15.11.2010

Silmukoita, siksakkia ja pala suklaakakkua

Sen niminen on eräs uunituoreista suosikkikirjoistani! Toisin kuin monissa uusissa tuunauskirjoissa, tästä kirjasta paistaa mielestäni enemmän tekijän (Hanna Välitalo) ammattimainen käsitys tekstiilisuunnittelusta. Kirja ei ole ainoastaan tuunausta  tai lännestä plagioitua kepeää askartelua, vaan hyvällä maulla tehty design-teos, omaperäinen ja uniikki. Ihailen myös kirjailijan asennetta kierrätykseen, joka välillä tuntuu ihmisillä hämärtyvän: uuden uudistamisessa ei ole mitään järkeä, jos maailma on täynnä vanhaa, jota voi uudistaa.
 Omalle "haluaisin tehdä" (mutta en saa luultavasti koskaan aikaiseksi) -listalleni pääsivät tästä kirjasta heti pari mallia:

Essu-/kietaisuhame

Vyö
Tein isänpäiväkakuksi kirjan suklaakakkua. Helppoakin helpompi ohje ja superhyvä lopputulos!  Paistoaika oli meidän uunille ehkä hieman liian pitkä -mutakakun lailla tämän olisi pitänyt jäädä kai löysemmäksi. Hauskinta ohjeessa oli se oivallus, että suklaalevitteen saa kakun päälle ilman erillistä sulatusta -asettamalla palaset vain kuuman kakun päälle ja antaa ajan tehdä tehtävänsä. Meidän kakku oli täysin tummasta suklaasta, mutta arvelin, että päällisessä toimisi hyvin myös maitosuklaa, ehkä jopa valkoinen suklaa! 

Ensin kuuman kakun päälle suklaapalat......ja sitten vain levitetään lastalla.

 Meidän tumman suklaisen kakun kanssa tarjoiltiin vadelmakastiketta ja kermavaahtoa. Hyvän vadelmakastikkeen saat sauvasekoittimella seuraavista aineista:

200g pakastevadelmia (sulatettuna, nesteen voi laittaa mukaan)
1-2rkl tomusokeria
2 rkl appelsiinimehua9 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Najmps, näyttää hyvältä! Suklaapaloja sulamaan lämpimän kakkusen päälle - oivallus!

Hanna @ AsuntoDelSol kirjoitti...

Voi, vadelmakastike on niin hyvää :)
Ja toi on kyllä paras "keksintö" pitkään aikaan, että sen suklaakuorrutuksen voi tehdä noinkin! Harva asia leipomisessa on niin kurjaa kuin suklaan sulattaminen. Jatkossa ei ole enää mitään syytä olla tekemättä suklaakakkua!!! ;D

SinikkaLeena kirjoitti...

Lehdokki: itse kakkutaikinaan piti tässäkin kyllä sulattaa suklaa kattilassa...:P

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Nyt tekisi mieleni sanoa, että olenpas minä aasi! Mulle ei ole koskaan tullut mieleen edes, että suklaan voisi sulattaa suoraan kakun päälle! Kiitos tästä vinkistä!

Kultsin kämppä kirjoitti...

Selvästikin kirja minun makuuni! Ja ah, miten herkullista kakkua!

PaaPii kirjoitti...

Nam!

Marie Elisabeth kirjoitti...

Kiitos kirjavinkistä, vaikuttaa kivalta. Tuunauskirjoja tuntuu olevan kaupat tulvillaan ja monissa käytännölliisyys ja tarve kaukana.
Tummasta suklaasta kakku on varmasti ollut maukas, tätä täytyy kokeilla tumman suklaan ystävänä.

SinikkaLeena kirjoitti...

Marie E: olen tosiaan samaa mieltä tuunauskirjoista. En oikein ymmärrä miksi tuunataan ihan PELKÄSTÄÄN tuunaamisen ilosta -kun siihen ei ole kovin vaikea lisätä jotain oikeaa arvoa ja funktiota.
Itse en edes oikein pidä tummasta suklaasta, mutta silti tämä oli hyvä:) Vadelmakastike hieman raikasti makeutta.

Punamulta kirjoitti...

Hihhei!!!

Tuo kirja on minullakin kirjahyllyssä. Ollut jo jonkin aikaa. Täytynee taas kaivaa esiin ja selailla. Kakkua tuskin nyt rupean väsäämään.

-susku-

Related Posts with Thumbnails