25.1.2011

Kuinka ruma voi lamppu olla? Tuunausideoita?

Susanna esitteli Työhuoneellaan (suosittelen muuten raikasta ja pirteää blogiansa kädentaitajille ja TSI-remppaajille) kattovalaisimen, johon kaipasi ehostusvinkkejä. Siitä tuli mieleeni pistää vielä paremmaksi! Meillä on nimittäin miljoona kertaa rumempi lamppu keittiössä ja joka kerta sen nähdessäni mietin, että mitä ihmettä tuolla hirvitykselle voisi tehdä? Olisikos sinulla hyvää ideaa?

Lamppu on siis tällainen litteä, muovinen rötiskö, jonka sisällä on loisteputket. Muovi on kellastunut ja likainen kaiken muun rumuutensa lisäksi. Emme käytä juurikaan lamppua, koska keittiössä on muutenkin riittävästi valoa -tosin käyttäisimme varmasti, jos katossa olisi jotain vähän kauniimpaa.

Olen miettinyt lamppuun vaikka mitä tuunauksia. Kankaita, maalauksia, papereita...ja vaikka mitä. Mutta en ole keksinyt sitä kuningasideaa. Periaatteessa lampun voisi vaikka poistaa kokonaan, mutta sitten tarvitsisi keksiä jotain lampun tyhjälle paikalle, joka varmasti erottuisi katosta. Koko kattoa emme halua tässä vaiheessa alkaa maalaamaan, koska keittiön varsinaisen remontin aika on myöhemmin.

Eli kertokaapas hyviä ideoita!?

16 kommenttia:

Pieni Lintu kirjoitti...

Ihan yhtä ruma lamppu samanlainen on äitin ja isän luona keittiössä. :D

Lissu kirjoitti...

Meilläkin on tuollainen keittiössä, keittiörempan yhteydessä se saa lähtöpassit!

SinikkaLeena kirjoitti...

Maailmassa on siis muitakin yhtä karmean kohtalon kärsiviä!:P

Susanna kirjoitti...

Voi ei! Se tosiaan on vielä rumempi kuin minun!
Onko se täynnä kuolleita kärpäsiä? Minun vanhempien keittiössä on tuollainen ja se on kärpsyjen hautausmaa!

Cici kirjoitti...

Voisiko sen peittää jollain kauniilla sisustustarralla? Vai kuumeneeko sellainen liikaa, jos lamppua pidetään päällä? Täytyy myöntää, ettei se tuollaisenaan ole kovinkaan kaunis. :-)

Katjusha kirjoitti...

Samassa veneessä ollaan!
Tekee mieli poistaa lamppu, mut juuri tuo maalausurakan vuoksi en ole siihen ryhtynyt...
Mieskään ei antaisi poistaa, koska loisteputken energiankulutus on niin pieni...

Anne-Mari kirjoitti...

Itse laittaisin jonkin kankaan löysästi roikkumaan niin, ettei se kosketa lamppuun. Kuin teltta ylösalaisin ja lamppu sen sisällä.

Katja kirjoitti...

Minä ottaisin pois ja maalaisin vaikka kuvan tilalle. Eihän tuo ihan kaunis ole :DD

RuusuLiisa kirjoitti...

Meillä oli samanmoinen keittiössä. Kattolautojen maalauksen yhteydessä poistettiin koko skeida. valoa tuli muista lähteistä riittävästi.

Hanna @ AsuntoDelSol kirjoitti...

Tee siitä tähtitaivas. Poraa reikiä muovi täyteen taikka joku tummempi (harmaa?) pleksi siihen, missä on reikiä. Ks. Mun blogista "seesteistä aamuhämärää" meidän yöpöydän valaisimet (löytynee myös Ikean sivuilta, mutten muista nyt nimeä, enkä ehdi etsimään). Siihen tyylin? Tulis kiva tunnelmavalo :)

minna kirjoitti...

Ota pois, peitä maaliin jäänyt jälki jollain sisustustarralla ja sitten kivempi lamppu siihen keskelle?

SinikkaLeena kirjoitti...

Susanna: On kyllä, kärpäsiä:/ Kirjoitin tuohon tekstiin vain että "likainen", jottei herkkähermisimmat lukijat kuolisi kauhusta:P

Absolutely White: Ei lamppu ulkoapäin kuumene yhtään, joten tarra voisi olla toimivakin. Kun vaan keksisi minkälainen tarra?

Katjusha: KAMALASSA veneessä!:P

Anne-Mari: tota kangasideaa olen monta kertaa pyöritellyt.Ongelma on vaan se, että inhoan kaikkia löysiä kankaita:/

Katja: Minkähänlainen kuva olisi katossa kiva?

RuusuLiisa: Onnea teille!:D

Lehdokki: ton suojamuovin poraaminen ei sinänsä pelastaisi meitä rumuudelta, mutta ehkä tuon tosiaan voisi peittää jollain reikäisellä tummalla?

Minna: Minkähänlainen sisustustarra tuohon helmiponttiin toimisi ja sopisi katossa?

Niinu kirjoitti...

Meilläkin oli tuollainen keittiössä,kun tähän taloon muutettiin...otettiin pois kun kauhistutti sen "likaisuus". Tilalle laitettiin ihan tavallinen modernimpi(ei paljon vaatinut:) kattolamppu ja jätettiin katto tyynesti maalamatta... keittiöremontti odotellessa:)
(luvassa vuonna 2014 eli 10 vuotta tullaan kaikkiaan katselemaan sitä kattoa-eikä ahdista enää yhtään:)

SinikkaLeena kirjoitti...

Niinu: se on muuten jännä miten silmä tottuu. kaikkeen ihan kauheaankin. mutta toi meidän lamppu on kyllä niin kamala, että siihen en tottuisi edes kymmenessä vuodessa....

Anonyymi kirjoitti...

Kommentointia "vanhaan" postaukseen, joskus olen nähnyt, että kasvimaan hallansuojamuovia on viritetty jonkun ruman valaisimen eteen. On ollut ihan toimiva ja kaunis ratkaisu, en vain muista millä se on kiinnitetty (listoilla kattoon?)

- Anni.A

SinikkaLeena kirjoitti...

Anni: Tuokin voisi olla ihan kokeilemisen arvoinen idea -peittää rumaa muovia rumalla muovilla:P

Ja tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan jatkossakin! Vanhatkin postaukset ovat kommentoinnin suhteen ihan ajankohtaisia!

Related Posts with Thumbnails