8.10.2010

Näyttämön Omenahyvä


Tavallisen Poika ihmetteli joskus, miksi omenapaistosta kutsutaan "omenahyväksi", kun se ei hänen mielestään edes ollut hyvää tai ainakaan verrattavissa missään muotoa kunnon omenapiirakkaan. Todellisuudessahan paistoksen nimi ei ole omenahyvä, vaan omenahyve, mutta idea nimityksessä on toki sama.

Itse en ole myöskään koskaan pitänyt paistetuista omenoista missään muodossa, hyvässä enkä pahassa. 30 ikävuoden ylittäminen kuitenkin aiheuttaa ihmeitä ja niinpä olen tänä kesänä kauhukseni alkanut pitämään omenapaistoksesta -ehkä siitä syystä, että meillä on ensimmäistä kertaa elämässä omia omenapuita! Olen kuitenkin kehitellyt erilaisia reseptejä yhdistellen oman reseptimuunnoksen, jota pidän tällä hetkellä parhaimpana mahdollisena versiona tuosta herkusta! Tässä teille jakoon siis helppo ja hyvä leivonnainen, säilyttäkää kuitenkin paistokselle antamani nimi mukana, kiitos:)

Näyttämön Omenahyvä

6 omenaa
1-2dl kokonaisia mansikoita (sokeroimattomia!)
1 dl mustikoita (sokeroimattomia!)
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl kaurahiutaleen ja kauraleseen seosta (Elovenalla valmiina)
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa
(hieman maitoa)

Pilko omenat paloiksi. Kuoria ei tarvitse poistaa.
Laita omenat lasivuoalle (ei tarvitse voidella).
Levitä omenoiden päälle tuoreet tai sulatetut mansikat ja mustikat.
Sekoita yhteen taikinan ainekset.
Levitä taikina tasaisesti marjojen päälle. Jos taikina on kovin jäykkää ja vaikea levittää, lisää siihen pari ruokalusikallista maitoa ennen levittämistä,

Paista 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes taikina on hieman ruskettunut pinnaltaan.
Jäähdytä hieman ja tarjoa vaniljajäätelön kanssa!

Tuoli on uusi 5 euron löytöni kirppikseltä. Työhuoneessani on kaksi 70-luvun retroa ja hirmu rumaa työpöytää, keltaisia, mutta ihanan isoja ja käytännöllisiä. Hyväkuntoinen tuolilöytö sopii työhuoneeseen kuin nenä päähän:)

Ei kommentteja:

Related Posts with Thumbnails