27.2.2011

7. Päivän Kuva, The Photo of the Day


 
"Maapallo"
"The Earth"

6 kommenttia:

minna kirjoitti...

Hiano!

Anonyymi kirjoitti...

Nopeasti vilkaisemalla ajattelin, että kivi, jossa jotain sammal/jäkälä/sienirihmastojuttua, jännä asssosiaatio.

Tuijottelin tovin, minun on hankala hahmottaa tällaisissa kuvissa, että missä mitäkin on, silloin kun en ihan tarkkaan tiedä, mistä suunnilta kuva on otettu, voi viedä pitkänkin ajan hokata tai sitten en hokaa ollenkaan. Maapallokuvat ja karttakuvat, joita ei ole "vedetty suoriksi", koen vaikeiksi hahmottaa, voi kuulemma olla jotain tekemistä syvyysnäön kanssa.

Kuva on kaunis, synkkä, mutta kaunis. Hokasin sitä katsellessani, että maapallokäsitykseni maiden ja mantereiden osalta muodostuu aivan liian paljon Yle:n sää- ja uutiskarttojen mukaan ja on myös hyvin Eurooppa-keskeinen. Ne kartat ovat helppoja katsoa ja hahmottaa, mutta kokonaiskuva maapallosta - asia jonka luulin olevan aika hyvinkin hallinnassani - ei olekaan kovinkaan selkeä, kuten vaikkapa mantereiden koot.

Pitänee ostaa uusi karttakirja, netistä varmaankin löytyy vaikka mitä karttoja, mutta selkeät kuvat paperilla ovat ainakin minulle helpoimmat, en jaksa tuijottaa tietokoneen näyttöä yhtä kauan, kuin samaa kuvaa (ja tietoa kuvasta) paperilla.

Unknown kirjoitti...

Hi, Leena! thanks for dropping by our blog and thanks for informing me of the slow loading of my page. A week ago, I had a larger embedded music which I have replaced with a very much lighter one as I was also informed by a bloggie buddy of the slow loading. after reading your comment, I viewed my own page and it loaded well, about 5-6 seconds to fully load although between 2-3 seconds you could already see the text of my posts. I viewed that on my big laptop 17". i viewed the same page on my daughter's laptop of 15" and it loaded the same (5-6 seconds). I viewed it on my son's mini notebook and it took a while, 8 seconds to fully load. I am not sure if it's got something to do with the monitor size, I really don't think so... maybe more with the internet connection speed or other reason which I would have to look into. I hope your previous experience visiting our blog won't stop you from visiting us again. I would further look into this and hoope find a solution. thanks! I really appreciate your feedback!

hugs,
Lelanie

March 1, 2011 8:24 AM

SinikkaLeena kirjoitti...

pauliinalotta: Kuten taideteosta, myös valokuvaa, saa katsoa juuri niin kuin itse haluaa. Omasta viitekehyksestä käsin -ehkä sinun viitekehyksesi tälle on YLEn sääkartta:D Tällä hetkellä. Sitten karttakirjan hankinnan jälkeen ehkä hieman laajempi viitekehys.

SinikkaLeena kirjoitti...

minna: kiitos, niin minustakin!:D

Siru kirjoitti...

Tää on hyvä kuva! Voipi tutkailla eri vinkkeleistä, vierivä kivi ei sammaloidu tai mannerlaatat murtuneet ja uusi maapallo muotoutumassa....
Upeet värit!

Related Posts with Thumbnails