16.2.2011

PakkasPuroa

Olen tutustunut pakkastalven aikana uuteen käsityötekniikkaan: neulomiseen neuleharpulla. Tekniikka on mielenkiintoinen ja vaatii jonkinlaisen alkuhoksaamisen ennen kuin siinä pääsee vauhtiin. Itse en ainakaan löytänyt netistä kovinkaan hyviä ohjeita hommaan, joten jouduin aluksi hieman kokeilemaan ja soveltamaan. Käytin Sokevan puista neuleharppua ja olen melko vakuuttunut, että amerikkalaiset pyöreät, muoviset ja joustavat neuleharput olisivat touhussa sekä parempia, että kevyempiä käyttää. Tällä Sokevan versiolla neulominen oli raskasta käsille ja myös hidasta sekä vaati enemmän katsomista työhön kuin tavallinen neulominen. Mutta toisaalta motorisesti vaativan neulepinnan tuottaminen onnistuu neuleharpulla sellaiseltakin, jonka hienomotoriikka ei kahden puikon heilutteluun riittäisi, esimerkiksi 6-vuotiaalta Prinsessa Ruusunmarjalta. Hakusanalla "knitting loom" löytää vaikka minkälaisia erilaisia harppuja sekä myös tuotoksia, mitä niillä on merten takana tehty, mielenkiintoista!


Itse neuloin useampia neulepalasia Novitan Puro-langasta. Ihana väri mielestäni! (olisivat tosin voineet jättää tuon ripulinruskean sieltä välistä pois)...). Kunhan saan nuo ommelluksi yhteen, näette, mitä niistä lopulta muodostuu!

7 kommenttia:

Hanna @ AsuntoDelSol kirjoitti...

Siis vau! En mä ole edes tiennyt, että tuollaisia on olemassa... Pakko tutustua, että miten tuollainen toimii. Nimim. kaksi puikkoa heiluu ja joskus viisikin, mutta harppu ei ole vielä koskaan heilunut...

Kaisa Reetta kirjoitti...

Neuleharppu on minulle kyllä ihan uus tuttavuus.. Kaunista jälkeä sillä saa aikaan.. ja harppu on esineenäkin kovin kaunis!

Heidi kirjoitti...

En ole puista nähnytkään :) Meillä oli pienenä muovinen pienillä jaloilla :)

Susanna kirjoitti...

Enpä ole minäkään ikinä moisesta kuullutkaan. Juuri eilen illalla mietin, että aloittaisinko extreme-harrastuksena sukkien kutomisen. Yhdet olen seiskaluokalla saanut aikaiseksi, ja neulominen ei ole ikinä ollut mun juttuni. Minusta vaan olisi hienoa osata tehdä omat sukkani.

Mari kirjoitti...

Neuleharppu on kyllä minulle uusi tuttavuus. Ihanan näköistä neuletta tulee!

maria kirjoitti...

Tosi hauskan näköistä jälkeä tulee! Onko vaikea käyttää?

SinikkaLeena kirjoitti...

Kiitos kommenteista!

Nimenomaan neulepinta tuossa on aika hauskaa. Ja tuo puro-lanka sopii siihen mielestäni hyvin!

Heidi: sitä kutsutaan neulenukeksi. Jos tarkoitat sitä, jossa tulee kapeaa putkineuletta. Periaatteessa idea on kyllä sama.

maria: ajattelin tehdä tänne blogiin ohjeen. ei ole todellakaan vaikeaa -helpompaa kuin puikoilla neulonta. mutta kuten sanoin: netistä löytyy huonosti ohjeita ja sekavia sellaisia. jos pistäisin paremmaksi?:)

Related Posts with Thumbnails