15.12.2010

Sydän-arvonnan voittajat ja joululaulutunnelmaa

Blogini sydän-arvonnassa ei ollut virallisina valvojina suloisia eläimiä tai pieniä hellyyttäviä lapsia, eikä myöskään vakavailmeistä vanhaa herraa. Ihan isse suoritin ja kuulkaas helpoimmalla mahdollisella tavalla. Osallistujia oli 19 -ja tästä numeromäärästä virtuaalinen arvontakone arpoi peräkkäiset numerot 13 ja 14! 

Onnittelut Mi ja Niinu!

Kiitos kaikille osallistuneille!

Tänään työpaikkakoulussani vietettiin joulujuhlaa. Koulujen joulujuhlien tai kevätjuhlien tunnelmaa on kyllä vaikea kopioida missään muualla -siinä on usein jotain niin syvää ja perinteistä herkkyyttä, että paatuneempikin sydän pehmenee. Oma luokkani esitti Suvi Teräsniskan joululaulun Hei Mummo todella kauniisti ja suloisesti. Olen ylpeä heistä! Mutta parasta joulujuhlassa oli se, kun yksi oppilaistani istui viereeni, nojasi olkapäähäni ja sanoi: "Voi että mä olen ope iloinen, että juuri sinä olet meidän opettaja." 


6 kommenttia:

Katjusha kirjoitti...

Voih, se oli aito ja hieno palaute. Itse teen työtä nuorten kanssa ja kun sen positiivisen palutteen saa, se kantaa kyllä pitkälle ja taas jaksaa työssään...
Olen tässä jonkin aikaa seurannut blogiasi ja jatkan seuraamista.
Kiva blogi, kiva lukea!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea arvonnan voittajille!

Ihanaa varmasti saada tuollainen tunnustus oppilaalta :) Tuli ihan omat lapsuuden kuusijuhlat mieleen ja niiden lämmin ja turvallinen tunnelma sekä se lapsen vilpitön ihailu ja kiintymys, jota tunsi omaa opettajaansa kohtaan, kun hieman jännittyneenä vei joulukortin hänelle. Siihen aikaan kavereille ja opettajille annettaviin kortteihin kirjoitettiin "käteen", jotenkin tosi suloista.

Olen aina vähän myöhässä kommenttoidessani aiheita ja kun en tiedä, lukevatko ko. aiheista kiinnostuneet paljonkin/juuri lainkaan aiempia kommentointeja, joten kommentoin noita Arabian lautasia tähän: Arabian tuotannosta ei ole mitään yhtä kattavaa opusta olemassa, se olisi käytännössä sula mahdottomuus, koska tuotanto on ollut niin laaja ja dokumentointikaan ei käsittääkseni aina ole ollut samaa tasoa kuin nykypäivänä.

Paljon tietoa kuitenkin löytyy, netistä toki - netin tietojan kanssa on toki aina virhemahdollisuus, mutta sille nyt ei voi oikein mitään - sekä monista vanhojen astioiden nettimyymälöistä ja useita opuksiakin on, kuten tähän aiheeseen liittyen uudehko "Keräilijän aartet Arabian kahvikuppeja ja mukeja". Joillain keräilijöillä on Arabian vanhoja kuvastoja ja hinnastoja, joiden perusteella tunnistavat astioita ja kuvioita, näitä hinnastoja ja kuvastoja on nykyään sangen vaikea saada, joskus on ilmeisesti löytynyt helpostikin kirpputoreilta ja vanhojen tavaroiden liikkeistä. Muistaisin myös, että Kansallismuseossa (tai sitten joku muu museo) olisi sangen kattava tietopaketti Arabian tuotannosta digitaalisessa muodossa ja kaikkien käytettävissä, mutta koska en ole asiaan perehtynyt juuri ollenkaan, nähnyt vain jonkun linkin joskus ja sitä vilkaissut hieman, niin en uskalla mitään tarkempaa osoitetta tähän ehdottaa. Kaikki nämä tietoni olen oppinut Huutonetin Taideteollisuus-palstaa lueskelemalla ja pariin Arabian astian kuviokyselyyni saanut sieltä vastauksen.

Kotivalo kirjoitti...

Voi miten ihanaa saada tuollaista palautetta juuri sieltä tärkeimmältä suunnalta! Joulujuhlissa on jotain ikiaikaista lämpöä, meillä ensi viikolla vielä edessä, tosin aamulla. Mutta nenäliinoja kuluu silti, aivan varmasti!!

Rentukka kirjoitti...

Meidän koulussa päätettiin tänä vuonna jättää perinteiset iltajoulujuhlat väliin, koska koko syksyn meillä on pyörinyt opettajien lomautukset niin, että jokainen on vuorollaan ollut pois kolme työpäivää. "Lomautusoppilaat" on jaettu paikalla olevien opettajien luokkiin tekemään "hiljaista työtä". Juhlien poisjäättämisellä halusimme saada aikaan keskustelua siitä, mihin voimavaramme riittävät, ja viestitämme koteihin konkreettisesti, miten lomautukset vaikuttavat.
Lähdin tänään koulusta kävelemään kotiinpäin kolmen oppilaani kanssa, ja eräs heistä sanoi erotessamme: - Voi ope, kun mun tulee heti sua ikävä! (Ja olin koko päivän saanut kiukkuisena komentaa pysymään paikoillaan ja tekemään kouluhommia :> )

Niinu kirjoitti...

Voi itku, mulle tuli ihan tippa silmään...ei pelkästään voiton takia,vaikka se olikin kiva yllätys, mutta meiltä jää tänä iltana logististen ongelmien takia tytön joulujuhla väliin...snif.
Parhaiten itselle on kyllä jäänyt koulujen joulujuhlista mieleen ne paperipussit joissa oli jotain pientä ihan itselle (omena,pipari tms.).Silloin ei eletty tälläisessa yltäkylläisyydessä...

SinikkaLeena kirjoitti...

kiitos kommenteista <3

pauliinalotta: me blogin pitäjät ainakin saamme jokaisen jättämänne kommentin sähköpostiin, joten näemme vaikka se tulisi johonkin vanhempaankin postaukseen:)

riitta: ihan hyvä peruste jättää joulujuhla väliin. joulujuhla on monelle vanhemmallekin aika tärkeä ja sen puuttuminen laittaa varmasti ajattelemaan kunnan hallintoa. tosin vanhemmat eivät välttämättä tiedä lomautusten laittomuutta, vaan kuvittelevat sen jotenkin "kuuluvan asiaan" lama-aikana:(

Related Posts with Thumbnails