17.2.2011

Palkittu

On mukavampaa olla palkittu kuin haukuttu. Viidesluokkalaisiin tehoavat hymynaamat paremmin kuin rangaistukset, totesin taas kerran tänään. Hetken mietittyäni lisäsin, että niin muuten tehoaa aikuisiinkin.

Minä sain tänään erään oppilaani vanhemmalta lyhyen ja ytimekkään tekstiviestin: "Kiitos tiedosta. Olet hyvä opettaja." Viesti teki minut todella iloiseksi. Aika vähästä ihminen ilahtuu, kun sanat osuvat kohdalleen. Uskon että usein viestin antaja,ei edes hoksaa ajatella, kuinka merkityksellisiä kiittävät sanansa saattavat olla. Me suomalaiset kiitämme aivan liian vähän -emme ehdi, kun on niin kiire haukkua. Jos et keksi tähän hetkeen muuta kiitosta, niin lähetä lapsesi opettajalle tuo edellinen tekstiviestinä. Uskon, että saat vastaanottajan varmasti hyvälle tuulelle, etkä menetä yhtään mitään muuta kuin tekstiviestin hinnan.

Bloggaajana sain uuden palkinnon, kiittävän, ei haukkuvan. 
Lähetys tuli Lilianna Lehdokin suunnalta. Kiitos siitä!

"The Gorgeous Blogger -palkinto on suunnattu kaikille upeille bloggaajille. Jokainen vastaa viiteen blogiinsa liittyvään kysymykseen ja jakaa tämän palkinnon viidelle, jotka mielestään sen ansaitsevat."


Mistä kirjoitat blogissasi, mitä kaikkea se käsittelee?

Harrastamisen, ajattelun ja touhun täyteisestä elämästä. Ihmisistä ja eläimistä keskellä kiirevuosia, remontteja ja rakennuksia. Mikä seikka tekee blogistasi erityisen verrattuna muihin?

En pidä blogiani erityisenä, pidän sitä omanlaisenani. Ja se riittää minulle sekä ilmeisen monelle lukijallekin? Pyrin kirjoittamaan elävästi -olemaan oma rehellinen ja suora itseni. Siinä on oma viehätyksensä, jos saa valita milloin on kanssani tekemisissä ja kuinka kauan kerrallaan.Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?

Kirjoittelin tyttäreni kasvusta ensimmäistä blogia, kun asuimme ulkomailla. Sen tarkoitus oli olla informatiivinen tiedonlähde lähinnä sukulaisille ja ystäville. Tämän blogin aloitin useampi vuosi myöhemmin: tarkoituksenani oli kirjata itselleni ylös asioita, kirjoittaa ja julkaista, puhdistaa omaa päätäni ja tuottaa iloa niin itselleni kuin mahdollisesti joillekuille muillekin.Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?

Haluaisin saada blogilleni mainostajia ja kaupallista pohjaa sen verran, että pystyisin elättämään tällä itseni. Ja silti onnistua säilyttämään blogin kotikutoisen ja arkisen hengen. Siinäpä tavoitetta, joka ei ole välttämättä tarkoitettukaan toteutuvaksi.Palkinnon sääntöihin kuuluu jakaa se eteenpäin viidelle palkinnon ansaitsevalle. Minä lähetän siis palkinnon virtuaaliteitä pitkin matkaan seuraaville ansioikkaille blogisteille:

9 kommenttia:

Hanna @ AsuntoDelSol kirjoitti...

Olepa hyvä. Olet sen ansainnut. :)

Heidi kirjoitti...

Miljoonat kiitokset♥ Katastrofaalisen illan jälkeen tämä nostatti heti aamusta hymyn huulille :) Mukavaa alkavaa viikonloppua!

Susanna kirjoitti...

Wou, kiitos! Mukavasti alkaa tämä aamu!
Puhut niin totta tuosta, että hyvät sanat kannustavat enemmän kuin huonot. Varmasti oletkin hyvä opettaja, kun tuon pidät ohjenuoranasi. Meillä kotona kasvatettiin siinä uskossa, että negatiivinen palaute kannustaa yrittämään paremmin. Väärin uskottu.

Unknown kirjoitti...

Kiitos paljon Leena! ♥
Kyllä blogauksella voisi varmaan elääkin, mutta vaatisi varmaan ensinnä aikamoisen mainostaja/markkinatyön. Sulla on tosin tuo askartelu / käsityötaito, joka on tietysti muiden harrastajien kanssa yhdistävä tekijä. Sisustukset, perhe-elo ja muut siihen päälle. Itse en google-mainoksiin oikein usko (siinä mielessä että rahavirta tulisi blogaajan lompsaan), mutta omatoimi yhteistyökumppanien löytäminen voisi olla ihan kannattavaa.

Aurinkoista viikonloppua!

Katja kirjoitti...

Ihan oikeaan kohteeseen tuli tunnustus :) Positiivinen palaute ja sillä kannustaminen taitaa olla suomalaisille vielä aika vaikea juttu. Itsekin teen asian kanssa töitä vaikka jotain on jo opittu.

Sinua tuntematta voisin kuvitella että olet hyvä opettaja.

kaisu marjatta kirjoitti...

mielenkiintoista. jos vuorokaudessa olisi 37 tuntia luultavasti lukisin blogeja ainakin 10 tuntia. ovat nämä senverran antoisia. täytyy palata tänne joskus nuuskimaan nurkkia tarkemmin. ihastuttava tuo puiden reunustama tie, tulee mieleen jotain lapsuudesta

SinikkaLeena kirjoitti...

aikatherine: tervetuloa! valokuva tiestä on itse asiassa Hollannista, jossa asuin hetken syksyllä -07:)

Katja: kiitos <3

Anne: ihan totta. Ehkä todellisuus ei olisi niin romanttinen ja motivoiva kuin sitä ajattelee. Siksi lienee ihan jees, ettei kaikki toiveet toteudukaan.

Susanna+Heidi: Ollos hyvä vaan, omaa ansiotanne!

VMS kirjoitti...

Onnea Leena

ja kiitos Leena :)

GORGEOUS BLOGI-palkinnosta,
loistavaa, suuremmoista, mahtavaa, upeaa...
vaan kun olen sen jo kertaalleen saanut!?

Haluatko antaa sen vuorostaan jollekin toiselle?

Kotilo kirjoitti...

Kiitos tunnustuksesta <3

Related Posts with Thumbnails