25.10.2010

Tärkättyä Pitsiä

Kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni kovettaa pitsiä wanhanaikaisesti. Lopputulos oli kaunis! En tosin tiedä vielä, mitä tähän kulhoon voisi laittaa -ehkä kuorellisia karkkeja? Onko muita ideoita?


Pitsin kovettamiseen käytin veden ja sokerin liuosta (suhteessa 1:1). Tämä liina oli tiukkaa käsialaa ja puuvillaa, jolloin lopputulos näytti parhaimmalta (kokeilin vaikka mitä liinoja). Asetin liinan Teeman pastalautasen päälle, ulkopuolelle. Laakea astia kannattaa valita ainakin ensimmäisiin kokeiluihin. Sen jäljeen levitin silikonisella pullasudilla sokeriliuosta liinalle siten, että se kastui kauttaaltaan.

Sokeriliuos kestää kuivua todella kauan -useita päiviä! Ja liina kovettuu vielä senkin jälkeen, kun se käteen tuntuu jo kuivalta. Nopeampi -mutta huomattavasti kalliimpi- vaihtoehto olisi käyttää kovettamiseen sokeriliuoksen sijasta tekstiilinkovetusainetta (esim. Paverpol), mutta lopputulos sinänsä ei ole kovin erilainen ja sokerin kanssa työskentelyssä on jotain sympaattista.

ps. Blogillani on paljon uusia lukijoita, tervetuloa kaikille! Tykkään yhä kommenteista:)

pps. Kuvassa taustalla näkyvä iki-iki-ihana Billnäsin vanha arkistokaappi on Tavallisen Vaarin peruja jostain paperitehtaasta aikoinaan hankittu. Kaapissa on yhä laatikkokylteissä paperitehtaan vanhoja "sisältöotsikkoja".

ppps. Yritän vihdoin tänään pakata muinoisen arvonnan joulupaketit ja saada ne huomenna postiin.

8 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Tulipa suloinen kulho, joulukarkkeja tai pipareita laittaisin tuohon :)

pikkuthti kirjoitti...

Tosi kaunis astia <3 Miutakin ilahduttaisi nähdä iso määrä geishoja, marianneja ym paperikarkkeja tuossa kaunokaisessa -vaan kaunis sisustuksen katseen vangitsija tuo on tyhjänäkin :) Tai miltäs se näyttäis ledivalosarjan kanssa? upeat varjot siitä ainakin seinälle heijastuisi <3

Ja tuo arkistokaappi on UPEA! tuollaisesta mie olen haaveillut aina... toivon edelleen että tuollainen osuu kohdalle pienen pienellä summalla :D

SinikkaLeena kirjoitti...

Pitääpä kokeillakin valoilla. Hei loistoidea, josta heti alkoi syntymään uusia ideoita. YESH! Kiitos:)

pikkuthti kirjoitti...

Kiva, että sytytti :) Laitas kuvaa uusista ideoistasi?

Crystal kirjoitti...

This is really beautiful. Thank you for linking up to my blog. I hope you will again.

SinikkaLeena kirjoitti...

Thank You! Unfortunately my blog is in finnish...
Yes, I sure will visit your blog every time you post something!

Liljankukka kirjoitti...

Meilläkin on sokerilla tärkätty kulho. Ajankanssa sokeritärkkäys "valkaisee" kulhoa - meillä keltainen pitsiliina ja siinä sokeriliuos on muuttanut väriä osittain valkoisemmaksi. Tämä tietty korjaantuu pesulla ja uudella tärkkäyksellä. Eikä tietenkään haittaa valkoisen liinan kanssa :)

SinikkaLeena kirjoitti...

Liljankukka: Mielenkiintoinen tieto! Minä en päässytkään seuraamaan tuon kulhon valkaistumista, kun terroristi-kissamme ehti repiä sen riekaleiksi joskus turhautuneena...:P

Related Posts with Thumbnails