15.3.2011

Ällöromanttinen Pussukka

Luennot ovat hyvä asia, kun tajuaa käyttää ne hyödyksi muutenkin kuin kuuntelemalla. Kolmen tunnin aikana ei ole siivottava, tiskattava, eroteltava tappelevia lapsia -vaan voi virkata tauotta. Aloin eilen muistelemaan pitkästä aikaa isoäidinneliön ohjetta. Virkkasin niillä langoilla, mitä työpaikan 11-vuotiaille neidoille kohdistetuista varastoista löytyi ja lopputuloksena oli ällöromanttisen soma kännykkäpussi.

 Pussissa on siis virkattu pinkillä puuvillalangalla isoäidin neliö. Sen ympärille (vielä neliömallisena läpyskänä) olen virkannut kiinteitä silmukoita valkoisella kaksi kerrosta ja pinkillä yhden kerroksen. Tämän jälkeen taitoin neliön kahtia ja virkkasin vielä valkoisella sivut kiinni toisiinsa alhaalta ja pitkältä sivulta sekä lisäksi yhden kerroksen kiinteitä suuaukolle. Käsilenkkinä on ruskea pitsinauha.

Samalla ohjeella hieman soveltaen ja isoäidinneliön kokoa vaihdellen voi tehdä vuorikankaan kanssa penaalin, meikkipussin tai minkä vaan pussukan.

Muistattehan! Vielä on sunnuntaihin aikaa osallistua MaMa-haasteeseen. Töitä on jo esillä useita, käykääpä kurkistamassa:


9 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Kiitos tästä ideasta. Mulla on kasa isoäidinneliöitä, joista piti tulla tyynyjä, mutta joista ei koskaan tule tyynyjä. Olen tehnyt niistä jo tossuja ja miettinyt, mihin muuhun ne voisi käyttää.

m kirjoitti...

meidän mummolle pitäisi muistaa markkinoida näitä uusia virkkausideoita, kun pienet pyöreät pitsiliinat eivät oikein kelpaa kenellekään :)

Marja-Leena kirjoitti...

Kiitos kirjeestä! Viehättävä koru!

Ninnu kirjoitti...

Musta toi on tosi kiva, ei yhtään ällö. Mun täytyy siis opetella isoäidin neliö. Oon joskus muutaman sellasen virkannutkin, mutta silloin oli itse isoäiti vieressä neuvomassa ja pitämässä kädestä.

Sini kirjoitti...

Mullakin ois kasa isoäidin neliöitä muutaman vuoden takaa... Vois kehitellä niistä jotain!

SinikkaLeena kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Nyt kaikki vaan kehittelemään!

Anonyymi kirjoitti...

Voihan mömmötti, osallistuisin NIIN mielelläni näihin kutkuttaviin "MaMa" haasteisii, mutta eihän minulla ole kameraa :(
Tylsähän se on tuommoisia tehdä ja sitten yrittää todistella.
No, ei auta, ei muuta kui ihanaa kevään alkua!

T:Ann-Nina
http://menolippuhavannaan.blogspot.com/

SinikkaLeena kirjoitti...

Hassua! Voiko nykypäivänä tosiaan olla vielä joku jolla ei ole kameraa?:O Siistiä ja kunnioitettavaakin!

VMS kirjoitti...

Taidelukiossa ollessani englanninopettaja kirjoitti luokan sivutaululle pysyvästi, erityisesti minulle: 'knitting is forbidden all the english lessons'.
Kutimet ja koukku pysyvät kassissa edelleen, vaikka muut luennoilla virkkaisivatkin ;)

Maikolle sanoisin, että pyöreät pitsiliinat kelpaavat aika monille vaatteiden piristykseksi, ainakin mun postaamaan VÄRILEIKKI-jutun jälkeen ihmiset niin sanoivat - liinoilla voi siis peittää lempivaatteeseen tulleen reäin tai tahrat ;)

Related Posts with Thumbnails