6.1.2011

Loppiaisena joulu riisutaan

Loppiainen vie joulun mennessään. Vanhojen lakien mukaanhan joulurauha kesti 20 päivää. Nuutin päivä (13.1.) on tästä muistona, mutta me suomalaiset olemme niin hätäisiä nykyään, ettei kukaan jaksa joulua sinne asti venyttää! Harva enää loppiaiseenkaan saakka. Uskon, että joulua hössötetään niin paljon (ja niin aikaisin) etukäteen, että ihmiset ovat itse asiassa sen vuoksi aivan väsyneitä jouluun jo tapaninpäivänä.

Meillä kuusi paloi viime sunnuntaina. Tulipesien omistaja säästyy varisevan kuusen raahaamiselta läpi kämpän!


Kirjoitin 5-vuotiaana päiväkirjaani: "Joulukusi vieti ulos. Söime lihapulia." Lapsuuskodissani tosin joulun riisumisen kanssa ei kiirehditty, joten tuonkin päiväkirjatekstin päiväys lienee maaliskuulla, eikä loppiaisen tienoilla! Ei ollut yksi ja toinenkaan kevät, kun Tavallisen Isän piti tehdä jotain empiiristä tutkimusta kuusen kasvun kanssa ja se sitten nökötti -ja kasvoi- siellä olohuoneessamme vielä kuukausikaupalla joulun jälkeen....Ja jouluvalot -niiden avulla pystyi opastamaan ystävät perille vielä toukokuussakin: "Se ainoa talo, jonka pihassa on vielä jouluvalot...."

Ihana lyhty!

7 kommenttia:

Ellimelli kirjoitti...

Ollaankohan me vietetty lapsuus samassa perheessä... :-)?

Meilläkin oli nimittäin joulukuusi aina niin kauan, että ihan hävetti tuoda kavereita kotiin. Itsekin kyllä venytän joulunviettoa nuutinpäivään, mutta toisaalta meillä vasta Tuomas tuo joulun tupaan eli varsin myöhään verraten niihin, jotka aloittavat joulukoristelun jo marraskuun puolella.

Unknown kirjoitti...

Kyllä joulun eräpäivä on loppiaisena, mielellään jo vähän aiemminkin. Tosin hämäläinen heppu, jota jossain vaiheessa deittailin, kertoi, että heidän pappa oli saanut tuotua kuusen tupaan vasta toisena joulupäivänä, joten ei sitä sitten heti ruvettu uloskaan heittämään. Kun neulasetkin olivat vielä niin kivasti puussa.

Hämeen hitaat ja ne vähän hätäisemmät klaanit...

Sanna-Mari kirjoitti...

Miten ne kuuset on niin kauan hyvinä pysyny :-O

Tykkään tästä uudesta ilmeestä :)

Katja kirjoitti...

Jouluvaloista en minäkään hevin luovu! Meillä saavat olla kevääseen ja valoisan asti!! Ei tätä penteleen pimeyttä muuten jaksa :DD
Kuusi lähti eilen ja ihan hyvä, alkoi tiputella neulasta enemmän kun laki sallii.

Peppi kirjoitti...

Täällä piti kuusen lähteä tänään. Ei lähtenyt. Nyt sen pitäisi lähteä huomenna - saas nähdä...
Muut joulujutut sai jo kyytiä,paitsi valot. Ennen joulua tuntui, että jatkuispa pitkään tää tunnelmointi. Mutta kyllä nyt on ollut joulua jo ihan riittävästi.

Anonyymi kirjoitti...

Uusi ilme näyttä selkeältä ;)
Jonkun aikaa oon käyny ihan vakituisesti lueskelemassa, mielenkiintoinen blogi ;D Haeskelin loppukesästä kaikkea hirsitaloon liittyvää googlesta ja tämä löyty sieltä seasta...ja jäin vähän niinku jumiin :D

SinikkaLeena kirjoitti...

sanna-mari: en tiedä. iskä niitä hoiteli...kukatkin sillä on aina loistokunnossa. kai se juttelee niille:P

Anonyymi: Kiva kun seuraat!

Kiitos kaikille kommenteista!

Related Posts with Thumbnails