itse ottamiani kuvia. Muiden kuviin pistän linkkiä.

2. Mulle on ihan sama kommentoiko anonyyminä vai ei… Ja tuleeko sieltä ruusuja vai risuja. En bloggaa niin henkilökohtaisista asioista, että muiden mielipiteet elämääni mitenkään hetkauttaisivat. Mutta eipä ne tee sitä tosielämässäkään... edes henk.koht. asioissa...

3. Mulla on ainakin sun blogi syötteenlukijassa eli ei näy mistään tilastoista…

Hanna @ AsuntoDelSol kirjoitti...

1. Mä olen joskus lainannut kuvia muiden blogeista/verkkokaupasta ja linkittänyt kuvat alkuperäiseen lähteeseen ja kysynyt luvan (jälkikäteen tyyliin: Tästä linkistä pääset kurkkaamaan blogiini, johon lainasin kuvaasi, onko ok, poistan heti, jos et halua kuvaa siellä käytettävän). Mutta mä olenkin tällainen PVJ, joten mitä lie viilaamista... Mutta kaikilta olen toistaiseksi luvan saanut ja kiitosten kera, että kiva, kun linkitit.

2. En ole kieltänyt anonyymeja, mutta eipä taida yhtään anonyymiä kommenttia blogissani ollakaan. "Ei-tykkääjät" ovat ilmeisesti tähän asti tyytyneet kommentoimaan 'pikanäppäimillä' postausten jälkeen, johon olen antanut myös vaihtoehdot "huono aihe" ja "en tykkää".

3. En tiedä, sori.

Mirka kirjoitti...

Hei,
Ensimmäinen kommenttini todella herkulliseen blogiisi, jota olen seuraillut jonkin aikaa! Kiitos tästä!

Täkkipostauksesi oli aivan hulvaton, haluaisin itsekin tuottaa tuollaista tekstiä, jos osaisin ;) Kuvat olisin itse ehkä jättänyt lainaamatta, tai sitten olisin lainannut joltain sisustussivuilta linkin ilmoittaen. Laitonta varmaan sekin, mutta ehkä vähän neutraalimpaa.

Omassa blogissani voivat anonyymitkin kommentoida, samoin en tarkista kommentteja ennen julkaisua. Yli vuoden bloggailun aikana ei ole ongelmia ollut. Ilmeisesti blogini ei ole niin kiinnostava ;)

Minulla lukijoiden pikkukuvat ovat aina samassa järjestyksessä. Ne lukijat, joilla ei ole omaa kuvaa, tulevat loppuun, mutta nekin liittymisjärjestyksessä.

Onnea ja pitkää ikää blogillesi!

Hanna @ AsuntoDelSol kirjoitti...

Niin ja sitä piti vielä edelliseen kommenttiini lisätä, että lainaamani kuvat ovat aina olleet positiivisessa jutussa, esim. Katsokaa kuinka ihana pipo/taulu/kyltti, yms...
Mulle ei tullut mieleenkään tuo, että joku lainaisi toisen kuvia johonkin törkyjuttuun (tuo Kusinen Kippo...LOL!). Oonkohan mä vähän turhan hyväntahtoinen ja naiivi, en jaksa ymmärtää, että jonkun pitää mollata toisia täällä blogistanissa, tai muuallakaan.

JOS SEN BLOGGARIN AJATUKSET EI KÄY YKSIIN SUN OMIES KANSSA JA NE NÄRÄSTÄÄ NIIN HITOSTI, NIIN SIIRRY SEURAAVAAN BLOGIIN! Ihan varmasti joka bloggaajalla on sellaisia lukijoita, jotka ovat samanhenkisiä ja joille sitä blogia varmaan pääasiassa tehdään. Tuskin kukaan (kovin paljon) nauttii siitä, että joku anonyymi tulee herjaamaan omaan blogiin. Tai kiva, jos joku nauttii, mut suurin osa ehkä ei. Meniks tää vähän OffTopic... NIIN!

Susanna kirjoitti...

1. Kuvien nappaaminen on aina väärin, jos ei lupaa kysytä. Toisaalta jokainen, joka laittaa kuviaan verkkoon, ottaa tietoisesti sen riskin, että joku voi kuvat varastaa. Itse en ottaisi kysymättä kuvaa kenenkään blogista, mutta esimerkiksi verkkokaupoista tai muista kaupallisista kohteista niitä kyllä napsin, ja laitan merkinnän alkuperäisestä sijainnista. Tämähän on myös laitonta, mutta annan sen itselleni anteeksi, koska tällainen toiminta on pelkkää ilmaista mainosta yrityksille.

2. Minä poistin omasta blogista anonyymit jossain vaiheessa, koska minulta meni hermot siihen, että anonyymit jättivät pääasiassa ilkeitä viestejä. Mielestäni jos ei ole asiallista sanottavaa, voi pitää turpansa kiinni. On kamalaa, että oman bloginsa sivuilla joutuu pahoittamaan mielensä. Myöhemmin olen sitten antanut anonyymeille jälleen kommenttioikeudet, ja ruvennut miettimään vähän tarkemmin sanamuotojani, jotta ne eivät niin helposti loukkaisi herkkiä anonyymejä. Ihmiset eivät aina tunnista sarkasmia tai itseironiaa.

3. Samaa olen ihmetellyt minäkin.

Lezzie kirjoitti...

Nuo linkitykset negatiivisessa mielessä jota harjoitit viime postauksessa kuuluvat mielestäni hyvän maun ulkopuolelle. Itse olisin loukkaantunut jos olisit tuonsävyisesti linkittänyt blogini.

Pääsääntöisesti toisten kuvia ei saa ilman lupaa käyttää. Jos kuitenkin käyttää niin kuvan lähde on mainittava. Negatiiviseen sävyyn ei sitä kuitenkaan pitäisi tehdä.

Kaisa Reetta kirjoitti...

Lisään tuohon aiempaan kommenttiini, että mietin illalla vielä tarkemmin omaa suhtautumistani 'kuvaryöstöihin'. Omassa blogissani KAIKKI kuvat yhtä kirjasta napattua ja asiallisesti merkittyä kuvaa lukuunottamatta ovat itse ottamiani. Jos joku niitä surutta napsisi omaan blogiinsa, olisin todella närkästynyt.
Blogistanin parasta sisältöä ovat omat, mielenkiintoiset jutut omine kuvineen. Ja jos joskus haluan viljellä sitä ihanaa ironiaa, löydän sitä yleensä riittämiin omasta elämästäni ja tekeleistäni, en toisten blogien sisällöistä.

Blogisi on hieno. Tänne piipahtaa mielellään. Nyt tuli pieni pohjakosketus, mutta näitä sattuu:)
Aurinkoista päivää :)

Niina kirjoitti...

Minä toivoisin, että minulta kysytään lupaa jos omaa, itse omin kätösin ottamaani kuvaa lainataan toiseen blogiin. Niin kuin tässä tilanteessa. Tulin surulliseksi kun löysin kuvani täältä ja aihe, olkoonkin ironinen tai ei, (olen itse myös huumorintajuinen mutta en pitänyt tästä kirjoituksesta)
ei ollut kovinkaan mairitteleva.

En ole koskaan laittanut omaan blogiini toisen bloggaajan itse ottamaansa kuvaa, ellei kyseessä ole esimerkiksi arvonta, johon on toivottu linkitystä sekä annettu linkitystä varten kuva.

Annan anojen kommentoida ihan vapaasti. En ole poistanut anojen kommentteja.
Olen poistanut vain roskaa jossa on ollut linkki jonnekin outouteen tms. mainos.

Sude kirjoitti...

1. Minulla on kyllä tullut laitettua toistenkin kuvia linkin kera. Hmmm, hyihyi minua :) Vaan jos niin tärkeäksi asian näkee, niin eikö voisi ystävällisesti sivupalkissa kieltää kuviensa lainaamisen. ( Sana "varastaa" on minusta tässä yhteydessä liian jyrkkä.)
2. Minulla ainakin on sukulaisia, jotka eivät osaa kommentoida kuin anonyymeinä. Siispä anonyymitlkin tervetuloa vaan kommentoimaan, jos ette osaa tai uskalla nimeänne laittaa. Sanavahvistuksen kuitenkin jouduin laittamaan, kun joku ulkolainen automaatti alkoi lähetellä pornoviestejä kommenttilootaani. Siihen loppui nekin :)
3. Viimeiseen en osaa sanoa mitään. Itseäkin harmittaa, kun huomaa uuden lukijan tulleen, eikä meinaa millään löytää, kuka se on.
Siispä, tervetuloa kommentoimaan minulle, minä rakastan kaikenlaisia kommentteja. Ja jos minulla huomaat hyvän kuvan, niin olen vaan iloinen jos joku huolii sen blogiinsa :)
Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle !!!

Katja kirjoitti...

1. En lainaa kuvia muista blogeista, netistäkin hyvin vähän ja silloin on aina linkki sivuille joista kuva on. Mun mielestä vaatisi aina luvan se lainaaminen, mutta en tiedä osaisinko suuttua jos omasta blogista olisi lainattu kuvaa. En edes osaa selvittää sitä lainataanko blogini kuvia vai ei. Negatiivisesta käyttötarkoituksesta hermostuisin, ehkä.

2. Mulla anonyymit saa kommentoida, koska huonoa negatiivista palautetta tulee tosi vähän. Eri mieltä saa aina olla, sehän sitä keskustelua juuri aiheuttaakin. Mun lärinät on niin tylsiä ettei niistä kukaan kiihdy :DD

3. Kuvallisissa lukijoissa uusin on ekana, anonyymeissa eka on tosiaan siellä välissä, anonyymien ekana.

Peittopostaus oli pakko käydä lukemassa uudestaan kommenteineen. Sehän herätteli mukavasti keskustelua :)

Susanna kirjoitti...

Sehän minun piti sanoa, että kuvien ottaminen muualta netistä ei ole ollenkaan mielipidekysymys, vaan siinä on yksiselitteisesti kyse tekijänoikeusrikkomuksesta.

Moraalinen kysymys se on kuitenkin: mihin kukin omat rajansa asettaa, kuinka pitkälle lakia "saa" venyttää?

Ja minua ei haittaa yhtään, jos minun kuviani lainataan linkin kanssa.

Auli kirjoitti...

Minä en laittaisi minkään blogin kuvaa omaan blogiini, muuten voin kyllä linkittää. Esim. ohjeet on kohteliastakin linkittää sinne mistä ne on kopioitu. Ei kai tänne kukaan pistäkään ohjeita vaan muuten omaksi huvikseen..
Täytyy sanoa, että kun luin otsikkosi "Täkkejä ja täitä" ja sitten näin kuvat muiden blogeista, pidin sitä aika uskaliaana ja odotin, että joku siitä älähtää. Itse olen kyllä samaa mieltä täkeistä, muuten kyllä kirpparituotteet on ok mielestäni. Ehkä juuri se, että täkkiä ei näe sisältä pitää sen vähän hmm.. "arvoituksellisena". Silti en usko, että täkeissäkään täitä vilistää, tuskinpa sitä olit tarkoittanutkaan. Ymmärsin koko jutun tyylilajiin kuuluvana, sinulla on sellainen "ärhäkkä" blogi ja ihan hyvä niin. Hyvä, että joku uskaltaa.

Sitten ne anonyymit. Minulla on kaksi blogia. Koulublogini kommentit luen ja hyväksyn ennen julkaisua, koska en halua, että sinne kukaan esim. lähettää irvailevia kommentteja jonkun toisen oppilaan töistä tai haistattelee opea(kaan). No, mitään tälläistä ei ole ollut eikä tullut, yleensäkään koulublogia ei paljoa kommnetoida, vähän niikuin sitä pitäisi KOULU eli joku ihmeellinen instituutio.
Omaa blogiani saavat kommentoida kaikki, myös anonyymit ja olen ajatellut, että jos tulee negatiivista kommnettia niin kyllä sen kestän ja jos joku kommentti tarpeeksi ärsytttää voi sen sitten poistaa. Minullakin on sukulaisia, jotka eivät voi muuten kommentoida ja tämä bloggailu yhdistää meitä.
Hyvää bloggailua edelleen Leena, minusta ainakin on kiva kuulla joskus jotain kritiikkiäkin. Ja oikeastaan on hyvä, että tälläistäkin keskustelua käydään täällä, ettei aina kaikki vaan ole sellaista hymistelyä millaista se yleensä on kun ihastelee toisten ihania blogeja! Esimerkiksi sinun sisutuskritiikkisi (englanninkieliset tekstit) oli niin hauska! Hyvää loppuviikkoa!

Hintriikka kirjoitti...

Tervehdys ;)
Aivan ihana blogi sinulla...mutta mutta... minäkin älähän...ykkösestä.... Minä olen vahvahti lain kannalla, tekijänoikeudet kuuluvat AINA kuvan ottajalle (tekijänoikeudet ovat voimassa jopa 70 vuotta tekijän kuolemasta!) . Eli linkin laittaminen kuvan lähteeseen ei tee tekoa yhtään hyväksytymmäksi. Eli jos kuvan ottaja ei erikseen mainitse että kuvat vapaaseen käyttöön niin en hyväksy kuvien kopioimista omiin tarkoituksiin. Itse en myöskään pyynnöstä anna oikeutta käyttää omia kuviani kuin poikkeustapauksissa. Linkithän on tottakai sallittuja ja toivottuja, eikä niitä edes laki estä.
En tahdo olla kitisijä, mutta tämä on minun mielipiteeni. Itse esimerkiksi olen aikaisemmassa blogissa julkaissut kuvan kodistani joka on ns. mummonmökki (punainen tupa ja perunamaa) ja joku oli kopioinut kuvan ihan iloiseen bloggaukseensa, ja jättänyt kommenkin minulle. Minä itse pahoitin mieleni asiasta moneksi päiväksi, onneksi henkilö kuitenkin poisti kuvan. Minun ottamat kuvat koskevat minun elämää, minun tekemiä havaintoja, minun kotia jne, ja tahdon itse hallinnoida kuvia. Tiedän toki että otan riskin julkaistessani kuvia netissä, mutta kuvat on tarkoitettu katsottavaksi , ei kopioitavaksi :)
2.anonyymit ihan ok.

Hintriikka kirjoitti...

Tekijänoikeuksista kuvaan mm. näissä: http://www.kuvapalvelu.com/ohjeita.php
http://www.kotisivukoulu.fi/blogi/2010/10/21/58
http://www.pikseli.fi/?id=307

Hintriikka kirjoitti...

Mutta kaiken kaikkiaan, ihana blogi sinulla :)

SinikkaLeena kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista! Hyviä ajatuksia ja mielipiteitä!

Mirka: Kiva kun seuraat, toivottavasti tykkäät jatkossakin!

Lehdokki: olen kanssasi kyllä varsin samaa mieltä kiperämmästä mielipiteestäsi. Ymmärrän kyllä, että kaikilla on vapaus mielipiteeseensä ja vastakkaiset mielipiteetkin ovat joskus rikkaus. Kuitenkaan en oikein ymmärrä, miksi lukea blogia, jonka huumoria ei ymmärrä. Mitä järkeä siinä on???

Kati: Pidän kommenttiasi tähän erittäin hyvänä! Kriittistä palautetta voi antaa positiivisessa muodossa ja kommenttisi on mielestäni erinomainen esimerkki siitä.

Niina: tarkoitukseni ei todellakaan ollut pahoittaa kenenkään mieltä. Toivoin, että viesti siitä, että oikeasti pidän noiden täkkien ulkonäöstä näkyisi riittävän vahvana. Mutta epäonnistuin:( Poistin kuitenkin kuvasi.

Sude: Olen samaa mieltä! Blogeissa voisi olla enemmän tosiaan merkintöjä siitä, että mitä mieltä on kuvien lainaamisesta. Itse nimittäin siis esimerkiksi pidän sitä ihan ok-asiana ja siksi mainitsenkin sen heti tuossa tervetulotoivotuksessa.

Auli: kiitos kommentistasi tähän! Luin sen todella intensiivisesti -asiaa. Olen huomannut aiemminkin kommenteistasi, että pääset hyvin kirjoitustyylini "sisään" ja ymmärrät hyvin. Pitäisi vain olla fiksu ja muistaa, että kaikki eivät ymmärrä ja että jotkut ymmärtävät AINA tahallaan väärin:)

Hintriikka: Kiitos!

SinikkaLeena kirjoitti...

Abs White: Omasta mielestäni linkittömät lainaukset ovat jo senkin vuoksi tylsiä, että minua ainakin kiinnostaa tietää usein, että kuka mahtavan idean / tuotteen on keksinyt! Olen hyvin samalla linjalla kanssasi kuvalainauksista muutenkin.

Pike: Kiitos myös kommentistasi ja blogin kehuista! Arvostan kovasti:)

eve kirjoitti...

Voisiko ajatella, että mikäli blogissa ei anneta lupaa kuvien käyttöön, mennään lain mukaan (= ei saa käyttää). Minusta tämän pitäisi olla itsestäänselvyys.

Tekstisi olisi toiminut ilman sormella osoittamistakin.

Related Posts with Thumbnails