23.11.2010

Valoa homeisen kylpyhuoneen päässä

Tavallisen Poika purki kylpyhuoneen kattoa koko viime lauantain. Vakuutusyhtiön tarkastaja oli käynyt perjantaina mittaamassa kosteuksia ja vaati pintoja enemmän auki. Jossain vaiheessa iltapäivää kylpyhuoneesta pölyn keskeltä kuului huuto: "Tää onkin aika paljon pahempi kuin mä osasin edes pelätä!" Ja sitä kosteuttahan tosiaan oli. Ja hometta oli. (ja on yhä).Kosteus siis ei ollut aivan pienellä alueella katossa, vaan hieman suuremmalla ja myös ulkovuorauksessa asti. Nyt on sitten koko entisen vessan alueelta myös välipohja purettu. Sieltä on kannettu useampi tynnyrillinen märkää sahanpurua ja heinää ulos. Saunan puolella on vielä kosteaa välipohjassa ja sitäkin täytyy purkaa. Mutta hei, meillä on nyt ensimmäinen tila Näyttämössämme, jossa on 3-metrinen huonekorkeus! Sitähän mä aina olen halunnut...En tosin tajunnut, että saisin sen toilettiin ihan ensimmäisenä!

Urakoitsija lupasi meille työmiehen aloittamaan kaksi viikkoa sitten. Emme ole saaneet vielä edes tarjousta, joka luvattiin jo sitä edeltävälle viikolle. Eilen kävi sitten uusi urakoitsija  (naapurikunnasta) katsomassa ja otti projektin hoitaakseen! Työmies tulee kuulemma viimeistään ensi maanantaina! Uskomatonta, mutta totta -jotain saattaa sittenkin tapahtua. Olen kuitenkin vihdoin heräämässä siihen reaalitodellisuuteen, että meillä EI ole kylpyhuonetta jouluna, eikä sen koommin sisävessaakaan. Ei kun oljet vaan tuvan lattialle ja viettämään ihan aitoa perinnejoulua...

Huonekorkeus (siitä se vesi tuli ja levisi)
Tältä näyttää nyt: kaunistavai mitä?

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hurja meininki. Tuohon on vaikea keksiä mitään piristävää näkökulmaa, mutta tuleehan nyt sitten tehtyä kunnolla, ja ongelmarakenteet on heivattu ulos talosta. Heipat homeelle!

Sauli Jokinen kirjoitti...

Tuo paisuntasäiliökö siellä sitten vuosi? On kyllä jännään paikkaan sijoitettu. Oliko vielä kaiken lisäksi piilotettu kokonaan rakenteiden sisään?

SinikkaLeena kirjoitti...

Sauli: ei kun paisuntasäiliön vieressä oli lämminvesivaraaja. Siinä oli ilmeisesti pohja vaan niin puhkiruostunut, että oli aluksi tipotellut hiljalleen ja sitten vähän enemmän. Eivät nuo olleet rakenteissa. Vessan yläpuolella (lastenhuoneen vieressä) on pieni vinttikomero, jossa olivat. Mutta kastuminen oli tapahtunut niin salakavalasti, että itse vinttikomero ei ollut havaittavasti märkä:(

Related Posts with Thumbnails