7.11.2010

Sydämeeni Joulun Teen

Pyhäinpäivä on ohi ja pimeä kahlitsee elämää (vastataisteluistani huolimatta) yhä enemmän. Onneksi joku viisas on keksinyt joulun tämän kaiken keskellä -suomalaisten itsemurhaluvut olisivat luultavasti ilman joulua vielä suurempia! Vaikka tilastot totta puhuen taitavat kertoa joulun merkityksestä vähän toista kurjempaa kieltään....


En oikein pidä juhlinnasta, etenkään suomalaisperinteisestä pakkojuhlinnasta. Juhannus on ihan jees, kuten muutkin kesäpäivät. Pääsiäisessä on jotain samaa kuin mämmissä. Vappua ja Uutta Vuotta olen aina inhonnut. Jos haluan olla umpitunnelissa, minä en tarvitse siihen tekosyyksi  viittä miljoonaa muuta ihmistä. Mutta joulusta taidan pitää, edes hieman. Jouluun liittyy paljon kauniita, rauhallisia muistoja, ihania värejä ja nostalgisia tuoksuja. Suoriudumme Näyttämön joulustamme keskimäärin melko matalalla profiililla, mutta siinä on kuitenkin jotain erityistä, mihin pyrin edes hieman panostamaan.

Tänä jouluna ajattelin rakentaa adventtikalenterin myös tänne blogiin. Tavoitteenani on rakentaa jokaiselle joulunodotuspäivälle jotain uutta: kädentaitoja, nenän tuoksuja ja korvamatoja. Prinsessa Ruusunmarja laski, että jouluun on 47 päivää ja yötä -joulun odottamiseen vain 24. Pitää siis alkaa valmistelemaan blogiin tunnelmoitavaa ja luettavaa!

JOULUSYDÄN (kuva yllä)

Materiaalit:
pesulahenkari
rautalankaa
puuhelmiä
joulunauhaa

Väänsin ensin henkarin sydämen muotoon -vääntäminen vaatii voimaa ja täydellistä sydäntä on turha tavoitella. Rautalankaa aloin kieputtamaan pienissä pätkissä sydänkehikon ympärille -lisäsin helmiä aina yksitellen matkan varrella mukaan. Lopuksi sidoin nauhan henkarin koukkuun.

Sydäntä voi käyttää koristeena ovessa, seinässä, ikkunassa tai naulakossa. Sydämeen voi lisätä jouluvalot tuomaan tunnelmaa.

5 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

IHANA BLOGI!!!! Tunnen niin sympatiaa sinua kohtaan, itse asun 50-luvulla rakennetussa asunnossa, jossa teemme koko ajan jonkinlaista remontta. Pakko oli liittyä heti lukijaksi, jotta pääsen seuraamaan sinun remonttia aika ajoin!

Ihanaa marraskuun jatkoa sinne suunnalle!

- Jaana "Kainuunkadulta"

SinikkaLeena kirjoitti...

Kiva kun löysit ja tykästyit!:) Tervetuloa aina!

Loa kirjoitti...

Vilket vackert hjärta. Kan ju hänga framme både till jul och hela året.

Hoppas att det ordnar sig med mögel (home) problemet.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno! Ton jopa mä saattaisin osata tehdä! ;)

-Johanna

SinikkaLeena kirjoitti...

Loa: Jag hoppas också!

Johanna: itse asiassa sydän oli yllättävän hankala, koska rautalanka pyrkii luistamaan henkarin päältä. Olin itse mielessäni kuvitellut projektin helpoksi, mutta se ärsyttikin minua:D Mutta kokeile ihmeessä!

Related Posts with Thumbnails