18.11.2010

Pönttöjä Juttuja

Valitsimme kylpyhuoneremonttiimme urakoitsijan suositusten perusteella. Iso, paikallinen urakoitsija, jonka työn jälki on ollut tunnetusti hyvää. Halusimme välttää epäsiistin lopputuloksen ja etenkin ne pitämättömät lupaukset, joihin olemme jo nyt Näyttämön ensimmäisen vuoden aikana aivan aivan liian usein duunareiden kanssa törmänneet!

Tämä urakoitsija vastasi heti puhelimeen ja tuli sovitusti paikalle katsastamaan paikan. Hyvä merkki! Ja siihen ne merkit sitten loppuikin...Toissa viikoksi oli luvattu valmistella tarjous. Tavallisen Pojan soitellessa sen perään, tarjouksen antaja olikin yllättäin ulkomaan lomalla ja lupasi tarjouksen sitten seuraavaksi viikoksi. No sen kyseisen viikon perjantaina sitten soitin taas tarjouksen perään ja siinä vaiheessa ei enää luvattu mitään päivämäärää. Ei kuulemma ehdi.

Kylpyhuone on nyt purettu, kuten meidän oli tarkoituskin ennen kuin urakoitsija astuu remmiin. Se on ollut nyt purettuna kaksi viikkoa. Sen ajan olemme siis olleet ilman pesukonetta, vessaa, kuivaustiloja, suihkua ja lämmitystä: sen vuoksi, että kaikki olisi valmista urakoitsijan vain alkaa  heti hommiin. 

Eilen soittelin raivoissani uutta tekijää remontille. Homma olisi ollut kuulemma kiinnostava, mutta kukaan paikallinen ei halua ottaa sitä vastaan, koska astuisivat sitten tämän ison alihankkijan varpaille, mikä varmasti vaikuttaisi jatkossa heidän työmahdollisuuksiinsa alueella. TÄMÄ oli pönttö juttu nro 1, jolle ei näy vielä siis mitään muuta ratkaisua kuin odottelu ja vittuuntuminen.

Toinen pönttö juttu on se, että kylpyhuoneessa on paljon enemmän hometta kuin pelkäsimme. Vakuutusyhtiön kartoittaja on käynyt nyt kerran ja tulee huomenna uudestaan. Kosteutta on vessan katon lisäksi seinässä ja pahimmassa tapauksessa olohuoneenkin puolella katossa. Huomenna mittausten jälkeen kuulemme lisää.

Kolmas pönttö juttu on ihan oikea pönttö, mutta silti vähiten pönttö. Vaikka meillä ei ole kylpyhuonetta ja tarpeet hoidetaan ulkohuussissa, meillä on nyt upouusi ja komea pönttö! Tämä valkoinen posliini-Vitra tuli postin mukana tänään.

Kuva napattu: www.netrauta.fi
Valitsin pöntön mallin perusteella: jalassa ei ole yhtään uloketta tai mutkaa, johon pöly voisi kertyä ällöttäväksi sameaksi mataksi. Pönttöön on tarkoitus vaihtaa musta, paksuhko Gustavsbergin kansi, jotta ulkonäkö olisi hieman "nostalgisempi".

Päädyimme siis kuitenkin vesivessaan. Ainakin toistaiseksi. Kuivakäymälän poistoilmat ja virtsasäiliö olisi pitänyt sijoittaa niin keskeiselle paikalle etupihalla, että ajatus tuntui inhottavalta. Siispä meillä on nyt tämä pönttö. Kunhan keksivät Arkadianmäellä, mitä jäteasetukselle (neljäs pönttö juttu, josta ovat päättämässä äärimmäiset pöntöt) oikeasti nyt sitten tehdään, niin sitten voi vielä harkita joskus uudestaan kuivakäymälää. Eli ajatus ei ole täysin haudattu, vain väliaikaisesti piilotettu.

6 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Me ollaan rikkureita tuossa jätevesiasiassa. Ei olla tehty vanhoille kaivoille mitään eikä tehdä. Katotaan nyt ensin loppuun tämä jätevesihässäkkä.

Tuo jos mikä nyppii kun ei saa työlle tekijää, ja sitten kun muka saa, ei tule töihin. Toivottavasti saatte rempan etenemään!

Paketti tuli tänään, kiitos!! :))

SinikkaLeena kirjoitti...

Pakettien sisällön valinta oli tosi haastava homma, kun ei tiennyt vastaanottajan makua! Toivottavasti pidät edes vähän keltaisesta...Olin joskus huomannut, että muistaakseni sohvanne oli keltainen!

Unknown kirjoitti...

Harmillista tosiaan, jos remppareiskat jättävät homman alkutekijöihinsä tai eivät lupailluista huolimatta tee mitään. Onko teillä nyt tilanne se, että tietoa mahdollisesta tekijästä ei ole? Ystäväni näet taannoin suositteli erästä Loviisalaista remppahemppaa. Voin kysyä ne yhteystiedot jos tarvetta. Tuttavaperheessä tehtiin saunaremonttia vesivahingon jälkeen, ja siltä keikalta tuo suosituskin on.

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

No todella pönttö juttu! Tuo valittu pöttö on kyllä hyvä.

Olen miettinyt joskus, että varmasti yrittäjä joka tekisi jutut sovitusti, pysysisi aikataulussa ja hoitaisi tiedotuksen hyvin olisi täystyöllsitetty ja voisi pyytää palveluistaan mitä vain. Peukut on pystyssä, että saatte pönttöasian kuntoon.

SinikkaLeena kirjoitti...

johanna: mulla on noista duunareista sellainen käsitys, että ne voivat pyytää palvelustaan mitä vain ja ovat töystyöllistettyjä, vaikka hoitaisivat asiakaspalvelun päin persettä! millään muulla alalla se ei toimisi, mutta tässä tuntuu toimivan...>:(

SinikkaLeena kirjoitti...

anne: huomenna pitäisi olla yhteydessä yhteen naapurikunnan firmaan. jos se ei onnistu, niin sitten voin ihan mielelläni ottaa yhteystiedot!

Related Posts with Thumbnails