25.2.2011

Ei ilkeilyä, Kiitos!

Katson suhteellisen vähän televisiota. Johtuen kai siitä, että istun niin paljon koneella.... Hiihtoloman ja sairastelun kunniaksi olen kuluttanut TV-tarjontaa enemmän kuin aikoihin. Keskiviikkoillan huipennukseksi jäin katsomaan elämäni ensimmäistä kertaa Renttuakatemiaa. Voi luoja! Kyllä ulkomailla osataan! Ehkä kamalampaa tosi tv -kilpailusarjaa ei ole olemassa.

Paitsi se yksi, jonka ensimmäisen jakson satuin katsomaan taannoin Virossa. Suomeen tämä ei ole vielä käsittääkseni rantautunut. Ohjelman ideana oli (Unelmien Poikamiehen tyyliin) etsiä eräälle kaunottarelle sulhanen. Paikalle kärrättiin bussilastillinen toinen toistaan rumempia, lihavampia, finneisempiä ja pullonpohjasilmälasillisia reppanamiehiä, joilla oli vain yksi unelma. Näistä miehistä kaunotar valitsi pelkän ulkonäön perusteella pienen määrän jatkoon menijöitä. Jokaista jatkoon menijää odotti  sitten  kauneuskirurgia sekä muut pakolliset ammattilaisten sanelemat muodonmuutokset, joita vaadittiin ennen unelmien naisen saavuttamista. Likaisempaa ja kiusallisempaa formaattia saa kyllä jo hakea tosissaan!

Idols alkoi jälleen. Totesin ilahtuneena, että Idolsista on hävinnyt alkuvuosien teennäinen ja suomalaisille sopimaton suoranaamainen ilkeily lähes kokonaan. Ohjelmassa keskitytään nyt enemmän hyviin laulajiin ja itsensä nolaajista esitetään vain pienet koosteet. Ensimmäinen ja toinen tuotantokausihan vielä oikeastaan mässäiltiin näillä ilkeilyillä. Olen iloinen muutoksesta! Ohjelma kantaa kyllä hyvin itsensä näinkin.

Ja löytyy TVstä muutakin iloista! Miten lohduttavaa on todeta, että suloinen, herkkä ja varmasti harmiton Munamies klaaraa jaksosta toiseen Putouksessa eteenpäin. Aku Hirviniemen esiintyminen Timo Harjakaisena on toki loistavaa ja vertaansa vailla olevaa näyttelijäntyötä, mutta voi kuinka minä toivonkaan Munamiehen voittoa! Suomalaiset ovat olleet ihan tarpeeksi kyynisiä, seksistisiä, rivoja ja sarkastisia! Olisi aika mukavaa, jos voitaisiin ja kehdattaisiin ihan vain "pitää huolta".
Haluan esitellä vielä yhden iloisen asian TV-ruudulta. Nimittäin Katti Matikaisen. Ei niin tunnettu kuin Munamies, mutta varsin harmiton kaveri tämäkin. Oppilaani tietävät, että jos minä heille jotain Areenasta näytän, se on Katti Matikaista. "Koska se on open suosikkiohjelma ja koska siitä oppii aina jotain.". Silja Sillanpään käsikirjoittama ja myös näyttelemä hahmo on hyvin harmiton ja utelias mokailija -sellainen kuin me monet muutkin. Hahmosta on karsittu kaikki ylimääräinen kikkailu ja aikuismainen kyynistely pois. Olen aidosti iloinen, että lapsille vielä tuotetaan jotain tällaista kaiken sen tuuban lisäksi, mitä televisiosta heille näytämme! Sitä paitsi kenen mielestä tuo villainen kokohaalari ei ole makea?10 kommenttia:

Hanna @ AsuntoDelSol kirjoitti...

Kattimatikainen on ihan paras! Ja se on kyllä totta: Kukapa ei olisi tänä talvena halunnut pukeutua kuten kattimatikainen...sisätiloissa jopa :)
Ja Leena: Mihin aikaan sä taas postaat? Ihanaa herätä aamulla aikaisin ja täällä odottelee sulta (melkein) aina jotain piristävää aamulukemista ;)

Eva-Liisa kirjoitti...

Idols on tänä vuonna hyvä, paras. Ja Lassi mun suosikki! Ja munamies, tottakai voittoon.

Kokox kirjoitti...

Katti-Matikainen on meilläkin koko perheen suosikki, myös iskän =)
Paitsi että kakkosluokkalaisen mielestä ohjelma on välillä liian jännä (herkkis =)
Idolssia on tosiaan kiva nyt seurata, kun ohjelmassa keskitytään enämpi niihin hyviin laulajiin. Ja Lassi on tänkin muorin mielestä ihastuttava, vaikka on siellä joukossa monta muutakin, joiden lauluääni nostaa väreitä.

Haltiakummi kirjoitti...

No juurikin niin, minen pysty katsomaan oikeastaan mitään tosi tv:tä, en Mariaa! enkä mitään muutakaan ilkeily/nolaus ohjelmaa. Olen niin kauhia myötätuntohäpeämään, että jopa hääleikkien seuraaminen saattaa tehdä tiukkaa. Ja hei, ne radio-ohjelmat mihinkä ihmiset soittelee, höpöttelee kuulumisiaan ja kysyvät lopuksi "saako lähettää terveisiä?"... Eih, ei pysty.

Siksipä onkin niin ilahduttavaa, kun telkkarista tulee hyvän mielen ohjelmia. YLEn päiväsarja Uusi Päivä on kovin sympaattinen, Katti Matikainen on myös minun mieleeni ja ihan vaan näin meidän kesken voin tunnustaa tykkääväni keskusteluohjelmasta Korkojen Kera. Se vaalean ja tumman juontajattaren hyväntahtoinen hömpänpömppäily on mielestäni melko harmitonta, eikä ainakaan ketään nöyryyttävää/loukkaavaa. Harvinaista tämän hetken ohjelmatarjonnassa, missä jopa tiettyjen kokkailuohjelmien punainen lanka on nöyryytys.

Kotivalo kirjoitti...

Hei! Niiin samaa mieltä. En kestä katsoa ihmisten nolaamista ja surkeitten kohtaloitten revittelyä, vrt. Tukiainen, Keskinen, Nykänen yms.
Meilläkin tykätään Katti Matikaisesta ja Munamies, se se on ykkönen! Äitikin aina liikuttuu kyyneliin saakka Munamiehen sanoista ja lauluista, 7-vuotias kopioi huolella maneerit = )
Mukavaa viikonloppua!

Kaisa Reetta kirjoitti...

Ihan totta! Hotenkin tuntuu, että televisiosta on hävinneet ne kunnon ohjelmat jonnekin..savuna ilmaan?

Idols on jäänyt tällä erää katsomatta ensimmäistä jaksoa lukuunottamattav Tänään näin lööpeissä tekstin 'tämä oli Idolsin historian suurin moka' tai jotain muuta sellaista..Mitähän lienee sattunut :D

Kaisa Reetta kirjoitti...

Siis typomasterinhan ON korjattava näitä kirjoituksiaan tavan takaa.. 'Jotenkin tuntuu' jne siis ;)

Kotilo kirjoitti...

Joo joo oon täysin samaa mieltä. Erityisesti kuvotusta on aiheuttanut Maria! -ohjelman tämän vuoden jaksot. Mauttomampaa ilkeilyviihdettä saa hakea. YÖk.

Mäkin tykkään munamiehestä juuri sen vuoksi että tuon pienen munan koomisuus on varsin positiivista. Se ei mitenkään perustu muiden (esim kansanryhmän) pilkkaamiseen, joka olisi paljon "helpompi" komiiikan muoto.

maria kirjoitti...

Munamies on mun lemppari! Muuten televisiosta ei tule juuri mitään kivaa...mä katselen you tubesta välillä vanhojen sketsisarjojen jaksoja..muistatteko Pirkka-pekka peteliuksen Jarna-hahmon...hahaa...ihan pölkkyä mutta hauskaa!

SinikkaLeena kirjoitti...

Lehdokki: Yöllä tietenkin! Yö on ihmisen parasta aikaa!

Liisa: Lassi on tosiaan vähintään kiinnostava tapaus!

Kokox: Toivottavasti tokaluokkalaisistani kukaan ei saa traumoja Katista -en ole tajunnut, että se voi olla liian pelottava!:D

Haltiakummi: Mä kyllä tykkään Mariasta:/ Ups...Mutta muita mainitsemiasi en ole nähnytkään!

Kotivalo: Opetin oppilailleni muuttamaan puhekuplia tekstin sisälle repliikeiksi. Osasivat hyvin Putouksen "klisheet" ulkoa:D

Kati: No ei siellä pahoja oo ainakaan mokailtu -lehti tietysti liioittelee omaan tyyliinsä. Ja typoista viis, tässä blogissa ei nipoteta!

Kotilo: Just tätä mä tarkoitan Munamiehessä. Ihan ylisiistiä, että joku kaunis ja herttainen voi olla suosittua! Suomalaiset aina mässäilee kaikella pahuudella ja törkyjutuilla! Mutta nolona kyllä tunnustan -kuten edelläkin- etten laske Mariaa näihin kiusaajoihin....Voi minua sokeaa!

Maria: En muista, pitää varmaan etsiä käsiin!

Related Posts with Thumbnails