6.3.2011

Kitsch Keittiössä

Minulla on erikoinen mieltymys kaikkeen rumaan. Yleensä aluksi inhoan ja kauhistelen, vähitellen tykästyn ja sitten jopa ihastun. Saan hyvät potkut siitä ajatuksesta, että sisustuksessani tai vaatetuksessani on pienenä yksityiskohtana jotain yllättävää, järkyttävää tai hämmästyttävää. Taiteilen monessa asiassa kiusallani juurikin hyvän maun rajoilla. Vai mitäs tykkäätte tästä Viron löydöstäni: hevos- ja palmuaiheisesta äärimmäisen mauttomasta vahakankaastani? Eihän kukaan kai tällaisesta tosissaan tykkää, mutta keittiössämme se silti komeilee ja saa minut hyvälle ja humoristiselle tuulelle aina keittiöön kävellessäni! Hevoset ja palmut ovat ehkä parhainta kitschiä mitä vanhan talon tunnelmalliseen keittiöön voi tuoda!:PKattauksessa  on käytetty tietysti täysin liinaan sopimattomia Arabian vanhoja lautasia: raidalliset ovat Tavalliselta Mummolta perittyä sinivalkosarjaa. Kukalliset löysin Näyttämön navetasta viime kesänä. Vihreät lasit ovat myös mummolasta, ruskeat samaa sarjaa kirppikseltä. Jos joku tietää kukallisen Arabian lautasen nimen olisin kiinnostunut kuulemaan! Ja vielä kiinnostuneempi olisin noista laseista, tehdas ja malli?

14 kommenttia:

Cici kirjoitti...

Heh...mun on pakko myöntää, että toi vahakangas on aika kaamea...mutta kuten sanoit saahan se hymyn huulille, aivan varmasti! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Aika vaikea keksiä karseampaa yhdistelmää kuin hevoset ja palmut, siis noin niin kuin pöydällä pidettäväksi! :D Tai ylipäätään missään esillä tuollaista yhdistelmää, lapsena tosin olisin pitänyt liinaa erittäin päheänä.

Mutta kitsch on kyllä hauskaa, silloin kun sen taitaa, minä en ja se harmittaa, olen liian analysoiva tai mitä-lie-olenkin, kun viilaan kotona pilkkua pikkujutuista. En enää ollenkaan niin paljon kuin joskus, mutta ihan liikaa vieläkin, en osaa irrotella sisustuksen kanssa, vaikka joskus haluaisinkin. Nautin katsoa, kun näen toisten kodeissa, miten on laitettu esille vaikka mitä ei-yhteen-sopivaa (tarkoituksella tai ei), minä se vaan nysvään, että "kyllästyn tähän kuitenkin nopeasti, en siis osta/tee/vaihda", argh... Kääntöpuolena on se, että lähes poikkeuksetta hankintani ovat pitkäikäisiä, mutta silti!

Laseja tai kukkalautasia en tunnista, lasit saattaavat olla Riihimäen Lasin tuotantoa, mutta lähinnä arvaukseksi menee. Kaj Franckin tuotantona myydään lähes kaikkia värillisiä lasimalleja, ainakin Huutonetissä, mutta Franckina noita en itse pitäisi, tosin tämä "hieno" arviointini menee ihan tuntumalla.

Mikäli kukaan ei tunnista, niin lainaa kirjastosta: Keräilijän aarteet. Suomalaisia juomalaseja ja Keräilijän aarteet. Arabian astiastoja. Noista voi olla apua.

Eivät astiat muuten ole ollenkaan liinaan sopimattomat, vaan olet hienosti yhdistänyt värit: vihreät lasit palmuihin, lautasten sinisen mereen ja ruskeat lasit hevosiin! :D

Sara kirjoitti...

Meillä olis yks viisivuotias, joka ei onneks tiedä tollasten vahakankaiden olemassaolosta. Olisi hänelle ehkä unelmien täyttymys...

SinikkaLeena kirjoitti...

Abs White: Eikös olekin!:D

Pauliinalotta: Vähän toivoin, että sinä ainakin olisit tienny lasien taustaa! Tiedän, että ne on jotain designia nimittäin, ei muistaakseni kyllä Franckia. Pitää vissiin etsiä noi kirjat käsiin.
Noi hevoset on muuten photoshopattu ERITTÄIN kömpelösti palmumaisemaan, mikä tekee yhdistelmästä vieläkin julmemman!;)

Sara: Lapsethan on varsin ennakkoluulottomia yhdistelijöitä, jos esimerkiksi saavat vaatteet valita. Välillä uskonkin, että harmonia on kokonaan kulttuurista iän myötä opittu juttu. Ehkä lapsellisuuteni vuoksi tykkään aina välillä rikkoa harmoniaa rankastikin:D

Haltiakummi kirjoitti...

Minun silmään juomalasit näyttäisivät Kaj Franckin Nuutajärvelle suunnittelemilta Luna laseilta. Meillä kotona on tuo vihreä Luna-astioista käytössä vain pääsiäisenä, eli varma kevään merkki :)

Heppapöytäliinasta tulee jotenkin mieleen Hanna Ekolan "Vieläkö on villihevosia" oikein huolella väristettynä... Ihan kiva.

Susanna kirjoitti...

Tuo Hanna Ekola -vertaus oli aika osuva. Liina aiheuttaa samanlaisia väristyksiä. :-D

Sanna-Mari kirjoitti...

Hahaa mikä mainio liina!
Mukavaa ja aurinkoista alkavaa viikkoo! :)

Unknown kirjoitti...

Meikä tykkää kyllä tosta vahakankaasta. Oisin ostanut samanlaisen, jos osaisin vahakankaita käyttää.

Ajattelin sua tänään ja meinasin soittaa, kun tuntui vähän yksinäiseltä. Ilmari muuten soitti sulle yks päivä omasta lankapuhelimestaan, et sitä ehkä itse huomannut :).

Ninnu kirjoitti...

No niin, kommentoinkin sitten Maken tunnuksilla. Mutta minä se olin.

SinikkaLeena kirjoitti...

Haltiakummi: No niinhän nuo ovat! Äkkiseltään googlattuna en oikein välitä muista sarjan astioista, ovat ronskimpia reunoineen kuin nuo lasit.

Hih...lauloin lapsena sitä kappaletta. Kuvittelin olevani mustalaisneito ja värisytin nasaalia kuin Hanna Ekola.:D

Sanna-M: Kiitos samoin!

Ninnu alias Markus: Oisit soittanut. On kyllä ollut kiiruspäivä, kamalasti ohjelmaa, mutta ainahan mä nyt puhelimeen vastaan!:P :P

Anonyymi kirjoitti...

Lasit ovat Lunaa ja vieläpä Franckin suunnittelemia! Voi tätä itseruoskinnan määrää, olisi minun pitänyt tuo tarkistaa!!! Luna-lasi oli näet nuorna neitona mielestäni kaunein lasi päällä maan ja niitä päätin hankkia sitten aikuisena (mitä en tosin tehnyt). Mallin yhteneväisyyden huomasin (seliseliseli), mutta näin sai ylimielisyys (tai laiskuus tai molemmat) palkkansa, häpeän syvästi (tai no, en nyt kovin kauheasti). Olisi nyt pitänyt vähän etsiä, koska kirjojenkin nimiä hain tovin, kun en niitä ulkoa muistanut.

Hanna Ekola ja Villihevoset vertaus liinaan on oivallinen! :D Olen aikanaan pitänyt tuosta biisistä (kamalaa myöntää, mutta kaikilla meillä on luurankomme kaapissa) ja pikkusiskoni jaksavat asiasta ihan riittävän usein muistuttaa.

SinikkaLeena kirjoitti...

Ei kannata kovasti ruoskia!:D Blogistanissa on sallittua olla myös suurpiirteinen!

Anonyymi kirjoitti...

Järkytyin ja menin sanattomaksi, mutta muutaman katsomis kerran jälkeen se on ok. Voisin laittaa sen kesällä ulos tai ehkä en??!! Vahakaissa näköjään löytyy valinnanvaraa ;) Itsellä ei ole ikinä ollut vahakangasta. t:Heli

SinikkaLeena kirjoitti...

Heli: hih..saahan sitä järkyttyä. Tein saman jo siskolleni, kun kävi kylässä:D

Related Posts with Thumbnails