20.2.2011

Pieni ja Suuri Perinne

Pursuilevasta postilaatikosta, joka oli unohdettu tyhjentää viikon ajan, löytyi yllätyspussi minulle. Ystävänpäivälahja, josta oli kuulemme tullut perinne. Perinne, koska sain Clipperin Rooibos-teetä jo toisena ystävänpäivänä peräkkäin. Tarkemmin ajatellen, olen saanut ystävältäni tällaisen ystävänpäivälahjan joka ainoa ystävänpäivä, jolloin olemme toisemme tunteneet eli silloinhan perinteen vakavat vaatimukset ovat varmasti täyttyneet!


 Paketissa oli Rooibos-teen ("sen ainoan kunnollisen, jota Suomessa myydään", Mma Ramotswe) lisäksi englantilainen retrokuppi sellaista sarjaa, jota olen jonkin verran  haalinut sini- ja vihersävyisinä. En tiedä tarkalleen mukien alkuperäistä aikakautta, mutta veikkaisin 70-luvun loppua. Ja muki oli (ei ole enää) tietysti täynnä kunnollista suklaata ihan tältä päivältä!

Ja pitää kyllä sanoa, että ilahduttavan funktionsa lisäksi, tee tuli kyllä ihan oikeaan tarpeeseenkin! Olen vuosisadan kuumeisessa flunssassa ja ainakin omasta mielestäni häilyn jossain todellisuuden ja kuoleman rajamailla. Ehkä tee pitää edes hieman todellisuudessa kiinni!

10 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Minulla oli yksi tuollainen muki, mutta olen pannut sen matkoihinsa. En tiedä, onko se mennyt kirpparilahjoituksiin, vai olenko lahjoittanut sen jollekin tutulle. Harmistus. Olisi sopinut sinun kokoelmiisin.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana muki!!! *kuolaa mukihimossaan* Kiva lahja ja mukavasti ajateltu yhdistelmä ystävältäsi.

Mma Ramotsewalta olen oppinut, että on olemassa Rooibos-teetä, koska en juo teetä kovin usein, niin en tuota lajia ennen ihanien kirjojen lukemista tiennyt olevan olemassakaan. Juon teetä muuten aina, kun olen kipeä, jostain syystä se maistuu silloin paremmin kuin kahvi. Teehen laitan maitoa, usein odoksuttu (brittiläinen?) tapa lapsuudesta jäänyt iltatee-hetkiltä.

Paranemista toivottelen ja kuten aina sairastuneelle pitää sanoa, aivan kuin ei aikuinen sitä itse tajuaisi: "Muista juoda riittävästi nestettä ja juo kuumaa, niin olo helpottaa" :D

Susanna kirjoitti...

Leena, kerro, miten blogiin saa nuo välilehdet, niinkuin sinun blogissa on "etusivu", "näyttämö", "rooleissa" jne... Mulla menee hermo, kun en löydä bloggerista sellaista valintaa.

Sanna-Mari kirjoitti...

Mistähän ko. teetä mahtaa saada ostettua? Juon melkeempä vaan rooibosta ja mukava ois maistaa muitakin kun niitä samoja vanhoja.
Pikasta paranemista! :)

SinikkaLeena kirjoitti...

Susanna: ne on suomenkielisessä versiossa sivuja. löytyy siitä, kun alat kirjoittamaan uutta postausta "uusi teksti" tai korjaamaan vanhaa "muokkaa tekstejä". Vieressä on "muokkaa sivuja" ja siitä pääset myös luomaan uudet. Epäloogista, mutta näin. Harmi mukista.

Sanna-Mari: Luontaistuotekaupoissa on hyvä valikoima yleensä noita. Meilläpäin saa nykyisin Clipperiä S-marketistakin, mutta ei tuota makua. Tämä Clipperin Rooibos on ainakin minun löytämistäni ainoaa, joka maistuu oikealle Afrikan Rooibokselle (olen asunut siellä). Muut on enemmän tai vähemmän esanssisia.

Pauliinalotta: Rooibokseen Afrikkalaiset laittavat maitojauhetta, sopii hyvin. Juovat Rooibosta myös kylmänä joskus. Toi Rooibos on Suomessa aika uusi juttu -vielä 2001 jouluna, kun etsin teetä Suomesta ekan kerran, en saanut mistään.

Sanna-Mari kirjoitti...

Kiitos tiedosta!
Mun blogissa on sulle yks juttu :)

Siru kirjoitti...

Heips! Tuo retromuki on 70-luvun alkupuolelta ja sarjaan kuului isot, matalat lautaset, voileipä/kakkulautaset, keitto/salaattikulhot ja mukit. Ovat olleet kovassa käytössä ja värit edelleen kuin uusissa eikä säröjäkään missään. Ja mikä parasta, muki pitää pitkään teen kuumana. Merkkiä en muista millään, sillä kipot asuvat vanhempieni luona:)
Lepoa ja lämmintä sinulle!

SinikkaLeena kirjoitti...

Siru: KIITOS tosi paljon tiedosta! Nyt haluaisin kyllä nähdä millaisia nuo lautaset ovat -voisitko mahdollisesti joskus napata vanhempiesi luona kuvan???!

Siru kirjoitti...

Heips! Saat kyllä kuvia, mutta ajankohdasta en uskalla sanoa vielä mitään. Autottomana ei näiden pakkasten aikaan inspiroi laisinkaan VR:n extreme-matkailu ja prätkäilykauteenkin on hiukan vielä aikaa. Pidän kyllä mielessä ja alkoi nuo kipot itseänikin kiinnostamaan.

SinikkaLeena kirjoitti...

Kiitos Siru!

Related Posts with Thumbnails