10.1.2011

Kaunis Kastehelmi

Meillä oli lapsuudessa niitä lasiastioita. Tumman sinisiä, pallukkaisia, hauskoja ja mielenkiintoisia. Kastehelmistä meillä puhuttiin aina. Vasta viime viikolla opin blogistanissa, että onkin olemassa kaksi pallukkaista lasisarjaa: Kastehelmi ja Grapponia. Ensimmäinen Oiva Toikalta (1964) ja toinen Nanny Stilliltä (ilmeisesti 1968?). Googlen kuvahakua tutkailemalla selviääkin nopeasti pintastruktuurien ero. Minua on huijattu! Nuo siniset kulhot kotonahan olivat Grapponiaa!

Mielestäni Grapponia on itse asiassa hieman kömpelö ja maalainen versio hienostuneesta ja sirosta Kastehelmi-kaupunkilaisserkustaan. Söpö silti!

Kastehelmeltä tulee tänä keväänä myyntiin uusi väri. Aivan ihastuttava vaaleansininen, joka  mielestäni korostaa herkkyyttä ja siroutta entisestään. Ehkäpä ostan näitä muutaman  -saavatpahan omatkin lapset sitten joskus tulevaisuudessa selvittää lasiastioiden  vivahde-eroja.10 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Onkohan tuo kuinka lähellä vanhaa turkoosin sävyä? Se uusi omenanvihreäkin oli ihana, mutta yhtään uutta en ole hankkinut.
Olen minäkin joskus kutsunut grapponiaa kastehelmeksi :)

Kaisa Reetta kirjoitti...

Kastehelmi on aina ihana.. Ja tuo väri..totta..Se melkein leijuu :)

Kultsin kämppä kirjoitti...

Viime kesänä askeleeni kulkivat äidin astiakaapille ja sieltä siirtyivät vanhempieni häälahjaksi saamat Kastehelmet omaan kaappiini. Ihania ovat!

SinikkaLeena kirjoitti...

katja: mäkin tykkään siitä vihreästä. käsittääkseni tuo sininen on utuisempi, kevyempi, lasisempi kuin se vanha turkosi.

kati: sanoitkin hyvin, leijuu tosiaan!:)

kultsin kämppä: äitini ei ole VIELÄ luopunut grapponioistaan:P

kassu kirjoitti...

mullakin on grapponiaa ja oon luullu et se on kastehelmee, no selvispähän tuokin :)

Suvi kirjoitti...

meille muutti miehen mummon peruina viime kesänä tuota Grapponiaa, keltaruskeat pullo ja 8 jälkiruokakulhoa. Ihania ovat nekin!

Hyvä Mieli kirjoitti...

Sanalla sanoen, kauniita!

Cici kirjoitti...

Kastehelmet ovat niiiin ihania! Itse pidän eniten kirkkaista, mutta tuo uusi sininen näyttää kyllä herkullisen kepeältä.

Tinuhe kirjoitti...

Noi kastehelmet on todella ihania astioita! Sulla oli aiemmin postaus siitä, että olisi kiva saada enemmän kommenttia. Oon samoilla linjoilla ja haastoinkin itseni kommentoimaan enemmän. Siksipä sinullekin on haaste mun blogissa! :)

Marja-Leena kirjoitti...

Hyvinhän noita molempia voi kuitenkin käyttää yhdessä.

Related Posts with Thumbnails