19.2.2011

Saletisti Natsaa: Heippa Remppamiehet!

Alkaisi olla finaalissa. Kylppäriremppa, perheen emäntä ja kaikki muukin. Tänään kävi putkimies viimeisen kerran ja sanon nyt virtuaalisesti heippa -eivät nuo ihan Suomen suulaimmiksi hepuiksi osoittautuneet, joten live-tervehtely voisi olla liian hyökkäävää! Joskin puhuivat kyllä enemmän kuin sähkömies -hänen koulutukseensa ei tainnut sisältyä tervehtiminen ollenkaan, mutta sen sijaan roskien heittelyssä ympäri taloa hän oli varsin tehokas. Ihailtavaa!

Ei tule vanhaa kylppäriä ikävä, eikä remppamiehiäkään. Paitsi hieman sitä yhtä yleismiesjantusta, joka alkoi olla jo vähän niinkuin talon vakiokalustoa: kissakin jää nyt taas ilman päiväseuraa ja omaa osuuttaan lounaseväistä (=melkoinen tappio!).

Rempan aikatauluksihan oli suunniteltu, että saadaan päätökseen tammikuun lopussa. Mutta voi kuulkaas yhden ilmavesilämpöpumpun asennus olla sellainen projekti, että mitkään aikataulut ei pidä! Ensin jotkut harjoittelijaputkimiehet kävivät vetelemässä yhden seinän kylppäristä täyteen pronssiputkia (=tahaton tilataideteos, jota en vain osannut arvostaa riittävästi?) ja seuraavana päivänä vähän kokeneempi jannu purki niitä tekeleitä. Sitten tämä sama heppu jatkoi asennusta päivästä toiseen ja päivästä toiseen. Vihdoin viimein lämmitys alkoi pelittämään jo sähkön varassa, mutta ulkoyksikössä oli jotain vikaa. Ulkoyksikköä korjattiin, vatvottiin ja mietittiin -sitten se jäätyi ja lopulta vaihdettiin kokonaan uuteen. Ja nyt kuulkaas toimii!

Jouduimme vääntämään jo pattereita pienemmälle, kun meinasi happi loppua. Natsasi vähän liian saletisti, kun oli totuttu lähes 10 astetta alempaan huonelämpötilaan! Nyt alkaa olla parin päivän jälkeen jo tasapainotila saavutettuna ja henki kulkee taas. Eihän tuo ilmalämpöpumppu putkineen vieläkään mikään kylpyhuoneen varsinainen kaunistus ole, mutta...silmä tottuu kaikenlaiseen....On se kuitenkin kummallista, kun yhtäkkiä Tavallisen Poika ei kannakaan selkä vääränä polttopuita ja silti on tasaisesti lämmintä. Jopa herätessä!


Lämmin suihku. Tai no suihku ylipäätään, on luksusta! Suihkukaappi on toimiva, tukeva ja lämmin -viihdyn siellä yllättävän hyvin. Prinsessa Ruusunmarjan ja Suklaa-Prinssin suurta hupia on päästä heti työpäivän jälkeen suihkuun. Sitä alkaa arvostamaan asioista, vasta sitten, kun niistä on joutunut olemaan riittävän kauan erossa. Riittävän kauan minulle = 4 kuukautta ilman sisävessaa, suihkua ja lämmitysjärjestelmää.
 
 

Tavallinen Äiti pesi pyykkimme koko remontin ajan. Suuri kiitos hänelle siitä! Saimme pikkuhousutkin viikattuna aina takaisin ja pyykki oli taatusti puhtaampaa kuin normaalisti. Mutta nyt meillä on oma pesukone -ette usko kuinka hienolta tuntuu pyöräyttää upouudessa koneessa ensimmäinen lastillinen sukkia! Lasten mielestä luukkua on kiva tuijottaa, meillä kun ei ole aiemmin ollut televisio-pesukonetta. Ja kuivaaja -en ole koskaan tajunnutkaan, kuinka paljon sellainen saatanallinen (kestävän kehityksen näkökulmasta) vehje voi vähentää ilmassa leijuvan pölyn määrää! Ja kuinka puhtailta ja pehmeiltä pyykit sen jälkeen tuntuvat! Saatan jäädä koukkuun, vaikka lupasinkin itselleni, että pyrin käyttämään konetta vain talvisin ja sadeilmoilla...

Mutta onhan tässä vihdoin syytä juhlaan siis! Söimme pizzaa uuden ja lopultakin ihan kokonaan valmiin jkylpyhuoneen ja sen lattialämmityksen päällä -kylpyhuone on poikkeuksetta Näyttämön siistein ja lämpiminkin huone tällä hetkellä....ps. Voin toki mainita sen pienen seikan, että kuivausrummun kondenssivesisäiliötä ei saa otettua koneesta irti, eikä tyhjennettyä, koska ilmavesilämpöpumpun putket ovat tiellä....Siispä tilasimme koko pesukonetornille korotusosan ja se toki on vielä asentamatta! Kuten myös yksi lattialista.....

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Aikamoinen putkihässäkkä tosiaan tuossa pumpun päällä, mutta sille on varmasti joku looginen putkimiehen selitys. Putkimiehet eivät varmaankaan puhu, jotta ei keskittyminen noiden taideteosten tekemiseen herpaannu. Ehkä niin oli käynyt sillä ekalla?!

Mutta pääasia, että toimii, ja koti lämpenee. Onnittelut uuden kylppärin omistajille!!

Susanna kirjoitti...

Voi riemun päivää! Onnea uudelle kylpparille!

Sara kirjoitti...

Hienoa! Kyllä jos joku tila on tarpeellinen, niin ehkä se vaan on toi wc. Ihan näin elämänviisauksia aamutuimaan ;) Ja siis ihan samat kokemukset putkareiden sotkemisesta. On se kumma, että ne kaikki pikkupussukat, joissa ne pikkuosaset tuodaan, pitääkin heitellä sinne tänne! Lapsille yrittää koko ajan toitottaa, että roskat roskikseen, mutta isot miehet sitten jättää siihen, mihin nyt sattuu jäämään.

Mutta suurensuuret onnentoivotukset vielä uuden kylppärin johdosta!

Petra Ilona kirjoitti...

Söpöä että söitte pizzat tuolla. :) Pitäähän sitä toki uutta kylppäriä juhlia!

Jasmiina kirjoitti...

Onnea! Meillä vasta haaveillaan sisäkylppäristä. Vastahan tässä on vajaa 3 vuotta tilapäisratkaisussa kylvetty, vanhassa karjakeittiössä :D Sisävessa sentään onneksi on, ilman voisi munkin pioneerihenki loppua.

Related Posts with Thumbnails