19.12.2010

Kun kiire on hetkeksi ohi! (ja open joululahjoja)

Minä inhoan aamuja. Ja heräämistä. Vielä enemmän inhoan kiireaamuja. Silloin kun on töitä,meillä ei ole muita kuin kiireaamuja -koska inhoan heräämistä. Mitä kiireempi on, sitä enemmän temppuillaan. Ja kun temppuillaan, myös huudetaan. Inhoan huutamista, niin omaani kuin muidenkin.Vaikka tie lasten päiväkodille on näinkin kaunis, inhoan silti kiireaamuja:

Mutta nyt ne on hetkeksi ohi! Kiireaamut siis -aamuja meillä jokaisella on toivottavasti vielä runsaasti jäljellä.... Aloitin lauantaina joululoman, joka on tänä vuonna vielä tavallistakin pidempi. Kolme pitkää viikkoa saa nousta rauhassa, ilman kiirettä ja ilman pakkasen ja puolen tunnin ajomatkan pakkoherätystä. Ei arjen luksusta, vaan pyhän luksusta!

Jaoin siis oppilailleni lauantaina todistukset. Kiitokseksi työstäni sain ihanan lahjan: koko luokalta ja heidän perheiltään lahjakortin intialaiseen päänhierontaan. Vanhemmat ymmärtävät, että tarvitsen heidän lastensa kaitsimisen jälkeen jotain erityisen rentouttavaa! Erittäin mieluinen yllätys!
 
En odota, enkä usko kenenkään muunkaan opettajan erityisesti odottavan, oppilaideni perheiltä lahjoja. Lahjoista ei myöskään tehdä opettajahuoneessa numeroa, vaan ne sujautetaan hiljaksiin vertailematta omaan kassiin ja availlaan vasta kotona rauhassa.  Jos jonkun perheen aatemaailmaan ei lahjonta kuulu, ymmärrän sen varsin hyvin ja kunnioitan ajatusta, eikä siitä tarvitsisi olla vanhempien huolissaan.
 
Mutta jokainen lahja, jonka saan on yhtä lailla varmasti minulle mieluinen ja ilahduttava!!  Kukapa ei lahjoista tykkäisi! Näin jouluaikaan minun suosikkilahjojani opettajana ovat ainakin joulukukat ja kynttilät -asiat jotka kuluvat nopeasti käytössä, mutta antavat pienen muistamisen tunteen hetkeksi. Sain kahdelta perheeltä tänä vuonna itse tehtyjä leivonnaisia, oikein kaunis ajatus! Lahja yhdistettynä suulliseen palautteeseen, kuten eräältä perheenisältä sain, on kaikista paras tapa muistaa opettajaa: "Kunnioitan työtänne erittäin paljon ja haluan sen vuoksi muistaa teitä lahjalla." Silloin annettu lahja ei ole enää lahja lahjojen joukossa, eikä ystävällinen joulumuistaminen, vaan todellakin ansaittu kiitos tehdystä työstä. Opettaja saa hyvin harvoin työssään positiivista palautetta ja toivoisinkin vanhempien muistavan sitä antaa, jos aihetta on -sellainen palaute antaa kuitenkin paljon voimia työssä jaksamiseen taas pitkäksi aikaa.

Tähän loppuun vielä kuva kiireaamujen ensimmäisestä kohteesta eli lastemme maalaispäiväkodista. Kuvan laitoin remontista ja rakennustekniikasta kiinnostuneille: katsokaapa noita jääpuikkoja! Tällä kelillä, tänä talvena -melkoiset lämpövuodot kaksi vuotta sitten täysremontoidussa rakennuksessa! Loviisan kaupunki lämmittää maalaisympäristöä...

11 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Meidän perheellä on tapana muistaa opettajia jouluisin ja keväisin. Juuri sen takia, että tekevät kovasti töitä lastemme kanssa. Muistettuihin kuuluu myös koulun keittiöhenkilökuntaa, koulutakseja ja muita.
Intialainen päähieronta kuulostaa hyvältä lahjalta!
Tuosta lattiakaivosta. En tiedä millainen suihkukaappi teille tulee, mutta meillä suihkukaapista menee putki siihen keskellä kylppäriä olevaan lattiakaivoon. Ei ole erillistä lattiakaivoa suihkulle. Meillä siis on sellainen altaallinen suihkukaappi.

Katjusha kirjoitti...

Rentouttavaa lomaa sinulle!

SinikkaLeena kirjoitti...

katja: meneekö se putki siis siellä betonin alla vai missä teillä?

katjusha: kiitos:)

Kodinsielu kirjoitti...

Juuripa näin, että remontti on sitten taidolla tehty...heh heh. No toivottavasti edes muilta osin kunnolla. Juuri mietin, että mitähän sitä pojan tarhantädille tekisi...ha poika sai itse tehdä hänelle ison piparkakun, jonka yhdessä koristelimme...toivottavasti se kelpaa :)

Sanna-Mari kirjoitti...

Hyvää joululomaa! :)

Anonyymi kirjoitti...

If you are going for best contents like myself,
only pay a visit this web site daily as it offers quality contents,
thanks

Here is my webpage: nummerupplysningen (www.youtube.com)

Anonyymi kirjoitti...

That is гeаlly faѕcinаting, You're a very skilled blogger. I've
joined your гss feed and lοok aheaԁ to searchіng for more of уour grеat post.

Alsο, I hаve shared your website in my social networks

Fеel free to νіsit my blog - näsplastik

Anonyymi kirjoitti...

Μagnifіcent web site. Plеnty of
helρful іnformation heгe. I am sеnding іt to some fгiеnԁs ans also shаring іn delіciouѕ.
And obvіously, thanks on youг effort!My page: näsplastik *pages.usherbrooke.ca*

Anonyymi kirjoitti...

Right herе is the perfect ѕite for evегyonе who гeally wants to underѕtanԁ this topic.
You understand a ωholе lot itѕ аlmost
hard to argue with yοu (not that I personаlly ωill nеed to…HаHa).

Yоu сeгtainly put a neω spin on a subject that has bееn
wгitten about for ages. Great ѕtuff,
juѕt gгeat!

Also visit my web-ѕitе ... rhinoplasty top surgeon

Anonyymi kirjoitti...

I've been surfing on-line greater than 3 hours lately, but I never found any fascinating article like yours. It is pretty value enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made good content as you did, the web will likely be much more useful than ever before.

Check out my web blog; Jackpot 6000 Jackpot 6000 [Http://Www.Youtube.Com/]

Anonyymi kirjoitti...

If some one desires to be updated with most up-to-date technologies after that
he must be pay a visit this site and be up to date everyday.


Feel free to visit my page - jackpot 6000

Related Posts with Thumbnails