10.12.2010

Perinnejoulu: punossydämet ja lippunauhaa

Punotut sydämet ovat kuuluneet kai jo vuosikymmeniä perinteisiin joulukoristeisiin. Tänä jouluna testasin niiden valmistamista ensimmäisen kerran huovasta. Huopa on huomattavasti helpompi materiaali punoksiin, koska kestää repeytymättä vääntelyä ja kääntelyä. Tykkään näissä askarteluissa erityisesti sen "matemaattisesta puolesta" -hankalampien sydänmallien valmistus vaatii jo melkoisesti oivallusta. Hankalia ja ihania malleja löytyy hyvästä aiheen kirjasta Flätat Julpynt i Papper.

Alan selvästi vanhenemaan, koska innostun enemmän ja enemmän kaikesta perinteisestä liittyen jouluun. Sähkökyntteliköt eivät enää olekaan niin rumia, punaiseksi maalattu adventtikynttelikkö sympaattinen ja joululiinatkin tarpeellisia. Ja lippunauhat kuuseen...niitä olen aina ennen inhonnut! Kamalia ryppyisiä paperinauhoja. Mutta nyt näin Kodin Ykkösessä puisia lippunauhoja -ei ollenkaan hassumpia....

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Muistoja tulee näistä sydämistä. Tälläisiä on väkerretty jokusen kerran koulun kuvis-tunneilla. Paperi oli jotain sitkeämpää ja kiiltävä pintaista laatua. Ehdoton bonus: sydämiin sai karkkia, kun ne ripusti kuusen oksille.

eve kirjoitti...

Oon huomannut saman vanhenemisongelman. Ehkä jopa vähän pelottavaa huomata, että pitsiliinakin on tosi nätti. Kääk.

Pieni Lintu kirjoitti...

Näitä askarreltiin ala-asteella muistaakseni. :)

Mari kirjoitti...

Ihan saman jutun olen huomannut, nyt ostin jopa Vesa-Matti Loirin joulucd:n, jota olen ennen inhonnut :) Vanhuus ei viissiin tule yksin ;D

Teje kirjoitti...

Hei Leena, hauska tavata! Loysin blogiisi blogilista.fi:sta. Sille kuljin omasta blogistani...
Kirjoitat tosi hauskasti, sinulla on (ainakin yksi) ihana koira, olisko heppakin, asut 'Maalais Unelmassa' ja sinulla on tosi kivoja ideoita! Nama ehdin 1. visiitilla. Ihan ekaks taisin kylla tarttua ajatukseesi etta kaikki 'vanhat' jutut alkaa tuntua niin kivoilta - kuten nuo 'unohdetut' punos sydametkin! Nahdaan taas pian! Jos ehdit, niin poikkea meilla pain!
Terveisia Kreetalta! Teje

SinikkaLeena kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Mulla tää vanheneminen alkoi ruusukuosin hyväksymisestä ja vähitellen ihailemisesta:P

Teje: Kiva kun löysit! Tervetuloa toistekin! Pitääpä käydä tutkiskelemassa sunkin blogiasi!

Related Posts with Thumbnails