7.1.2011

Mahdottomasti Materiaalia -käsityöhaaste. Osallistu!

 Paapii esitteli tällä viikolla blogissaan yhdeksää IKEAn kassillista iki-ihania kankaitaan ja heitti ilmoille uuden vuoden lupauksensa mukaisen haastavan haasteen: "kassien sisältämän ongelman määrä pienenee ja mahtavaa olisi jos se vaikka puolittuisi." Ja tämä ei tarkoittanut roskiksella käyntiä, vaan kangasmateriaalin käyttöä todellisiin projekteihin. Ideana oli, että joka maanantai blogissaan voisi kukin esitellä ompeluksen, jonka olisi viikon aikana varaston kankaistaan toteuttanut. Tartuin haasteeseen ja tässä hieman vielä pidemmälle viety tulos (joskin vain kahden viikon välein)!


Minulla ei ole yhdeksää kassillista kankaita muodostamassa ongelmaa. Ehei. Minulla on yhdeksän  KUUTIOTA kankaita ja koko huoneellinen vaikka mitä muuta ihmeellistä ja ihanaa askartelu- ja käsityötavaraa, josta olisi ilo saada aikaiseksi enemmän valmiita tuotteita kuin nykyisin saan. Onko sinulle kertynyt kaappiin tavaraa ja materiaalia? Lankoja, paperia, kakkukuvia, kankaita, puuta...? Varmasti on! 

Siispä tästä lähtien, joka toinen maanantai, hyvät ystävät ja hamsterit, heitetään kehiin tuloksia:

Mahdottomasti Materiaalia
Mahtavana Maanantaina

Ja sinun osuutesi on seuraava: 

Jos otat haasteeni vastaan, pistäydyt blogissani joka toinen maanantai lukemassa  huolella MaMa-postaukseni ja seuraavan kahden viikon haasteen ohjeet. Haaste voi olla esimerkiksi seuraavanlainen: "Käytä  tämän viikon tuotteessasi kangastilkkuja tai nappeja". Se voi olla myös vaikkapa tällainen: "Tuotteessa tulisi olla jotain sinistä". Tyylin ja työn haastavuuden valitset sinä itse, omien kykyjesi mukaan -kuitenkin siten, että tuotteessa käytetään pääasiassa VAIN hamsterivarastojen materiaalia, eikä kipitetä sitä varten kauppaan. Jokaiseen haastepostaukseen esittelen yhden oman tuotteeni, joka on tehty haasteen ohjeiden mukaisesti. Jos et keksi omaa projektia, on täysin sallittua seurata minun esimerkkiäni (usein varustettuna yksinkertaistetuilla ohjeilla).

Ohjeet luettuasi valmistat siis tuotteesi kahden seuraavan viikon aikana sekä teet siitä postauksen blogiisi. Tämän jälkeen tulet takaisin minun blogiini, aiemmin lukemaasi haastepostaukseen, ja liität siihen thumbnaililla (linkki, kts.alla) oman uuden uutukaiseen postauksesi haasteen mukaisesta valmiista tuotteesta. Sunnuntaisin valitsen linkitetyistä postauksista mielenkiintoisimman, jonka esittelen seuraavan oman MaMa-postaukseni ohessa. 


Miksi ihmeessä vaivautuisit?
  • tämä on hauskaa!
  • viikon käsityöprojektit tulee kootuksi yhteen paikkaan helposti ihailtavaksi!
  • linkin kautta saat omaan blogiisi varmasti uusia lukijoita!
  • opit uusia tekniikoita ja saat hyviä ohjeita!
  • ja....materiaalivarasto tyhjenee huomaamattaan!

 Ehkä siis näette ensi maanantaina, mitä näille lautasille tapahtui ja miksi? Tai sitten jotain aivan muuta... Ja toivottavasti mahdollisimman paljon muita projekteja!

Harjoittele

Nyt voit harjoitella tähän postaukseen tekemällä thumbnailin (juuri tuossa alla) ihan mihin vaan omaan aiempaan käsityötuotteeseesi, jonka olet blogissasi esitellyt. Linkin tulee johtaa nimenomaan siihen postaukseen, jossa käsityötuotteen esittelet, EI SIIS VAIN BLOGISI ETUSIVULLE! Harjoitteluaikaa on ensi maanantaihin,jolloin ensimmäinen varsinainen MaMa-haaste aukeaa!

20 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hieno idea! Täytyykin käydä kurkkimassa mitä MaMailijat saavat aikaiseksi.

Cici kirjoitti...

Tottakai osallistun haasteeseen sikäli kuin aika antaa myöden ja materiaalia löytyy kaapeista!

Taru kirjoitti...

Hauska idea! Tätä täytyy ehdottomasti seurata.

PaaPii kirjoitti...

Hei, hauskaa että veit ideaa vielä eteenpäin. Täytyypäs seurailla mitä haasteissa on luvassa.

Pieni Lintu kirjoitti...

Hauskaa!

PS. Villasukkien neulojat, huom..niitä kuvia saa linkittää tohon mun sukkapostaukseen! :) Olis kiva saada siihen kunnon kuvakavalkaadi komeita sukkia!


http://pienilintu.blogspot.com/2010/12/villasukka-kansa-hoi.html

Hipsu kirjoitti...

hei, Kyselit visuaalisesti vaativan blogissa minulta kommenttiboksissa mistä tilasin Stendigin. Minä tilasin sen www.arango-design.com osoitteesta yhdysvalloista.
Toimittavat suomeen ja postikulujen hinta tulee heti tilattaessa.
Itse kalenteri oli 25€ suurinpiirtein, mutta ne postikulut oli sitten 30€. Niistä tuli siis kalenterille kuljetuksineen noin 55€ yhteensä, mutta sitten pankki veti vielä välistä 16€ kun maksoin pankkisiirrolla. Tätä mä en tiennyt etukäteen. Ois pitänyt maksaa visalla tai masterilla, mutta mä aattelin että onpa kätevää kun pankkisiirto käy, niin ei tarvii maksaa sitten jälkikäteen laskulta enää. Mut se ei oikeesti ollut kätevää kun pankki veloitti siitä turhan paljon.
Arango-design oli kaupoista halvin kun kattelin hintoja :).

Hipsu

tuitu kirjoitti...

Tervehdys.
Valitettavasti mulla ei ollut tässä nykyisessä blogissa vielä yhtään käsityötä joten toivottavasti voin osallistua vaikka kuvassa onkin koiravauva :D
Mukavaa alkanutta vuotta!

Wilhelmiina kirjoitti...

Ihana haaste ja voisin osallistua itsekin , mutta nyt putosin kärryiltä ?
Juuri tuskailin blogissa noista kankaista kun niitä on ja tarvikkeita vielä enemmän :) Minua vaan sitoo ilkeästi toinen työ ja sairaalareissut joten ei kai ihan niin vakavaa olisi jos ei aina pystyisi osallistumaan ?

Peppi kirjoitti...

Mukana!

Katja kirjoitti...

Minä haluaisin olla mukana, mutta tiedän jo nyt ettei aika riitä. Tyydyn siis vain seurailemana muiden tuotoksia. Materiaaleista ei kyllä ole pulaa :))

SinikkaLeena kirjoitti...

Hauskasti tullut kommentteja ja thumbnailejakin!! Kivaa ja kiitos kaikille!

PieniLintu: kiva tuo villasukkajuttusi, kiitos vinkistä!

Hipsu: kiitos infosta, pitää harkita!

Tuitu: no kohta sulla sitten onkin jo käsitöitä, joita esitellä, kun tartut haasteisiin!

Wilhelmiina ja Katja: Haasteisiin voi osallistua aina silloin kun ne inspiroi ja kun on aikaa! Eli ei jokaiseen tarvitse osallistua:) Laitan sitten maanantaina vielä jotain selventäviä ohjeita.

Rentukka kirjoitti...

Ihana idea, tulen mukaan mahdollisuuksien mukaan. Huovutetut lapaset ovat minulta. Hukkasin tekstin jonnekin...

Hanna @ AsuntoDelSol kirjoitti...

Jee! Ihana idea!!! Minulta löytyy vaatehuoneesta erinäinen määrä lankoja, kangas- ja tapettimalleja (tutun sisustussuunnittelijan poistuneita mallikirjoja), vanhoja vaatteita, joita ei voi heittää pois, koska kangas on kaunis... Perittyjä pitsejä, ym... Kovasti olen kuvitellut niistä jotain ihania juttuja tekeväni, mutta, mutta, mutta... Ehkä nyt inspiroidun! En lupaa joka kerta ehtiä, mutta lupaan joskus ehtiä. Ihana idea, sanoinko sen jo? Enkä malta odottaa, että näen teidän muiden luomuksia myös!

Kokox kirjoitti...

Hauska idea ja mielelläni osallistun aina kun mitenkään ehdin. Meillä myös kaapit ja varastot tursuavat kaikkea puupalasista hiilkuitusoiroihin ja mummon pitsiliinoihin, vaikka paljon on muutoissa ja siivoushurmoksessa välillä tullut heitettyä menemäänkin.

Eija kirjoitti...

Hei tämäpä hauska haaste, vieläkö pehtii mukaan...

SinikkaLeena kirjoitti...

Vielä ehtii hyvin mukaan! Jokaiseen haasteeseen osallistutaan aina kerrallaan ja ensimmäinen lätkähtää blogiini huomenna maanantaina:)

Eija kirjoitti...

Kuulostaa todella hauskalta. Materiaalia ainakin löytyisi vaikka kuinka paljon, kun niille saisi jotain viimein tehtyäkin. Taidan lähteä mukaan, vaikken välttämättä ihan joka kerran osallistuisikaan.

Tanja kirjoitti...

Heippa. Hyvin mielenkiintoiselta kuulostaa. Mie osallistun mukaan. Joka kerta en välttämättä pääse, mutta usein yritän. :D

Anniini kirjoitti...

Uskaltaudun mukaan haasteeseen kun kerran ei ole "läsnäolopakkoa" =)

SinikkaLeena kirjoitti...

Hyvä kaikki, tsempillä mukaan vaan! Huomasittehan, että haasteen aihe on jo tuolla auki!

Related Posts with Thumbnails