22.11.2010

Lasia ja Ihanteita

Meillä on olohuoneessa erittäin mieluinen valaisin, jossa nyt pimeän aikaan on virta päällä ympäri vuorokauden.


Lasipullo on vanha AIV-rehupullo isovanhempien maatilalta. Mummolassa tämän pullon päällä oli tavallinen lamppu ja valtava varjostin -hieman harmittaa, etten aikoinaan perintöä kerätessä säästänyt sitäkin.

Pullon väri on upean väristä, läpikuultavan turkoosia lasia! Vihreä lasi on ehkä yksi kauneimmista asioista, mitä teollisessa tuotannossa on koskaan onnistuttu tuottamaan. Hyllyihin keittiöön ja työhuoneeseen on kertynyt myös monenmoisia lasipurkkeja. Aiempia postauksia aiheesta siellä sun täällä. Harvoja lasipurkkeja olen ostanut mistään -muutaman vain, jotka on todella halvalla (=pari hassua euroa) kirppiksiltä löytynyt. Pääasiassa purkit ovat siis mummoloista perintönä saatu.

Kuten pari postausta aiemmin kerroin, nyt olisi hakusessa isosuinen ja matala, kanneton lasipurkki. Haluaisin laittaa muroja sellaiseen. Nettiä selaamalla selvisi, että sellainen saattaisi olla Ihanne-nimistä sarjaa? Ja jossain netissä luki, että kyseessä olisi Karhulan sarja ja jossain että Riihimäen sarja. Onko kenelläkään oikeaa tietoa asiasta enemmän? Mitähän tuollaisessa on aikanaan säilytetty ja millainen kansisysteemi siinä on ollut? Onkohan tuohon lasiseen neliöön kiinnitetty nimitarra? Mitähän on kiinnitetty nimilapuksi ennen kuin teippiä / tarraa oli keksitty?

7 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Hyvä idea jouluvaloiksi. Meillä on tuollainen ihanteen kaltainen lasiastia. Yksi niitä harvoja jonka olen ostanut itse. Se on siinä uudessa vitriinikaapissa jouluvalojen koristamana :)
Kävinkin heti tarkistamassa mitä sinä lukee. Oli karhun kuva jonka alla etiketin paikka ja sitten merkintä 3litr. Kansisysteemistä en tiedä, täytyykin kysäistä äidiltä muistaisiko hän miten se on ollut.

Kaisa Reetta kirjoitti...

Lamppu on upea, ilman varjostintakin !

Tuollainen karhulan iso purkki on myös Äidilläni. Hän käyttää sitä sienien suolaukseen ja pikkuleipien säilytykseen. Purkki suljettiin ennenaikaan jollakin kankaalla tai voipaperilla, joka kiinnitettiin kiertämällä lankaa/narua purkin suun ympärille. Konsti toimii tietenkin nykyäänkin.

Mari kirjoitti...

Upea iso pullo valoineen! Meilläkin on vihertävässä hieman pienemässä pulossa valot :)

SinikkaLeena kirjoitti...

Kiitos kaikille!

KAti: mielenkiintoista tietoa! En ajatellutkaan, että tosiaan kangas tai voipaperi toimisi kantena! Aina oppii:)

Cici kirjoitti...

Pakko kommentoida, kun ostin viikonloppuna kirppikseltä juuri tuollaisen ison Ihanne-lasipurkin. Omani on siis 10 litraa ja antiikkikaupassa/netissä myynnissä 50 - 80 euron hintaan. Omani sain tosin edullisemmin. Purkki on aivan ihana. Toivottavasti löydät oman Ihanne-purkkisi.

SinikkaLeena kirjoitti...

Abs White: WAU! Kerropa mitä maksoit? Olisi hauska kuulla! Kirppislöydöt on jotain parhainta:)
(ja kiva kun löysit blogiini!)

Jenny @ Simcoe Street kirjoitti...

Hi there, thanks for visiting!
Wow, I can't believe they wait to decorate the tree on Christmas morning over there! Here in Canada, people usually do it the last weekend of November or first weekend of December, but we did it a week early because all of my brothers and sisters could be there on that day.
See you soon
Jenny

Related Posts with Thumbnails