5.1.2011

Blogin uusi ulkoasu

Toissapäivänä blogissani hakattiin ensimmäistä kertaa 500 päivävierailijan raja rikki. Ihmeellistä. Ja vakkarilukijoitakin on jo 63! Kiitoksena lukijoille, halusin hieman hioa blogin ulkoasua: selkeämmäksi, viimeistellymmäksi, toivottavasti myös informatiivisemmaksi.

Kuten moni muukin bloggaaja, olen positiivisesti yllättynyt ja ihmeissäni siitä, että mistä kaikki lukijat tulevat? Olisi mielenkiintoista tietää! Lisäksi olen aivan yhtä ihmeissäni siitä, että postauksiin kommentoivien määrä pysyttelee yhä niin harmittavan alhaisena. Kaipaan yhä edes pienen pientä vuorovaikutusta lukijoiden kanssa! Jos ajatellaan, että päivävierailijoita on keskimäärin 300 ja kommentoijia 3-5, tarkoittaa se, että vierailijoista vain vajaa 2% todella jättää merkin käynnistään. Aika vähän, vai mitä? Uskon ja toivon yhä, että blogi sosiaalisen median muotona voisi olla vuorovaikutuksellisempaa.

Mitä mieltä olette blogin uudesta ulkoasusta? Onko onnistunut? Mikä toimii, mikä ehkä ei? Mitäs jos nostaisimme tuota 2% lukemaa vaikkapa viiteen?


14 kommenttia:

Titti kirjoitti...

Minun mielestäni ulkoasu näyttää hyvältä, -jotenkin selkeämmältä.
Minä täällä aina piipahdan kun päivityksiä ilmestyy, -olen vain niin huono kommenttia jättämään...

Unknown kirjoitti...

Minä tykkään kovasti tuosta uudesta header-kuvasta! Myös vakkari tabit ovat jees, jos on jotain pysyväistä tietoa/infoa, jonka haluaa lukijoiden löytävän helposti.

Katjusha kirjoitti...

Katselinkin uutta blogisi ilmettä ja mietin että mitenkä olet saanut siitä niin hienon :)

maria kirjoitti...

Sairaan hieno! Tykkään sun jutuista sun blogista ja susta (;

Ellimelli kirjoitti...

Taitaa olla niin, että aika laiskasti ihmiset kommentoivat, vaikka kuinka yrittäisi vikitellä. Arvonta taitaa olla se paras motivaattori, joka kerää eniten kommentteja :-)

Ani, Kokovartalofiilis kirjoitti...

Moi,

Hyvältä näyttää minunkin silmääni. Ja tulen Hämeenlinnasta :D
Tänne löysin Villaketun kautta, ja ihastuin. Aihepiiri on tuttu, ja tekemisen meininki miellyttää. Omassa rintamamiestaloraukassamme on meneillään melkoinen remppamyllerrys - varsinainen eläkesuunnitelma.
Joitakin jälkiä siitä jää blogiinikin, silloin tällöin ainakin.

Katja kirjoitti...

Mun silmiin musta pohja on liian tumma. Vaan luettava blogi on edelleen :)

Peppi kirjoitti...

Selkeämpi on. Toi ylätunnistetaimikäsenytonkaan, on Ihana! Tuo mieleen ekon, mut pirtee :).

SinikkaLeena kirjoitti...

Kiitos tähän asti kaikista kommenteistanne, ihaNaiset!

Katja: hyvä pointti, miksei tausta periaatteessa voisi olla vaikka ruskea, joka kyllä pehmentäisi kokonaisuutta? Mutta kun mä rakastan MUSTAA!:D

Peppi: Minkä ekon?!? Ego on kyllä:D

Miia kirjoitti...

Moi Leena!
Mäkin tykkään tummasta taustasta, mutta valkoinen teksti hyppää siitä liian kovasti silmille. Siispä vaihda tekstisi väriä johonkin vaaleansävyiseen niin musta tausta ei haittaa niin paljoa. :)
Ite kirjoitan enkuks ja suomeks ja aloin käyttää niillä eri tekstiväriä, jotta ihmiset helpommin löytää oman kielensä. Jos siis sitä ylipäätään kukaan lukee. :-P
Niin! sun blogi on aina ollut mielenkiintoinen sekä ulkoasultaan että tekstiltään.

SinikkaLeena kirjoitti...

Kiitos Miia hyvistä huomioista! Otan huomioon ja teen parannuksen:)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Blogisi uusi ulkoasu on kiva, tykkäsin entisestäkin ja en oikein keksinyt, miksi se tarvitsisi parannusta, mutta nyt kun näen muutoksen, niin on tämä uusi ulkoasu entistä selkeämpi ja nopealla yleissilmäyksellä kartoittaa paljon blogin tärkeitä pointteja. Tykkään fontista ja musta pohja ei häiritse minua, teksti on helppolukuinen, asia jota tälläinen "minä niitä lukulaseja vielä..." -henkilö arvostaa kovasti. :)

Kommentoinnista: Usein käydessäni blogeissa - joista lempparit tosiaan ovat osittain muuttuneet ja lisääntyneet, kuten jossain kommentissa muistan sinun minulle kertoneen näin mahdollisesti käyvänkin - MEINAAN ja AION kommentoida, mutta sitten en VIITSI tai joskus ARKAILEN hieman.

Meinaamisia ja hyviä aikomuksia ei elämässä pitkälle lasketa ja olenkin miettinyt kysymystäsi kommentoinnista, että näin minä lukijana kyllä mielelläni luen, katson kuvia ja vastaanotan blogin pitäjän tekemän työn, mutta en ANNA tuosta saamastani kivasta hetkestä, mahdollisesta hyvästä oivalluksesta tms. edes lyhyttä kommenttia... pohdinnan paikka kyllä... miksi en kommentoi useammin...

Pääsyy on LAISKUUS: Minun on vaikea ilmaista itseäni lyhyesti ja nipotan vieläpä antamani kommentin oikeakielisyydestä ja siitä että "meneekö se antamani viesti nyt perille kuten tarkoitin" ja muuta ihan turhaa! Suhtaudun aivan liian suurella vakavuudella siihen, minkälainen kommenttini on ja miten se ehkä otetaan vastaan ja sitten olen taas siinä tilanteessa, etten viitsi kirjoittaa, kun siihen menee "niin paljon aikaa", just joo...


Arkailuosio tulee siitä, koska olen lapseton ja asun kerrostalossa eli oma elämäntilanteeni on kovasti erilainen kuin monen blginpitäjän, joiden blogeja seuraan ja näin koen, etten ole oikea ihminen kommentoimaan remontteja, lapsiperheen sisustuksia, tavallista arkea ym. Tajuan, että tuo on tyhmää, mutta annan sen silti vaikuttaa. Eihän kommentti ole yhtä kuin toisen elämäntyylin arvostelu kriittisesti, joten miksen voisi kommentoida. Ihminen tekee itselleen kummia rajoitteita, jotka huomaa vasta, kun hetken asiaa pohtii.

Arkailua on myös siinä osassa, jota jonkin verran hallitsen eli kotimaisessa lasissa. Mielelläni vastaan, jos tiedän vastauksen jossain blogissa esitettyyn kysymykseen ja muutenkin kommentoin lasiosioita, koska ajattelen, että tiedosta voi olla blogin pitäjälle ja muille lukijoille iloa. Arkailu tulee siinä kohtaa, koska en ole mikään "täystietäjä" ja hieman jännitän sitä, ettei lasikommentointeja koeta tiedolla brassailuksi.

Olipas hyvä, että esitit tämän kysymyksen, koska se sai minut pohtimaan asiaa oikein todella. Vastaukseni jäi vajaaksi joiltain osin, mutta koska tätä ei tulla hakkaamaan kiveeen tms. maailmanhistoriallista, niin voinkin jättää kommentin aivan hyvin epätäydelliseksi! :)

SinikkaLeena kirjoitti...

PauliinaLotta: Kiitos TAAS ihanasta kommentistasi! Ei kannata tosiaan pitää rimaa kommentoinnissa liian ylhäällä -emmehän me bloggaajatkaan pidä omissa postauksissamme:D

Ja lasitietosi on ihanaa! Kiitos juurikin selvennyksestäsi Diagnoosi Sisustusmanian postauksen kommenteissa!

Siru kirjoitti...

Hei! Blogisi on hyvä ja mielenkiintoinen, selkeä ja rauhallinen. Plussalasien käyttäjänä silmät kyllä väsyy valkoiseen tekstiin. Joka päivä (ainakin melkein) käyn lukemassa miten remppa edistyy vaikka omassa elämässäni ei ole mitään yhtäläisyyttä sinuun:) Olet vaan niin hyvä! Ja minä niin kehno hiljaisena kommentoimaan, mutta yritän parantaa tapani ja rohkaistua.

Related Posts with Thumbnails