19.2.2011

Nyt Meni Tavallinen Tyttö Sanattomaksi!

On aika vähän asioita, joista menetän puhekykyni. Jo ammatillisista syistä olen tottunut olemaan ihmisten edessä, puhumaan ja olemaan. En järkyty kovin helposti, enkä mene sanattomaksi kovin helposti. Viime aikoina tosin olen hoksannut, että tympeinä eteensä tuijottavat ihmiset, jotka eivät edes kohteliaisuussyistä harrasta small talkia, saavat minut perääntymään. Ja heille en siis minäkään sitten osaa oikein aukaista suutani. Onneksi näitä ihmisiä on aika vähän -suomalaiset puhuvat ja rupattelevat mielellään, jos heistä on kiinnostunut. Hiljaiset suomalaiset ovat valheellinen myytti.

Ostin eilen Oma Koti -lehden uusimman numeron (2,90e, tarjous). Lehdessä Mia Joki esitteli Nostalgo Paradisos -henkistä kotiaan ja sisustustyyliään ja nyt pitää kyllä tunnustaa, että meikäläisellä meinasi henki juuttua kurkkuun! Käsitin, että Nostalgo Paradisos on Mian itse kehittelemänsä sisustustyyli ja koti sitten sen näyttämö. Varsin...hmmm...persoonallinen, sanoisin.

Kuvat on napattu ilmeisesti Mian itsensä ylläpitämältä Nostalgo Paradisos -tyylin nettisaitilta. Lehdessä oli enemmän kuvia kuin netissä ja muutamia niin rankkoja juttuja, että jouduin katsomaan pariinkin kertaan. Kaiken huipentuma oli kreikkalainen maisematapetti pylväineen ja papukaijoineen!...Sisustustyylin idea on ymmärtääkseni valkoisuus ja sen eri sävyt pastellisävyjen, kullan ja hopean kanssa, pylväät, rosetit, helmikoristeet, kaiteet, peilit ja medaljongikuviot, ruusut ja tekokukat. Runsaat yksityiskohdat sisältävät enkelejä ja krusifikseja. Ja runsas todella tarkoittaa RUNSASTA, eikä mitään satunnaisia asetelmia siellä sun täällä.

Niin että voiko tällaisen jälkeen enää sanoa yhtään mitään? Olin aluksi ennen kaikkea järkyttynyt. En ole koskaan ehkä törmännyt hirveämpään sisustustyyliin!


Vuorokauden asiaa ajateltuani olen kuitenkin hieman (en ole ihan varma vielä) tullut toisiin aatoksiin. Itse asiassa -vaikka tulos onkin kamala mielestäni, siitä en pääse mihinkään- melkein nostan hattua rouvalle. Tyyli on oma, eikä taatusti mistään sisustuslehdistä suoraan kopioitu. Emäntä itse on myös tyylin näköinen, seisoo täysillä sen takana ja sisustuksessa näkyy mielestäni elävän ihmisen kädenjälki ja mielikuvitus (vaikka ehkä hieman erikoinen onkin). Että siitä vaan: tsemppiä eteenpäin!


Mitäs sinä tykkäät noiden makupalojen perusteella? Suosittelen oikeasti kipittämään kauppaan ja ostamaan tuon Oma Koti-lehden numeron. Ainakin jos uskallat vielä väittää, että kaikissa suomalaisissa aikakauslehdissä esitellään aina vain sitä samaa, yksinkertaista minimalismia....

Ja lisähuomautuksena todettakoon, että voin kyllä varsin hyvin kuvitella, kuinka kamalana Nostalgo Paradisoksen Mia pitäisi omaa kotiani ja sen sekalaista rappioelämän jälkeä.....Eikä se vähennä yhtään sitä tosiasiaa, että todennäköisesti tulisimme ihmisinä juttuun ihan mainiosti. En usko hänen tuijottavan elottomana eteensä muiden ihmisten läsnäollessa:)

15 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Ihanaa! Tai siis oikeesti minun makuun kamalaa, mutta todella vaikuttavaa. Siis kaikki tuo, miten hän on itse keksinyt tyylilleen nimen, ja miten se kaikki perustuu taivaallisiin hahmoihin ja "Paratiisin kaipuuseen". Minusta hienoa!

Paitsi, että jos paratiisissa on oikeasti tuon näköistä, niin uskon, että helvetin lämpöiset ja vahvat sävyt ovat sitten enemmän minua varten.
;-)

Auli kirjoitti...

Minulla on ollut kunnia olla vähän tuon näköisessä tilassa. Se oli roomalaisen hotellin aula. Jollakin tavlla ihan tuota tyyliä mutta huom; h o t e l l i n aula, ei kenenkään koti! Kuvista tuli ihan mieleen se keinotekoinen hajuste mikä siellä tuoksui, varmaan siivoja siivotessaan suihkepullosta päästi sinne pienoiset tuoksupilvet joka aamu.

Piia kirjoitti...

Ihan kiva, jos tykkää ;)

Minä en!

Lundagård kirjoitti...

Lamppu tulee Olsson&Jensseniltä, Ruotsista, on tehty vanhoista rautaosaista. (http://shop.lundagard.fi/fi/art/iso-rautalamppu.php)
Hyvää viikonloppua!

Suvi kirjoitti...

Hihii! Ostin samaisen lehden eilen junamatkaksi. Ja meinasihan vichy mennä väärään kurkkuun. Yleensä en esittele sisustuslehtiäni miehelleni, mutta tällä kertaa oli pakko pyytää myös siipan mielipide kyseiseen juttuun. Aika huimaa...
Mielestäni karmeinta oli se, että talo oli tyypillinen halpis pakettitalo, muovimattoa ja halpaa sisäkattoa näkyi siellä täällä. Koko homma oli sitten kuorrutettu tällä Nostalgo paradiksoksella..Vai pitäiskö sanoa paradoksilla?!

SinikkaLeena kirjoitti...

Susanna: moni muukin asia vetää ainakin minua toisinaan enemmän helvettiin kuin taivaaseen:P

Auli: ei vaadi kummoista mielikuvitusta, että tuohon saa sellaisen esanssisen tuoksun päälle:D

Suvi: Tää ylitti myös MEILLÄ "miehelle näyttämiskynnyksen". Joo...kieltämättä tuli nimenomaan kuorrutus mieleen. Mutta enkös postannutkin aiheesta nätisti ja kiltisti!?:P

Pieni Lintu kirjoitti...

Ihan liikaa siis kaikkea! :P

Unknown kirjoitti...

Hmm hmm. Yritän yleensä katsoa sisustuksia positiivisen kautta. Tämä style olisi muuten ollut aika hottia noin 30 vuotta sitten kun 70-luku teki loppuaan ja olkatoppausten aikakausi tunki juppeillen tilalle.

Pienellä fontilla: Apua! : )

Siru kirjoitti...

Voihan jotakin! Kun seikkailin Nost...sivuilla ja katselin kuvia tuli sellainen olo kuin olisin yhdellä istumalla syönyt kokonaisen kinuskikakun (inhokkejani). Ajattelin ko. Mian olevan lapseton sinkku, mut ilmeisesti ei. Kuinka vaan joku voi asua tuommoisessa ööö...sanatkin hävinneet multa:) Rohkeuden puutteesta ei kyllä voi syyttää, hienoa se!
Kylläpä on naurattanutkin tänään:)

Tintti kirjoitti...

Järkyttävä.

Ei mulla muuta.

Anonyymi kirjoitti...

Lapsena mielestäni ihanin talotyyli oli valkoinen lohkotiili (liekö oikea nimitys? sellainen "ulkomaisen" näköiseksi ikään kuin naputeltu tiili) ja talossa ulkona sekä sisällä runsaasti holvikaaria. Sellaiseen taloon minä tuollaisen sisustuksen voisin kuvitella. (sivuhuomautus tarkennukseksi maustani, on se sitten hyvä tai ei, niin lohkovalkotiilikaariholvi-tyylivaihe meni ohi melko nopeasti)

Pojot Miilalle siitä, että sisustaa, kuten haluaa. Toivottavasti muu perhe myös voi elää tuossa sisustuksessa, eikä kyseessä ole yhden perheenjäsenen mielihalujen totetuttaminen arkielämisen ja kotona viihtymisen kustannuksella.

Olen sanonut useasti, että jokainen saa - ja mielestäni pitääkin, siis rahkeidensa (eli rahan) mukaan - sisustaa (rakentaa tai remontoida) koti itselleen/perheelleen juuri sellaiseksi, kuin sen haluaa ja viis veisata muiden mielipiteistä. Nämä kuvat (lehteä en ole nähnyt, mutta ostan kyllä) vetivät totiseksi, kovin on erikoista, mutta yritän jatkaa samalla linjalla eli: siitä vaan jos itse - ja perhe - viihtyy.

Minä en viihtyisi, ällistyksen peittelykin olisi jo iso työ, huh, huh.

adelheid kirjoitti...

Ihanan persoonallinen! Vaikka löytyy runsaasti krumeluuria, niin on kuitenkin raikkaan näköistä. Ei sitä passtellikukallista ja halvan muovisen näköistä kasarihelvettiä… Ja ei, ei todellakaan ole mun tyyliä. Mutta tässä aamutuimaan blogeja lukiessa tuli jo ennen tätä postausta mieleen, että muhun iskee just sellaiset persoonalliset ja ihmisten itsensä näköiset sisustukset. Nämä ajatukset sai liikkeelle useampikin sisustuspostaus (liekö lähestyvällä keväällä tekemistä bloggaajien kasvavien sisustusviettien kanssa :D), joista löytyi lähes ainoastaan Ikeaa!!! Ikean tuotteilla sisustaminen on niin persoonatonta… ja sitten sitä kehdataan vielä hehkuttaa julkisesti… (Kyllä multakin Ikeaa löytyy. Tasan yksi sänky ja jotain nippelitarvikkeita keittiössä.)

Nimim. Olkkarin nurkassa mallinukke ja punainen jääkaappi :D

Pike kirjoitti...

Minä tuuletan tälle naiselle, en sisustustyylilleen, en todellakaan, jokainen tavallaan, mutta katsokaas sivuiltaan mihin kaikkeen hänestä on!!!! Törmäsin sivuilleen joskus aiemmin ja silloinkin hämmästyin, nyt tutkin lisää. Nostan olematonta hattuani hänelle, hän on uskovainen minä ateisti, siitä huolimatta!

Pike kirjoitti...

Piti vielä mainita, että ...

tämä sunkin blogi on kiva, olet taitava kirjoittaja, sanailija, tutkailen vastakin ... remppa on vaativaa, jooo0!

SinikkaLeena kirjoitti...

Pike: Olen kanssasi samaa mieltä -varsin aikaansaava nainen, joka tuntuu seisovansa vakaasti omien ajatustensa takana!
Kiva kun sinä löysit blogiini, pysy linjoilla!

Related Posts with Thumbnails