23.3.2011

KKK=Kissankakkakysymys!

Kevät on koirankakkojen ja kissanpissan hajun aikaa. Jep. Mutta ei kai nyt sentäs sisällä?:/

Kuulkaas pidemmän kissakokemuksen omaavat ihmiset, auttakaa kokematonta ihmistä kissankakan hajuisessa mäessä:

Terroristi oppi aika hyvin ja nopeasti sisäsiistiksi, vaikka olikin vieroitettu liian aikaisin. Ja on käynyt siis pennusta asti hiekkalaatikolla lukuun ottamatta ihan ensimmäisiä päiviä, jolloin etsi piilopaikan kakkapaikakseen. Olen vähän yritellyt erilaisia kissanhiekkamateriaaleja testata ja kissa ei ole reagoinut vaihdoksiin, vaan on mukisematta käynyt laatikossa nyt aina varhaispäivien jälkeen.
Nyt kissa on kuitenkin pari viikkoa kakannut joitain kakkoja hiekkalaatikkoon ja sitten taas joitain muualle huoneeseen (mihin sattuu paljaalle lattialle, ei samaan paikkaan). Mikä ihme voi olla vikana? Miten saan tuon laatikon ulkopuolelle kakkaamisen loppumaan? Laatikko on puhdas, joten siitä sen ei pitäisi olla kiinni. Ja vanhat kakat olen jyty-Cifillä desinfioinut huoneesta, joten entisiä jälkiäkään ei pitäisi olla.

Kakka-Terrorismin kannattaja

13 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Kissoilla on joskus omalaatuiset vinkeet, niistä ei aina välttämättä pääse kärryille. Mutta ensimmäiseksi herää kysymys siitä, minkä ikäinen kissasi on (nuori siis, mutta jokohan olisi ikää sen verran, että hormoonit alkaa hyrräämään?)? Onko kissa leikattu? Nimittäin jos ei ole leikattu ja ikää on yli 6 kk niin hyvinkin voi vaikuttaa kevään hormonit käyttäytymiseen.

Marja-Leena kirjoitti...

Kissa kiukuttelee jostain tai sitten se pelkää jostakin syystä käydä kakalla omassa hiekkalaatikossa. Omassa hiekkalaatikossa käyvää kissaa ei saa missään tapauksessa siinä tilanteessa torua, vaan kiitellä ja kehua. Pitää kehua kissaa aina, jos se menee omalle hiekkalaatikolleen. Ehkä voisi kokeilla laittaa pieni kakkakikkara hiekkalaatikkoon (hajuyhteys) ja näyttää sitten kissalle tuo kakkapaikka ja kehua ja kiitellä.

Vahingon sattumisen jälkeen pitää viedä kissa siihen väärään kohtaan, jossa se on käynyt ja josta hajua ei vielä ole desinfioitu ja siinä sitten torua kissaa kovasti ja vähän voi kissaa rangaistakin siinä niskasta kevyesti ravistelemalla, jos muuten kissa ei usko. Tämä tilanne pitää tarvittaessa toistaa. Laitetaan sitten kissa omaan hiekkalaatikkoon, jossa on sen oman kakan hajua ja kehua ja kiitellä siinä kissaa.

Kissa on viisas eläin ja oppii melkein välittömästi.

Auli kirjoitti...

Vaikea kysymys! Minulla on ollut neljä kissaa. Toinen niistä, Miiru- vainaa, oli toivoton tapaus tuossa suhteessa. Minkäänlaiset kurinpitotoimet eivät auttaneet. Hänen olisi pitänyt elää täysin kliinisessä ympäristössä, missä ei olisi mitään kankaita(=kasoja), ei yhtäkään ylimääräistä esinettä missään, vain puhdas lattia ilman mattoja. Niin monet kerrat hän päästi pissat tai kakat jonnekin ei sallittuun paikkaan (=työkaverini kassiin...) jos vaan jotain ylimääräistä oli jossakin. Ja meillähän aina on jotain ylimääräistä jossakin.. Hän oli just tälläinen liian aikaisin vieroitettu kissa. Nämä kaksi nykyistä (puuhun koputusta) eivät ole pissanneet mihinkään tai kakanneet muutakuin laatikkoon. Miirun kanssa oli yhtä härdelliä... Hän oli toivoton tapaus. EI auttaneet karkoitteet, etikat, suihkupullot, toruminen... Silti porasin monta päivää kun hänet jouduttiin lopettamaan 16-vuotiaana... Siitäkin huolimatta, että pari viimeistä vuotta aina poissaollessamme miinoitimme sohvat ruokapöydän tuoleilla, ettei kissalle tule inspiraatio..
Tämä on sellainen asia, että kannattaa kokeilla jotakin neuvoja. Itse en voi neuvoa koska mikään ei auttanut!

Krista kirjoitti...

Heti ensimmäiseksi minäkin mietin, että onko leikattu??
Meillä oli joskus muinoin leikkamaton kolli, joka muutamaan kertaan "asioi" keväisin sisälle, osin vissiin johtui siitä, että hormonitoiminta sai suoliston sekaisin...

Meillä oli myös kuukauden verran sijoituskissa, joka odotteli uutta kotia. Se tyyppi ei meinannut tajuta missä on vessa, opetettiin laittamalla ruokakupit kaikkiin muihin huoneisiin paitsi sinne missä oli hiekkalaatikko. Oppi kuin oppi asioimaan oikeassa paikassa.
Olimme joskus kuulleet, että kissa on sen verran siisti eläin, ettei ulosta samaan tilaan, jossa syö/saa ruokaa...

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Onko kodissanne tapahtunut jotain uutta mikä voisi hämmentää/pelottaa/ saada kissan osoittamaan mieltään, saako kissa tarpeeksi huomiota ja virikkeitä?
Onko ruokavaliossa muutoksia, onko kissa madotettu?

Kissa voi olla myös kipeä, vaikka muuten olisikin ok (oma kissa sairastui maksa/munuaisvikaan ja ainut oire oli lattialle kakkiminen ensi alkuun)
Nämä nyt tulee ensin mieleen.

MUTTA kissaa ei missään nimessä saa rangaista/ torua väärään paikkaan kakkimisesta, sillä se ei ymmärrä tekoaan. Toruminen voi vaan lisätä kakkimista, muutenkaan siihen ei erityisesti pitäisi reagoida sillä kissa voi kakkia saadakseen huomion.
Myöskään kissaa ei saa ikinä nostaa/ ravistaa niskasta, sillä se on vaarallista ihan kuten lapsen ravistelu. Emo kissa kantaa pentujaan niskasta, mutta pentu on silloin vielä kevyt ja emo osaa "napata" oikeasta kohdasta turvallisesti.

Kissa on elävä ja tunteva olento, hyvin viisaskin vielä, kun vaan aina ymmärtäisi mitä yrittävät kertoa. :)

Terveisin: Virpi

Sude kirjoitti...

Minulla on aina ollut kissoja ja nytkin viisi. Tuo väärään paikkaan kakkiminen on aina hankala juttu. Voi olla , että kissasi osoittaa mieltä jostain asiasta. Meillä yksi kissa kävi aina pissaamassa matkalaukkuuni kun vaistosi minun olevan lähdössä matkoille :)
Vika voi olla myös kissanpissahiekassa. Käytätkö puupohjaista seosta. Meillä ainakin muutama on kieltäytynyt pissimästä semmoiseen, se kuulemma ärsyttää peräaukon ihoa. Et sinäkään pissisi paikkaan, jossa aina kirveltää pyllyä :)Kyse voi olla monesta muustakin seikasta, mutta yleensä tämä paha tapa jää aikanaan pois. Tsemppiä siihen asti, että ongelma ratkeaa.

VMS kirjoitti...

Vielä miettisin kissanhiekkalaatikon paikkaa.
Sen tulisi olla kodin (ydinalueen) ja ulkotilan rajamailla, rauhallisessa paikassa
ellei kissa ole ylisosiaalinen kuten meillä, ja halua tulla paskalle samaan paikkaan (siis kylpyhuoneeseen) ja aikaan, kuin hänen palvelijansa.

Anonyymi kirjoitti...

Kommentoin minäkin, vaikka tässä asiassa on varmaan niin monta totuutta kun on kattia ja omistajaakin. Meidän kissa tykää puupelleteistä hiekkalaatikossa, yhteen kissaan perustuvissa melko subjektiivisissa testeissä ovat siis suosituin 'kuivike' vaihtoehto.
Yksi juttu, mitä tässä ei kukaan sanonut, on Klorite. Eli kissoja kuulemma viehättää peruskloriten tuoksu, se vieno lehahdus siis, mikä jää esim. hiekkalaatikkoon kun loota on pesty Kloritella ja huuhdottu vedellä. En tiedä, millä puhdistat kissan laatikon, mutta siis yleensä ottaen kissat pitävät kloriten tuoksusta, joten sitäkin voisi koittaa.

ps. Kiitos kivasta ja viihdyttävästä blogista!

t,Heidi

piipadoo kirjoitti...

Voi kunpa osaisi auttaa! Meidän neiti kakkii aina sievästi laatikon viereen. Korkeintaan kerran vaihtamisen jälkeen menee laatikkoon, mutta sitten taas viereen. Olen luovuttanut ja ollut tyytyväinen, että edes samaan paikkaan.

Kollikissamme (leikatun) merkkaushimo onkin sitten sellainen, jota en ymmärrä, en jaksa, en tiedä, mitä tekisin.

Eläinlääkärin mukaan Cornish Rexit nyt vaan on vähän hölmöjä, mutta onhan kissat aina mysteereitä.

-Paula

Marika kirjoitti...

Sanonpa itsekin vielä, että ollaan huomattu sama kuin Heidi, että kissa tykkäävät kloriitin tuoksusta. Tosin se on todella myrkyllistä, joten kannattaa varoa ettei kissa pääse nuolemaan sitä mistään.

Meillä on aina käytetty puupellettejä kissanhiekkana, eikä sen kanssa ole ollut ongelmia meilläkään. Ekologisempaa kuin teolliset hiekat ja luultavasti siten myös kissalle(kin) terveellisempää.

Kaisa Reetta kirjoitti...

Vanhempieni 16-vuotias kissa on nyt parina viime talvena joutunut 'alistumaan' sisäkakkimiseen. Lumi/pakkaskauden alussa se saattaa pidätellä päiviäkin ennenkuin alistuu tekemään taas laatikkoon. On huomattu, että kakkaaminen onnistuu vain silloin, kun 'kukaan ei nää' ja laatikko saa olla paikallaan jossain nurkan takana. Jos laatikkoa liikutellaan paikasta toiseen, kakkaamispihtaus alkaa uudelleen. Tuo, että kissanne tekee lattialle, johtuu varmasti sen nuoruudesta. Vanhemmiten sekin alkaa todennäköisesti säästellä :)

Anonyymi kirjoitti...

Moi,

Meillä 4 kissaa tekee laatikkoon ja vanhin 16,5-v tekee minne haluaa! Sillä on tosi kova maha ja tekee minne sattuu tulemaan! Mutta onneksi muut tekevät laatikkoon. Olen kuullut muiltakin, että kissa tekee kakkoja lattioille. Eikä syy ole likaisen hiekan ym. Voi olla, että kissa kaipaisi kaveria eli toista kissaa. Tylsää voi olla yksin ja siksi tekee kakkoja mielenosoitukseksi. Ainaskin minun kaverin kissalta loppui kakkiminen lattioille, kun se otti toisen kissan. Eli ota toinen kakkija ;D

T:Heli.A.

SinikkaLeena kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista!

Kissamme kakkimiseen sopii esimerkiksi kaikki seuraavat vaihtoehtoiset syyt:
-omalaatuisuus
-leikkaamaton ja nuori ikä (reilu puoli vuotta)
-ruoka-astia aika lähellä (siirsin nyt pois kyllä!)
-koira on ollut paljon sisällä, antaa kyllä virikettä, mutta saattaa myös stressata
-kloritepohjainen CIF-haju siellä missä EI saisi kakata eli lattialla...
-hiekkalaatikko huoneen etunurkassa, kakkinut pääasiassa huoneen takanurkkaan (laatikon siirsin nyt sinne)
- Fresh&Easy silikonirakeet, aiemmin ollut eri merkkiä

Kyllä kissa on omituinen otus!!

Related Posts with Thumbnails