20.1.2011

Eläimellistä Menoa

Pekka-kissan kuollessa syksyllä jäi tyhjä aukko.Muutama viikko aiemmin meille oli tullut Terroristi, mutta tuo pikku kissa osoitti viikkojen ja kuukausien aikana olevansa niin typerä ja yksinkertainen Pekkaan verrattuna, ettei hänestä ollut Pekan tilaa täyttämään. Vähitellen kuitenkin olemme alkaneet tulemaan toimeen Terroristin kanssa. PikkuKissa tekee mitä ihmeellisimpiä iskuja ja hyökkäyksiä päivittäin, tunneittain, hetkittäin...mutta on sitten kyllä syötävän suloinen rauhoittuessaan. 

Terroristi on utelias kuin mikä ja haluaa olla juuri siellä missä tapahtuu. Remppamieheen hän on luonut hyvän ja vakituisen lounaiden jako -suhteen. Kissa syö mitä vain sattuu pöydillä olemaan: banaania, herneitä, porkkanaa....Perunat kissa poimii yksitellen pussista ja tiputtelee lattialle, en ole saanut selville miksi. 

Kissa raapii, kynsii ja puree -ihmisiä, huonekaluja ja verhoja. Kulkiessaan ja kiipeillessään pikkukissa tiputtelee tavaroita ja esineitä. Jostain syystä tuntuu, että hän saa tuhoa aikaan kaikkialla minne katsookin....

Energian jakamiseksi olen yrittänyt opettaa puolivuotiasta nyt ulos, mutta ei sitä oikein vieras ja paha maailma kiinnosta. Menee kyllä ovesta ulos, haistaa ulkoilmaa ja palaa sisään ennen kuin ovi on ehtinyt uudestaan kiinni!


 Kissa makoilee sisällä missä sattuu. Viime aikojen omituisin lepopaikka on ollut joulukaktuksen päällä...Siitä tosin on aika lyhyt matka miehen "salaattimaalle", jossa Terroristi käy säännöllisesti syömässä rucolaa.

Joulun aikaan pelkäsin, että kissa terrorisoi joulukuustamme. Kuusi ei kaatunut kertaakaan, joten lopputulos oli pelättyä parempi. Koristeet tosin rapisivat alas kilpaa neulasten kanssa...Terroristi ei myöskään voinut vastustaa hahtuvalangasta tekemiäni lampaita. Ne pääsivät aika nopeasti Hyvän Paimenen luo:P
 Aitojen kynttilöiden kanssa sai olla tarkkana. Terroristin mielestä liekki oli hyvä leikkikalu. Viiksissä on nyt kestopermanentti ja tassussa oli rakot kuumasta steariinista kerran jos toisenkin. Ei opi, ei.


Suden kanssa Terroristi ei tule toimeen. Suden mielestä pakeneva ja sähisevä kissa on saaliseläin, joka tulisi tappaa mahdollisimman nopeasti. Pekan kanssa ei ollut ikinä tätä ongelmaa, mikä oli huomattavasti mukavampaa, koska kissa ja koira saattoivat olla samaan aikaan huoletta sisällä.

Susi ei saanut siis joulukinkukseen mehevää kissaa, mutta sen sijaan kyllä uunituoreen paketista kuoriutuneen Zhu Zhu Petsin. Tytön lahjalelu oli varsin säälittävä näky löytyessään lattialta nyljettynä ja sisälmyksetkin siististi vielä paloiteltuna...

Uskotteko, että näin suloinen voisi tehdä jotain niin hurjaa?
Ja meillähän ei koirat ilman tyynyä päänsä alla lepää!


13 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Jo on rohkea kissa! Meidän katit kiertää kynttilät kaukaa :))

Susanna kirjoitti...

Jestas. Tuntuu siltä, että teillä tarvitaan rautaisia hermoja. Mutta hankalasta luonteestaan huolimatta kissanne on kyllä ihan järjettömän nätti!

Kirsi kirjoitti...

Meille tuli syksyll 2009 kaksi mustaa kissaveljestä, joista toinen, poikamme kissa, jäi viime lokakuussa auton alle. Se oli aika koheli, muttei sentään noin hurja tapaus kuin teidän Terroristinne :) Kuusi kyllä kaatui 2009 jouluna kahteen kertaan ja vessanpyttyyn Peksi tippui kahdesti...

SinikkaLeena kirjoitti...

rohkea? hurja? ei...typerä!:P

SinikkaLeena kirjoitti...

Susanna: lapsemme ovat kolme kertaa pahempia...;)
Itse asiassa muuten Terroristi oli pentuna aika ruma. Sillä oli ihmeellinen suippo ja epäkesko naama. Mutta komea siitä on tullut!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se vain on komia poika tuo susi!

Kasvattaja on ylpeä! Halauksia pojalle!

maria kirjoitti...

Suloinen kissa-veijari...mä taistelen meidän kissa-vanhuksen kanssa ruokamerkeistä on ruvennut nimittäin nirsoilemaan oikein huolella, jos on väärä merkki ei edes nuuhkaise sinne päin arrg

Katjusha kirjoitti...

On sitten osuva nimi tuo Terroristi :)
Mutta nätti kissa, vaikka kuinka riiviö olisi...

SinikkaLeena kirjoitti...

maria: joo, vähän päinvastainen ongelma -äsken sain tuon kiinni lasten suklaamuropurkista....:P

katjusha: kuten muillakin perheenjäsenillämme, tuo on bloginimi, mutta jäänyt kyllä hieman käyttöön myös IRL.

Pyry-mäyris kirjoitti...

Aivan mahtava kissa! Tollasia lisää, meillekin yksi heti tilaukseen. Ei olis tälläkään mäyrispapalla yksinäistä.

SinikkaLeena kirjoitti...

Pyry-M: heh, onhan se aika velmu! Ja tervetuloa lukemaan sekä kommentoimaan!:)

Anonyymi kirjoitti...

Todella kaunis kissa ja
todella hellyydenkipeä.
Onko kissa mahdollisesti vieroitettu emostaan liian aikaisin, koska noin häröilee...?
Hellikää, jutelkaa rauhallisesti ja kun tekee jotain ei-sallittua sanotte napakasti ei. Kurittaa ei saa tietenkään...silloin ei-toivottu käyttäytyminen vaan vahvistuu.

Ihan pakko kirjoittaa, että välttämättä kissat eivät opi varomaan palavaa kynttilää..voi tulla hurjaa jälkeä. Ja kissat ovat uteliaita, kaikki mahdollinen kiinnostaa. Niin se vaan on myös, että toisinaan kotia on muokattava turvallisemmaksi eläimen olla, jos haluaa heistä pitkäikäisiä, terveitä ja onnellisia perheenjäseniä.

Ja jokainen kissa on omanlaisensa, toinen kissa ei astu toisen saappaisiin tai tassuihin...niin se vain..ovat yksilöllisiä persoonallisuuksia.Ja ihania ovat kaikki!

Tarkoitukseni ei ollut moralisoida, mutta toivon kärsivällisyyttä karvaisen kamun kanssa ja ymmärtämistä :)

t. Leena

SinikkaLeena kirjoitti...

Leena: kiitos kommentistasi! Saahan sitä vähän moralisoidakin ja aina välillä muistutella. Kissa on totta vie vieroitettu emostaan liian aikaisin, aivan liian aikaisin:( Ja olenkin ymmärtänyt, että osa näistä käyttäytymisen "erityispiirteistä" johtuu juuri siitä. Mutta on sillä ainakin nyt onneksi hyvä elämä ja saa kovasti kaipaamaansa huomiota:)

Related Posts with Thumbnails