6.10.2010

Valaisimia

En ole kenkäfriikki. Enkä ole laukkufriikki....tai no....Tavallisen Pojan mielestä molempia on minulla liikaa. Mutta ei kuitenkaan vaatekaappitolkulla, kuten joillain naisilla, enkä siis ainakaan tunnustaudu vapaaehtoisesti noille aloille!

Sen sijaan taidan olla lamppufriikki. Minua kiehtoo aivan suunnattomasti erilaiset lamput ja en kertakaikkiaan malta kävellä niiden ohi kirppiksellä ostamatta, jos ne vähänkin huutelevat perääni. Naurettavinta tässä kaikessa tietysti on se, että lamppujen määrä sisustuksessa on aika rajallinen, joten osa lampuista lojuu vain varastossa tarpeettomina odottaen sitä aikaa, kun keksin niille oikean elämän. Ja on tietysti päivänselvää, että olohuoneestamme puuttuu YHÄ kunnon valaistus, kun kukaan ei vain ole saanut aikaiseksi sitä sinne hoitaa!

Ennen kaikkea minut viehättävät suomalaiset design-valaisimet ja toisaalta taas roina-halpis-lytty-kurjat retrolamput. Lisäksi näen usein lamppuja siellä missä niitä ei ole ja se on tässä harrastuksessa hauskinta: purkit, kankaat, metallit....kaikki vääntyy vielä eräänä kauniina päivänä valoksi!

Lastenhuoneen lamppu on Ikeasta. Sen sisällä säilytetään saksalaisten pikkueläinten kokoelmaa, joka muuten olisi pitkin poikin lattioilla.

Eteisen ala-aulan lamppu on tehty Plantagenin pläkkipeltisestä kukkaruukusta ja vanhasta lampunkannasta+johdosta.

Olen vuosia jo haaveillut Yki Nummen Lokki-valaisimesta. Haluaisin aidosti vanhan Lokin, jolla olisi aito tarina. Nykyisen Näyttämön maalaisromanttiseen tyyliin tuo valaisin ei kuitenkaan oikein mielestäni massiivisuudessaan sovi. Siispä olen keksinyt uuden kuolakohteen:  Kartio-valaisin (myös Yki Nummelta). Tavallisen Poika taas hieman vihjaili saman taiteilijan Kuplat-kattovalaisimen suuntaan, kun oli puhe olohuoneen valaisemisesta. Ei paha, ei ollenkaan paha.

http://www.paloranta.org/product/128/lokki-valaisin-suuri-70cm 
www.innojok.fi
www.valotorni.fi

6 kommenttia:

Marina kirjoitti...

Nätti eteisen lamppu, hyvä idea!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos "uudesta" blogista! Tosi siisti tuttavuus.
-KR

Katja kirjoitti...

Sekasorron kautta löysin blogisi. Talon kuva taitaa olla tuttu jo rintamamiestalo-sivuilta :) Lukijaksimin piti ilmoittautua ja ilmeisesti blogiasi saa linkittää?

Tuo pläkkipeltivalaisin on hieno!

SinikkaLeena kirjoitti...

Ilman muuta saa linkittää ja lukijaksi ilmoittautumisesta suuri kiitos!:)

Unknown kirjoitti...

mulla on keltainen, pienempi, Yki Nummen Lokkivalaisin, enkä löydä sille mitään paikkaa kotoa :( aika hankala väri... aidosti vanha ja ilmeisesti melko harvinainen tuo keltainen mutta mua se ei iske. kuulostat ihmiseltä joka voisi tietää missä sellaisen pelin voisi myydä ja mikä hitto sen arvo mahtaa olla??? itse en ole siitä ollenkaan intsinä...

SinikkaLeena kirjoitti...

Satu: tervetuloa blogiin! keltainen tosiaan on aika monissa retrojutuissa hankala väri -ja sitä on vielä kaiken lisäksi liikkeellä paljon!
En ole ennen kuullutkaan, että Lokki-valaisimia olisi ollut värillisenä! Onko se ihan oikeasti keltainen vai ajan saatossa kellastunut? Tiedätkö lamppusi historiaa? Kiinnostuin heti ja olisin halukas näkemään kuvan. Ja jos hinnasta päästään sopimukseen, voisin olla jopa kiinnostunut sen ostamaan!

Related Posts with Thumbnails