6.12.2010

Itsepäisyyspäivää ja Joulun tunnelmaa

Blogeissa (ja meidän Näyttämölläkin) on nyt selvästi pop laittaa jouluvaloja lasipurkkeihin. Lasipurkit loppuivat kuitenkin valoinnostuksessani kesken, joten kehittelin uutta. Mummolan perintönä saadut jalalliset tarjoilukulhot eivät ole meidän keittiökäytössä pahemmin kuluneet, joten ne nyt liikenivät hyvin valoille: olen tyytyväinen lopputulokseen. Asetelmassa on siis korkea kulho alla, matalampi päällä ja suurin osa valoista siellä välissä. Tarjoilukulhojen alkuperää tai ajallista historiaa en tiedä -liekö jotain designia vai ihan halpatuotantoa?


Kävin kylätalolla haistelemassa joulumyyjäistunnelmaa. Näin maalla tuollaisessa tilaisuudessa on autenttinen tunnelma: mummot myyvät hunajaa ja villasukkia materiaalin hinnalla. Mutta moni kaupunkilainen saattaisi löytää täältä juuri sen aidon ja oikean joulun hengen. Ostan yleensä pitsiliinani kirpputorilta, mutta nyt sorruin ihan upouuteen paikalliseen käsityöhön. Punaisen pitsiliinan väri oli vastustamaton!!

Nuutajärven valtavan lasisen kukkakynttiläjalan sain äskettäin mummilan jäämistöistä. Mietin ensin, etten halua sitä, mutta loppujen lopuksi totesin, että tuohan on kaikessa kasariudessaan aika hauska.

Meillä vietetään itsenäisyyspäivää, kuten mitä vaan vapaapäivää. Töitä tehden, lumia kolaten, koiraa lenkittäen ja siivoten. Lapset ovat itsepäisiä, kuten aina. Illalla kuitenkin pitää istua hetkeksi television ääreen, mitä en normaalisti harrasta. Jos sieltä vaikka joku ihana puku -sellainen jonka itse haluaisin päälleni sitten, kun pääsen hikiseen presidentinlinnaan astumaan sisään...

Tänä vuonna kuitenkin seuraan vain serkkuni kävelyä sinne. Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille muillekin television ja Suomen ystäville!

5 kommenttia:

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

En yhtään ihmettele, että sorruit punaiseen pitsiliinaan. Kaunis ja aitoa käsityötä. Pitäisi päästä sinne teidän kulmille joulumarkkinoille.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Katja kirjoitti...

Liina on kaunis, minä jätin oman mummoni jäämistöstä itselleni tuollaisen punaisen pitsiliinan. Se tulee sitten aattona pöydälle.

Lasitölkit ja keot nyt vaan on kauniita jouluvaloille :)

Mari kirjoitti...

Kaunis pitsiliina ja valoasetelma!

SinikkaLeena kirjoitti...

Kiitos kolme ihanaista ihmistä edellä! Voi että on mukavaa, että blogilla on noin aktiivisia vakkarilukijoita:) Javielä kaikilla kolmella sellaiset blogit, joita itsekin luen mielelläni!

Retromoderni kirjoitti...

Meillä on siellä täällä valoja ripusteltuna. Minusta ovat vaan niin kauniita.

Related Posts with Thumbnails