21.3.2011

MaMa-haaste nro 6

Uskokaa tai älkää: seuraava MaMa-haaste loppuu vasta huhtikuussa! :D Mutta jospa aloittaisimme kuitenkin ensin? Säännöt ovat tutut ennestään -tervetuloa mukaan vanhat ja uudet käsillä tekijät!

Jos väitin äskettäin vierastavani keväisiä pastellisävyjä, niin yhtä sanaa vierasta kyllä vielä enemmän: TUUNAUSta nimittäin. Sana on ruma ja keinokielinen, mutta  niin helpon käyttökelpoinen tarkoituksessaan. Uudistus ja uudistaminen kuulostaisivat turhan byrokraattisilta...Tuunauksessa sisällöllisesti ei ole tietenkään mitään vikana, vaikka käytettäisiin mitä sanaa!

Eli siinäpä aiheenne, olkaa hyvät:Nykyään tuunausta on joka paikassa, missä käsitöitäkin. Toisilla on paremmat silmät tuunattavien kohteiden löytämiseen kuin toisilla. Onko sinun silmäsi kelvollisesti tässä hommassa toimivat? Tuunata voi melkein mitä vaan ja saada aikaiseksi vanhasta, rumasta ja käyttökelvottomastakin jotain paremmin itselle sopivaa. Tuunaus ei ole mielestäni tismalleen sama asia kuin kierrättäminen - tuunauksessa kierrätettävä esine pysyy jotakuinkin alkuperäisessä muodossaan ja käyttötarkoituksessaankin, vaikka sitä uudistetaan Kierrätyshän voi sen sijaan olla koko alkuperäisen tuotteen purkamista ja "unohtamista" sekä tämän jälkeen materiaalin käyttöä aivan toisenlaisiin tarkoituksiin. Tuunaus keskittyy mielestäni pääasiassa korjaamiseen tai esteettiseen viilaamisen. Pilkunnussijoiden hommaa siis?

Miten sinä käsittelet aihetta Tuunaus?


Jos haluat osallistua MaMa -haasteeseen, lue seuraavat ohjeet huolella.

1. Valmista itse uusi haasteen mukainen tuote. Tuote voi olla toisen ohjeista peräisin, jos vain mainitset postauksessasi, mistä olet idean napannut. Voit harjoitella myös minun myöhemmin julkaistavan vinkkini mukaista tuunaus-projektia ja ehkä ideoida siitä eteenpäin.

2. Materiaalit tuotteeseen tulee olla omista Mahdottoman suurista Materiaalivarannoista (tätä varten ei saa siis ostaa uutta materiaalia!) ja tällä kertaa materiaalien pohjana tulee olla jotain vanhaa ja käytettyä, jota tuunataan muiden materiaalien avulla.

3. Tuote saa olla iso tai pieni, kova tai pehmeä, minuutissa tehty tai kahdessa viikossa tehty. Tekniikka on vapaa.

4. Tuotteen tulee olla siis uusi, ei viime viikolla tai viime vuonna valmistettu (paitsi sen tuunattavan osan, tietenkin)!

Mitä sitten, kun tuote on valmis?

1. Kuvaa tuotteesi ja kirjoita siitä uusi, hyvin kuvaileva ja mielenkiintoinen postaus blogiisi.

2. Mainitse postauksessasi myös MaMa-haasteen alkuperä linkityksineen (yllä olevaa linkillistä haastekuvaa saa vapaasti käyttää). Blogini ylälaidassa olevalla MaMa-sivulla on myös MaMa-haasteen nappi siirrettäväksi blogisi sivulaitaan!

3. Tule takaisin tähän minun haaste-postaukseen ja linkitä tuo edellä mainittu  oman blogisi tuotepostaus alle.

Huom! Käytä TUOTTEEN NIMEÄ, ÄLÄ OMAA NIMEÄSI (tai blogisi nimeä)! esim. EI: "Leena" tai EI: "Leenan haastetyö"tai EI: "37 tuntia vuorokaudessa", vaan KYLLÄ: "Tuunattu keittiöjakkara". Linkityksen tulee tapahtua nimenomaiseen postaukseesi, EI blogisi etusivuun. Poistan linkitykset, jotka eivät ole ohjeiden mukaisia.

Huom! Linkitys on mahdollista sunnuntai-iltaan 3.4. klo 20.00 asti!

Onnea matkaan ja etukäteen jo suuri kiitos osallistujille!

Muista käydä ihailemassa myös muiden töitä linkeistä alla! Raadin valitsemat Parhaat Työt esitellään erityisesti Be Featured-postauksessa viimeistään maanantaina 4.4.

Jos et halua osallistua tällä kertaa, seuraavan haasteen aihe julkaistaan kahden viikon kuluttua! Tervetuloa silloin osallistumaan!

19 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Sattupas sopivasti, olen nimittäin juuri tuunaushommissa. Tämä saattaa siis olla hyvinkin eka MaMa mihin osallistun :).

Ninnu kirjoitti...

Minä se olin taas.

SinikkaLeena kirjoitti...

Ja mä jo innostuin, että nytkö saadaan ensimmäinen miesosallistuja:D No, oot sie yhtä arvokas!

Anonyymi kirjoitti...

Yhtä MaMaa tämä ennen niin kiinnostava blogi nykyään. :C

Elli

SinikkaLeena kirjoitti...

Elli: ei ole, eikä ole tarkoituskaan. Sunnuntai ja maanantai kahden viikon välein kyllä korostavat tuota MaMailua aina. kiitos mielipiteestäsi kuitenkin! Olen luonteeltani vähän sellainen, että minulla on aina joku innostuskausi menossa -nyt olen käyttänyt paljon vapaa-aikaa käsitöihin ja se näkyy blogissakin. Yhtenä kauniina hetkenä innostun taas jostain toisesta asiasta, joten pysy ihmeessä linjoilla! Mistä aihealueista tykkäsit itse täällä?

Eija kirjoitti...

Kiva, yritän ehtiä tähän mukaan edellinen haaste jäi puolivalmiiksi.

VMS kirjoitti...

Olen samaa mieltä tuunaus-sanasta. Jos tuunaa vaikka kengät, niillä pitäisi pystyä vielä kävelemään, kenkäkukkamaljakko ei siis mahdu tuunaus-sanan alle ;)

Olen alusta asti inhonnut koko sanaa, se kuulostaa jotenkin kättentöitä ja ideoita alentavalta, mutta olen päässyt aina yli ja duunaillut hyvällä mielelläni omiani ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kiinnostavinta antia on mielestäni elämän kulku yleensä Näyttämöllä. Toki siihen käsityötkin mahtuu, eipä sillä (mutta mielestäni paljon harvemminkin riittäisi..). Ei-bloggaavana ei voi myöskään näihin Mamaihin osallistua. Kun ei joka päivä blogia lue niin tuntuu että joka visiitillä enemmän Mamaa, vähemmän Elämää.

Elli

Pingviini kirjoitti...

Heippa Leena!

Minulla on "kutsuvierasblogi" ja tämä bloggaus ylipäättän ihan uutta. Voikohan MaMa-haasteisiin osallistua ilman avointa blogia, en oikein tiedä miten nämä systeemit toimii..? Osaatko auttaa :)
Kyselee Pingviini, joka jo eilen innoissaan teki tuunaushaasteen!

SinikkaLeena kirjoitti...

Pingviini: pystyt osallistumaan pelkällä kuvallakin esimerkiksi kuva-albumista, johon kuka vaan pääsee. Tietysti tosin linkkauksesta jää silloin se tekstianti lukijoilta saamatta:/

Jokke kirjoitti...

Tämä on vähän hankala, koska tuntuu että muokkaan yleensä niin paljon: silpuksi ja joksikin ihan muuksi. Hmm, ehkä siis jotain ihan yksinkertaista?

Anja kirjoitti...

Pim! Osallistuttu!
Tuli ihan hyvään saumaan tämä haaste, sain sysäyksen tehdä jotain, mitä olen jo kauan miettinyt. Olisihan se varmaan tullut tehtyä joka tapauksessa, mutta eipähän enää kummittele pöytälaatikossa.

Tyynenmeren Aaltonen kirjoitti...

Jes, onnistuin! Oli vähän ongelmia tuon pikkukuvan laittamisessa, mutta osasinpa! Toivottavasti tämä delfiinitakki kelpaa tuunaukseen. Sanan merkitys on kyllä niin laaja, että vaikea oikein tietää, mitä se pitää allaan. Minusta kaiken vanhan käyttäminen ja sen toisenlaiseksi muuntaminen on tuunausta. Esimerkiksi yllä olevan kommentin mukainen "kenkäkukkamaljakko" on mielestäni myös tuunausta.

Saako hasteeseen osallistua monta kertaa? Saako mieheni osallistua haasteeseen minun blogini kautta? :) Hänellä ei ole omaa blogia ja hän juuri eilen tuunasi koiranruokasäkin. Tekisi mieleni laittaa se blogiini :D Käykö?

SinikkaLeena kirjoitti...

Mia: Jos tuntuu, että tekee mieli osallistua kahdesti, niin en ole ainakaan keksinyt syytä kieltää sitä:D Ja totta kai miehesi saa osallistua sinun blogisi kautta!

Anja kirjoitti...

Öh, haasteen linkkilista näyttäisi olevan jo sulkeutunut. Ainakin siltä vaikuttaa minun koneellani. Taitaa olla jokin virhe jossain, joko tässä päässä tai muualla. Haasteenhan pitäisi vielä olla auki tämän viikon?

SinikkaLeena kirjoitti...

Kiitos kun ilmoitit, en ollut itse huomannut! Virhe oli minun ruuveissani, olivat löystyneet linkkilistaa luodessa:P

Tintti kirjoitti...

Voih!
Linkkilista on jo sulkeutunut eikä kello ole vielä 20.00 :-(

Mut mulla on haastetyö valmis ja ihan ajallaan :-) (mä tarvitsen sen viimeisenkin puoli tuntia...)

Tässä linkki:
http://tintinluomukset.blogspot.com/2011/04/onneksi-on-se-viime-tippa.html

SinikkaLeena kirjoitti...

tintin: laita nyt! Mä en tajua miksi se oli sulkeutunut, vaikka niin laitoin muka oikealle aikavyöhykkeelle sulkeutumisajan! PRKL. pahoittelen siis!

Tintti kirjoitti...

Jee! :-)

Related Posts with Thumbnails