5.3.2011

Leiska: paperiaskastelua kierrätysmatskuista

Harrastin pitkästä aikaa paperiaskartelua. Tein romanttisen ja omasta mielestäni tasapainoisesti onnistuneen leiskan/ kortin (scrapbookingin ja korttiaskastelun raja on tällä Näyttämöllä ainakin häilyvä ja melkein olematon) kierrätysmateriaaleista. Lopputulos kortissa on yllättävän romanttinen -minusta on tulossa aina vain vanhempi...

Osallistuin kortilla myös Bingo-blogin ensimmäiseen haasteeseen valitsemallani kolmen suoralla: nappi, 3 paperia ja pinkki. 

 Askartelukaupoissa saatavilla oleva Scrapbooking materiaali on aivan mahtavaa näinä päivinä. Mutta käytän aina ajoittain mielelläni kierrätysmateriaaleja uuden paperin sijasta. Kustannussyistä ja arvosyistä. Kierrätysmateriaalin käyttö vaatii mielestäni myös hieman enemmän oivallusta ja toisaalta lopputulos on uniikimpi kuin kauppavalmiin tavaran kanssa.

Alla hieman vinkkejä, mitä materiaalia kannattaa katsella jatkossa uusin silmin, jos olet tähän asti käyttänyt askarteluun vain kaupan materiaaleja. Muutamassa asiassa suosittelen kuitenkin aina hifistelyä: a) käytä aina kunnollisia liimoja, kaksipuolisia tarroja ja leikkausvälineitä! lasten paperiliimat sitä harvoin ovat ja Eri Keeperkään ei ole kovin toimiva monessa yhteydessä... b) jos tarkoituksenasi on luoda ikuisesti säilyvä tuotos, käytä vain happovapaiksi ilmoitettuja papereita -kierrätysmateriaalit sitä harvoin ovat. Mutta tässä siis lista "hulivilin kierrätysmatskuja" nopeisiin ja spontaaneihin töihin:

1. Paperipussit: Tukevaa hyvää paperia, eri värejä ja kuvioita, ekopintoja (yllä olevan leiskan pohjapaperi).

2. Vaatekuvastot: Kuviopaloja vaatteiden kuoseista.

3. Sisustus- ja merkkituotekuvastot: Upeita värejä, hienoja tunnelmakuvia, puupintoja, nahka- ja kuitukuvioita huonekalujen ja tekstiilien pinnoista. Näiden vimpan päälle tehtyjen kuvastojen kuvissa on myös erittäin hyvin toimivia väriyhdistelmiä. Eli jos koet, ettei oma värisilmäsi ole aivan huippu, voit aina valita värisuoran leiskaan jostain valmiista kuvastokuvasta, joka näyttää hyvältä.

4. Kukkakuvastot: Loistavia värejä, ihania muotoja, kukkia (leiskani ruusut).

5. Vanhat kirjat: nuhjaantuneet kansipaperit, joissa on luonnollisesti kuluneet ja pehmentyneet reunat (leiskani alareunan tumma kuukuva), tekstisivut (myös mallileiskassani), kannet pohja"kartonkina".

6. Nuottipaperit: no ne nuotit:)

7. Aikakauslehdet: muotikuvien värit ja pintakuosit, kuviopaloja korujen kuvista, ruokaohjeista aivan herkullisia värejä ja kuvioita, maalauksien paloja (leiskani vasen yläkulma).

8. Vanhat valokuvat, kuitit, lappuset ja lippuset, lasten piirustukset, napit (leiskassani), nepparit, nauhat ja nyörit (leiskassani rusetti ja alareunan vaaleanpunainen silkkinauha), vaatteiden roikkolaput (tagit) ja niissä kiinni olevat pienet hakaneulat ja kauniit nyörit, kepit, tikut, kankaanpalat, pitsit....ja vaikka mitä!

Jos innostut kokeilemaan, lisää työhösi pitsiä tai tee lopputuloksesta herkkä kuin pitsi: vielä on nimittäin sunnuntai-iltaan asti aikaa osallistua MaMa-haasteeseen (klikkaa kuvaa):

9 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Tuota olisi joskus kiva kokeilla, kunhan aika vain riittäisi...

Suvi kirjoitti...

Tulipas mieleen yksi pyyntö. Kaipaan uusia ideoita käsityötunneille (alkuopetus). Osaatko vinkata, mistä lähteä etsimään ajatuksia?

Olen viihtynyt viimeisen kuukauden teatterissasi oikein hyvin :)

SinikkaLeena kirjoitti...

Mari: Mä tykkään paperiaskartelusta juuri siksi, että se vie aika vähän aikaa. Eikä vaadi kamalasti erityisiä tiloja / koneita. Mutta pitäähän se pienikin aika toki jostain repiä -mä otan siivouksesta ja kodinhoidosta:P

Suvi: Kiva kun olet viihtynyt ja toivottavasti viihdyt jatkossakin! Minulla on kamalasti ideoita ja runsaudenpula, että miten ne ehdin toteuttaa. Mutta aloin nyt pohtimaan, jotta mistäs mä ne ideat nappaan, enkä osaa vastata: sieltä sun täältä:D Mutta koululle suosittelen kyllä hankkimaan Pikkumetsän Aapiseen liittyvät kuvis ja käsityökirjat (1- ja 2-luokille on omat). Niissä on ihan kelpoja ideoita, vaikka ihan kaikista en kyllä tykkää.

Jokke kirjoitti...

Liian romanttista taas minun makuun, niin kuin skräppäys yleensä. Mutta aivan MAHTAVAA, että on käytetty kierrätysmateriaalia. HYVÄ, papukaijamerkki!

SinikkaLeena kirjoitti...

Jokke: Niin on melkein minun makuunikin!:D Mutta onneksi minulla on keski-ikäpäivät, silloin tää on ihan jees!

piiskis kirjoitti...

Ihana kortti! Minä tykkään juuri tuon tyylisistä korteista, ja kaikki lehdet päätyvät minulla "tsekkaukseen" ennen kuin heitän pois, eli leikkaan kivat kuvat ym. talteen. Täytyykin joku päivä tehdä joku tuollainen kortti, nyt kun sain taas "kipinän". KIIOS!

SinikkaLeena kirjoitti...

Piiskis: toivottavasti sait tosiaan kipinän! Silloin olisin päässyt yhteen tavoitteeseen bloggauksessani. Kiitos!:)

AN kirjoitti...

ihanan ruusuinen kortti!
Kiitos osallistumisestasi uuteen Bingo-haasteeseen!
Tulehan mukaan toistekkin!

SinikkaLeena kirjoitti...

AN:kiitos:)

Related Posts with Thumbnails