10.11.2010

Talli ja Navetta

Jatkan vielä yhden postauksen verran näitä kesäjuttuja, kun olen kerran päässyt vauhtiin...Ei tuossa pimeässä sateessakaan ole niin kamalasti mitään inspiroivaa!


Näyttämön alapihan navetta oli ollut edellisen asukkaan pojan autotallina. Viime syksynä aitan kattoa korjatessa kannoimme myös aitoista kaiken romun alapihan navettaan. Heinäkuussa oli kuitenkin aika siivota navetta muuta käyttöä varten. Vuokrasimme projektiin rakennusvuokraamosta teollisuusimurin ja sillä siistiminen sujuikin mukavan pölyttömästi ja tehokkaasti verrattuna harjaan. Lopputulos on siistein mahdollinen, öljyn haju ja öljyläikät lattiassa vainjäivät jäljelle muistona autotallin edellisistä käyttötarkoituksista. Elokuussa navetassa pidettiin Navettakirppis, jossa myyjiä oli paikalla liki kymmenen ja asiakkaita moninkertaisesti. Lisäksi juhlimme navetalla kaveriporukassa eräänä viikonloppuna.Eihän tämä nyt mikään sisustamisen riemuvoitto ole -tavaraa on kerätty sieltä täältä ja vähän sinnepäin. Mutta aika hauska tila silti entiseen verrattuna! (Pöytä on tehty erään Rovaniemeläisen koulun kahdesta 50-luvun koivuovesta ja saattaa olla myynnissä, jos hyvä tarjous saadaan!:) Nyt alapihan navetta tosin ei ole enää tässä "juhlakuosissaan", vaan toissapäivänä sen valloittivat kanit ja kanat: oli aika lähellä, että olisimme muuten saaneet pakastettua broileria...

Teollisuusimurin vuokran vuoksi päätin ottaa vehkeestä kaiken hyödyn irti ja samalla siivottiin myös yläpihan navetan talli. Tallissa oli vielä jäljellä ties kuinka vanhoja hevosten heiniä, kasapäin linnun kakkaa, kuolleita pikkuelukoita ja hiirten jätöksiä. Ensin isompi irtotavara poistettiin haravalla, lapiolla ja harjoilla. Sitten loput imettiin teollisuusimuriin. Nyt tallikin on siinä kunnossa, että sitä voi hyvin käyttää varastona ja haju on ehdottomasti paljon raikkaampi kuin ennen! Ties vaikka rakennuksessa vielä eräänä kauniina päivänä kuopisi poni tai kaksi. Hevosta talliin ei nykymääräysten puitteissa voi laittaa, sillä rakennus on niin matala.

Oikea ovi: sikala. Keskimmäinen ovi: autotalli. Hevostalli jää sen taakse.
Edessä: teollisuusimuri. Takana: Tavallisen Poika.

3 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Tuollaista siivousta meidänkin navetta kaipaisi. Lisäksi yläpohja on paikoittain ihan luvattoman huono. Pari kertaa on lankku mennyt jalan alta niin ei siellä viitsi turhia pyöriä.
Onkohan muuten Itellan vaikeudet vaikuttaneet sillä en ole saanut vielä postia?

SinikkaLeena kirjoitti...

Ei ole, Itella toimii ihan hienosti. Hommat on ollut paketissa jo pari viikkoa, mutta en ole saanut aikaiseksi postiin!! Olen saamattomista saamattomin....pahoittelen....:/

Katja kirjoitti...

Ok :DD
Sillä vaan kyselin kun meillä on joskus ollut postia ihan oikeastikin hukassa.

Related Posts with Thumbnails