6.11.2010

Tervetuloa Huvimajaan!

Kätevät naistenlehdet toitottavat joka toisessa numerossaan, kuinka eteinen on se paikka talossa, joka luo ensivaikutelman ja todellisen kuvan perheestä: Kuinka tärkeää on, että eteinen on siisti. Hallittu Kaaos on yleensä jo kannessa vetävänä otsikkona. Hallittu kaaos....Mitä ihmettä tuo ensimmäinen sana tarkoittaa!? Mielestäni yhdistelmä on vähintään paradoksaalinen ja absurdi!

Wanha talo voittaa uudet 100-0 tunnelmassa ja puutarhassa. Mutta eteisen ja kodinhoitohuoneen puutteessa tulemme lapsiperheenä aina häviämään pastellitaloille, ja paljon! Näyttämössämme on kylmä ulkokuisti, joka on aina täynnä romua. Lisäksi on portaiden ala-aula, jota eteiseksikin voi kutsua -sekin täynnä romua. Tervetuloa vaan kylään (jos mahdut sisään) -juuri tällaisia olemme!

Ala-aula kuvattuna tänään (kylpyhuoneen tavarat vielä kaiken muun lisäksi ilahduttamassa sisääntulijaa).

Siivosin äskettäin ulkokuistia. Sen siivoaminen ei tosin ole siivousta, vaan raivausta. Se onkin nyt Näyttämön siistein huone ja jopa jostain suunnasta katsottuna hieman tunnelmallinenkin. Maalasin samalla katosta kamalan mäntyisen (vielä sitä löytyy!!) kattolampun valkoiseksi. Tulos on huomattavasti entistä parempi.


Ensimmäiset jouluvalot pääsivät myös paikalleen kuistin ja ala-aulan väliseen ikkunaan. 30 on ylitetty: romantiikan valloitusta ei pysäytä mikään.


Kuistilla on yhä hyvässä kunnossa kesäksi ostamani amppelikukat, joihin olen kovin tykästynyt. Huomasin, että toinen oli alkanut kukkimaankin marraskuun kunniaksi pienillä keltaisilla kukilla. Näitä haluan ensi kesänä lisää!


En oikein ymmärrä muodikkaita lantliv-tyylisiä kaikenlaisia kylttejä ja purnukoita teksteineen. Kuten aiemminkin olen sanonut, käytän mieluummin aidosti vanhaa, enkä vanhaksi tehtyä uutta. En ole koskaan tajunnut, miksi suomalaisessa kodissa pitää lukea seinällä "home" (jos ei siis ole hometta) tai "bath". Minä en ainakaan syö cookieseja, vaan keksejä tai pipareita...Alla olevaan kylttiin kuitenkin sorruin. Se sopii väritykseltään hyvin ulkokuistin seinään ja toivottaa mielestäni vieraat tervetulleeksi -positiivisemmalla tavalla kuin tavararöykkiömme!

9 kommenttia:

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Voi, näkisitpä meidän sisääntulon! Tyhjennän sen tunnollisesti ja seuraavana päivänä kaaos on valmis. Toivotonta.

Olen samoilla linjoilla kanssasi näissä kylttiasioissa, siis mitä tulee uuteen ja vanhaan. Huomaan kuitenkin, että olen alkanut lipsua, sillä vanhojapa ei niin vain löydykään. Tuo Sinun huvimaja kylttisi on verraton. Kaunis väri!

Pitäisi alkaa harkita tunnelmallisempaa valaistusta.

tuitu kirjoitti...

Voi ihana mikä postaus. Onpa helpottava siis itselle :) Meillä on vanha rintamamiestalo jossa on epäkäytännöllinen 4m2 sisäeteinen ja kylmä ulkoeteinen, ei kodinhoitohuonetta ja yhteensä 7 lasta :D Taannoin pappi kävi tuomassa kuopuksen unohtuneen kastekynttilän, eteisestä keittiöön (sen viereinen huone) oli kirppislaatikoita ja muksujen pihavaatteita suloisessa sekamelskassa. Pappi totesi että onpas teillä elämän näköistä... Änkytin vastauksesi jotain kirpparille menevistä tavaroista ja juuri sisälle tulleista lapsista :D

Unknown kirjoitti...

Blogaus ja miksei muukin puoli julkinen (sähköinen/sosiaalinen) saa jonkin verran aikaan lavastamista, kaiketi. Toisaalta vaakakupissa painaa esteettisyys ja toinen juttu on sitten se, mikä on arki "totuus". Suurin osa ajelehtii varmaan jossain siinä välillä. Minun on ainakin vaikea uskoa, että on olemassa lapsia, jotka eivät jättäisi jälkeensä vaatteita, tavaroita ja kaikkea mahdollista. Enemmän tai vähemmän.

Ruotsiksi, suomeksi, englanniksi... miten vaan! Minulle kelpaa kyltit ja iskulauseet myös kielillä. Kunhan ei nyt ihan joka törpössä lue jotain. Askossa oli muuten metallilaatikoita tekstillä "Sitä sun tätä"

huaveilija kirjoitti...

Meijän eteinen on ihan samanlainen. Pakko oli rohkaistua jättämään jotain "käyntijälkeä" itestään :)

Muutetaan tulevaisuudessa rintsikkaan ja nyt rempataan ja rempataan.. Never ending story:ä...
Mä odotan meijän rintsikan katosta paaaaljon pahempaa, nyt kopkop pikku vioilla ollaan päästy alakerrassa. Kaikki läks kun edelliset oli pilannut kaikki kivatkin jutut röökaamalla sisällä..

Toivotaan että vakuutusyhtiö antaa rahaa ton korvaamiseen, tuntuu kaikki olevan vaan sieltä saamiset ainakin meil, tosi kiven takana.. mrr... Yks ainoo vakuutusyhtiökin saatiin meijän taloon kun on niiiiin vanha ja vanhat putket ja mitä vielä...

Mut ihana blogi sulla ja sana hallussa, todella kiva lukea tätä blogia :)

SinikkaLeena kirjoitti...

KIITOS! Tervetuloa toistekin huaveilija ja Tuitu -sekä tietysti jo vanhat tututkin! Olen tosi innoissani, että ihmiset ovat roihkaistuneet kommentoimaan -tekee tästä heti paljon mielenkiintoisempaa:)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa Leena!!! Nyt tiedän, että voin tulla teille koska vaan ja Sinäkin olet tervetullut meille koska vaan. Ihan vaan siitä syystä, että et kavahda, jos nyt tavarat on sikinsokin...

Meidän eteinen on aina sekaisin, eikä kaaoskaan ole hallittua. Eteinenhän on paikka, johon laitetaan ulkovaatteet ja kengät, kannetaan puut, siellä odottaa kauhea kasa lehtiä kierrätykseen vientiä, linnunruuat säilötään siellä jne. Eteisen ja kodinhoitohuoneen lattialla makaa nytkin kasa pajunoksia odottamassa, että joku niistä jotain askartelee.

Meiltä puuttuu tunnelma (olen asiasta sinun kanssasi samaa mieltä), koska tämä on uusi talo ja kaiken lisäksi vielä pöljästi suunniteltu.

Sisustus on kaikenlaista sekoitusta sieltä sun täältä ja asukitkin ovat sekalaista seurakuntaa. Että tervetuloa!!!

T. Susku

Miia kirjoitti...

Tuo on ihan totta. Ei ole sellaisia mahdollisuuksia ja säilytystiloja sisäänkäynnin yhteydessä. Joihinkin taloihin niitä ehkä pystyy rakentamaan. Meilläkin joitakin suunnitelmia, mutta kylmästä kuistista ei luovuta, mikä olisi ollut osa ratkaisua. Ja tuohon edelliseen, toivottavasti homeasiat selviävät pian eivätkä ole kovin laajoja.

pikkuthti kirjoitti...

Tuo siun amppelikukkasi sekä sen amppeli ovat tosi kauniit <3

me olemme asuneet tässä talossamme nyt 6 vuotta ja koko ajan on jossakin kohdassa remppa meneillään. olen jo moneen kertaan tuskastunut tilanteeseen, mutta juuri tänä aamuna tajusin, että mie sitten nautin ISOSTI tuosta meiän eteisestä, jossa on sekä tilaa että paikat mukuloitten ja ystävien vaatteille! Edellinen versio kun oli sellainen 1m2 tuulikaappi sekä 2m2:n "eteinen", jossa oli sisäänpäin aukeava ovi sekä vaatenaulakko. kenkiä ja kuraa olohuoneessa asti. talossa 3 lasta ja vaunut :D

Jännä muuten, vaikka mie ihailenkin kauniita uusia kivitaloja niiden avaruuden ja tilantunteen vuoksi, niin miulle elämää nähneessä talossa on silti enemmän tunnelmaa :)

Anonyymi kirjoitti...

:) Meillä ei ole pelkästään eteinen noin "kutsuva", vaan "tunnelmaa" riittää koko kodin täydeltä. Ihailen ja ihmettelen tasoja, joilla ei ole tai joille ei kerry ylimääräistä rojua!
Jenni

Related Posts with Thumbnails