11.12.2010

Festivo Kynttilänjalka

Lapsuudessa kotimme kirjahyllyssä oli lauma Festivo-kynttilänjalkoja. En muista nähneeni niissä ikinä palavaa kynttilää, mutta aina ne olivat esillä. Mummolan Festivoissa pidettiin vihreitä pallokynttilöitä -nekään eivät koskaan kuluneet. Oikeastaan inhosin noita kynttilänjalkoja, jotka olivat esillä rumina koriste-esineinä. Kaverin kotona oli samannäköisiä astioita, muistan inhonneeni niitä jo 6-vuotiaana.

Mutta aikahan kultaa muistot ja kaikki kaunis palaa, eikö? Jostain kummasta syystä pidän noita kynttilänjalkoja nyt varsin tyylikkäinä ja sain manguttua Tavalliselta Äidiltä yhden kokoelmistaan itselleni. Minä tosin poltan siinä kynttilää! Kynttilänjalassa oli vielä alkuperäinen myyntipakkaus tallella. Hintalapussa lukee 22 markkaa! Samankorkuinen jalka maksaa nyt enemmän euroissa!

Katsotaan vaan, niin puolen vuoden sisällä teen postauksen, jossa ilmoitan hankkineeni  niitä kamalia röpelöpintaisia juomalaseja!

HUOM!
Sydän-arvonta käynnissä 13.12. asti!

23 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Tunnistan itsessäni tuon ihanan vanhenemisen kamaluuden :D kaikki ennen niin hyihyi onkin nyt top!

Paitsi ne röpöläpintaiset lasit. Kihlajaislahjaksi saatiin liki 20 vuotta sitten ja kertaakaan ei olla käytetty. Kun ei tykkää niin ei tykkää :D

Pieni Lintu kirjoitti...

Noi on niiiiiiiin tutut - ja niitä röpelöisiä laseja on äitillä ja isällä myös. ;)

Tinuhe kirjoitti...

Sama. Iteki oon aina inhonnu noita kynttilänjalkoja, ja ne on olleet aina vaan niinku museossa. Paikallaan ja liikkumatta. Nyt oon alkanut niille lämpiämään. Voe voe. :D

Mari kirjoitti...

Minäkin sain noita Äidiltäni, kauniita ;D

Miia kirjoitti...

Tarkoitatkohan niitä UltimaThule-laseja? Minä olen jo lämmennyt niille. Mutta taitaa niitä tosiaan olla vielä toinen sarja, joka muistuttaa enemmän tuota Festivon pintaa... Mutta näinhän se menee, yhtäkkiä joku juttu alkaa näyttääkin törkeän kivalta.

SinikkaLeena kirjoitti...

miia: juurikin Ultima Thulea tarkoitan. Kamalan ihanaa:D

SinikkaLeena kirjoitti...

tinuhe: toi on hyvin sanottu. "kuin museossa", tosiaan paikalla ja liikkumatta. itse asiassa suurilla ikäluokilla on aika paljon sellaisia asioita, kun tarkemmiin ajattelee...

Sini kirjoitti...

Tykkään niin noista kynttilänjaloista. Niitä oli todella paljon mummollani ja äidilläni. Käytössä juhlapäivisin.

pikkuthti kirjoitti...

miekin olen haaveillut olohuoneen valmistumisesta lähtien noista Festivoista -ah, ne olisivat niin kauniit kirjahyllyn päällä... ja lipastolla... ja... En ole raskinut itselleni ostaa, mutta äitilleni vihjailin, että jos se löytäisi ne omansa (15vuotta sitten muuttaessaan pakkasi hyvään talteen... eikä niitä ole sen jälkeen näkynyt...), niin mie voisin tarjota niille uuden rakastavan kodin <3

ja Ultima Thule boolimalja(?) sekä tusina jalallisia jälkkärikippoja ostin jo 9vuotta sitten :)

Anonyymi kirjoitti...

TODELLA kaunis Festivo, siis Festivona - itsekin inhosin niitä lapsena - ja siksi tuo isoin kirjaimin kirjoitettu aloitus, koska en ole aiemmin nähnyt kaksirenkaista Festivoa, joka olisi noin korkea ja renkaat sijoitettu tuolla tavoin etäälle toisistaan, erikoinen ja vieläpä onnistunut ratkaisu. Alkuperäinen pakkaus kannattaa säilyttää aina (nimim. on tullut heitettyä menemään ja kyllä kyrsii), vaikka ei myisi esineitä eteenpäin koskaan, niin pakkauskin on osa esineen historiaa.

Huolestuttavasti Festivo-kynttilänjalat ovat alkaneet esineinä kiinnostaa... ei saisi kiinnostaa, siis hankintoihin asti, koska kynttilänjalkoja minulla totta vieköön on. Jos kuitenkin joskus sorrun, niin sorrun vanhoihin versioihin, koska vanhoissa nyt vaan on jotain, mikä lämmittää jonkin sortin keräilijän mieltä.

Muistan lapsuudestani Festivoissa sellaiset isot pallokynttilät, oranssit, tosin niitä taisi olla eri värejä, mikä nyt sitten on jäänyt kenenkin muistiin. Yhteistä monien muistikuvissa taitaa olla se, ettei pallokynttilöitä koskaan poltettu.

Ultima Thule -sarjaa välttelin pitkään, kunnes kiinnostus syntyi puolivahingossa; Ostin lahjaksi kahden jalallisen olutlasin pakkauksen viedäkseni ne tuliaisiksi ulkomaille, jotta voisin osoittaa, että vaikka Suomi ei ole niin tunnettu olutkulttuuristaan, niin kauniita olutlaseja täällä osataan suunnitella ja tehdä. Reissu peruuntui ja minulla oli sitten kaksi - vieläpä uutta - sarjan olutlasia. Koska UT sarjaa edelleen valmistetaan, haluan huomauttaa, että paheksun suuresti, miksi kaunein oluttuoppi, jota Suomessa on kuunaan valmistettu, on poistettu sarjan valikoimasta ja jos niitä käytettyinä sattuukin löytämään, on hinta yleensä sangen kallis.

Em. lasipakkausta katselin ja pistin pois, päätin myydä tai antaa eteenpäin ja taas sitten katselin. Lasikahjataneena lopulta keksin, että minullahan ei ole olutlaseja lainkaan - siihenhän on "pakko" olla omat lasit, jotka on nimetty olutlaseiksi - joten päätin pitää lasit ja ostaa niitä myöhemmin neljä lisää. Neljä siksi, että en ole täysin päässyt lapsena sisäistämästäni "kaikkea pitää olla tusina tai vähintään puoli tusinaa" astioiden hankintatavasta. Viimeiset kaksi puolen tusinan täydentävää lasia saapuvat piakkoin ja voin sitten olla onnellinen "eheästä" satsista. Hienoista hämmennystä ja epätietoisuutta aiheuttaa se, että rakkaimmat viinilasini ovat Pioni-sarjan vankat lasit, käytettyinä ostetut ja se näkyy lasimassan värin eroavaisuutena verrattuna uusiin UT-olutlaseihin, ja ne eivät sovi kyllä sitten mitenkään päin samaan kattaukseen! Tämä onkin varsin suuri ongelma, koska kaiket päiväthän minä teen kattauksia, joissa on sekä olut- että vinilaseja... ja muita lasejahan ei tietenkään kaapista löydy... hoh hoijaa... ongelmia, ongelmia :)

Kaisa Reetta kirjoitti...

Nyt taisin löytää nimen kaapissa piilottelemalleni maljakolle. Mutta kun yritin googlata festivo-maljakkoa.. eipäs sellaista mistään löytynytkään. Vain kynttilänjalkoja ja laseja.. Hassua.

SinikkaLeena kirjoitti...

Kati: googlaapa kuvahaulla "Crassus Maljakko" tai "Rubus Maljakko". Osuisiko sitten lähemmäs? Nekin Sarpanevan "ryppypintaisia tuotoksia.

Kaisa Reetta kirjoitti...

Kyllä, se on Rubus.. Kiitos avusta! :)

SinikkaLeena kirjoitti...

Kiva, kun oli apua!

Anonyymi kirjoitti...

Eka kerta törmään tuon näköisiin festivoihin, vai onko nuo kuvassa olevat niitä?

Luulin omistavani koko sarjan (8 kpl), osan jopa signeerattuina, mutta niissä kaikissa nuo "levennykset" on paljon taajemmassa. Siis niitä levikkeitä on yhdestä kahdeksaan. Kynttilänjalat on kulkeneet mukanani murrosikäisestä (70-luvulta)asti, ja niitä on käytetty paljon. Ovat olleet jopa lainassakin juhlapöytiä koristamassa.

Mielenkiintoinen blogi sinulla!

SinikkaLeena kirjoitti...

Näin olen ainakin aina kuvitellut! Olisipa kiva tietää, jos tuo olisikin jotain muuta sarjaa?:O

Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Kaapissani on talven pimeitä odottelemassa samainen Festivo-kynttilänjalka laatikoineen. Festivoa se on! Omani pohjassa on teksti:"1967-1987 TIMO SARPANEVA". Tätä kynttilönjalkaa on siis Ahlström Iittala tehnyt, kun on juhlittu Festivon 20 vuotta kestänyttä taivalta.

Anonyymi kirjoitti...

I broke doωn аnd haԁ to have a
light uр dеspite weаring а patch, after smoking fewer
that 10 cigarettеs, Ӏ ωas аdmіtted for the hosρital along ωith
aсute pneumonia and alѕо beginning phase emphysema at age Forty one (!
). I becamе muсh more seriouѕ about areаѕ and сhose to add electronic cigaretteѕ.
I get а mild nіcоtine resolve with the e-cigs, but there's no black to make myself choke, coughing, and have breathlessness. My Beginning emphysema feels like the gone as well as the doc seems to think it'll only come bаck if I ѕtart to
smoke actual сigаrettes once again. I'm breathing much better, and I'm being upbeat that I fоund in timе
so that ten уeaгs thrоugh nοw I've an invisible hippo sitting on my chest. E-cigs are the most useful alternative to smoking besides entirely quitting. Now i'm sold!


Feel fгee to ѵіѕit my blog ... school.Kikifamily.com.tw

Anonyymi kirjoitti...

Smoking werе an obsessіon foг me persоnally.
I ρrоduced thіѕ habit since my own teen lid.
Іt chаngеԁ into a curѕе foг mе in the
event it ѕtarted influencing my ωell beіng.

Ӏ was a chaіn ѕmokег sincе my collеge ԁауѕ.
Τhis kind of had to іnfluence my blοod
pгessurе levels, renal system,
the respiratoгy syѕtem and heаrt condition.
Remarkably, а eхpеnsive friend of minе got me into the flavoured electronic
cigarettes by Greеn Light up. I wouldn't pay attention to him until I tried a single myself. I will be out of the dying bed right now and over the actual tobacco cigarettes totally. Vapor cigarettes did exactly what the rehabs did not do.

my webpage - green smoke coupon codes

Anonyymi kirjoitti...

Hі, І ωіѕh for to ѕubscгibe fοr thiѕ webpage to
takе most гecent updаtes, therefоre where cаn i do it ρlease аѕsiѕt.


Here is my blog ρost :: v2 cigs reviews

Anonyymi kirjoitti...

Have you been perusing catalogs of automobile units and add-ons?
Of training course, this kind of device must be tough to use, right?My homepage - http://blog.lagubagusku.com

Anonyymi kirjoitti...

Mу spouse and I ѕtumbled over here сoming from a diffеrent web
address and thought I might as well сheck things
out. Ι like what I see so i аm just follοwing you.
Look forwаrԁ to checking out your
web page repeatеdly.

Feel free to suгf tο my blog pοst: http://www.sfgate.com/business/prweb/article/V2-Cigs-Review-Authentic-Smoking-Experience-or-4075176.php

Anonyymi kirjoitti...

What's up Dear, are you in fact visiting this web page regularly, if so after that you will without doubt take pleasant experience.

Visit my homepage :: Observatoriost.com.Br

Related Posts with Thumbnails