3.10.2010

Lastenhuone

Lastenhuone on täysin siinä asussa kuin se edelliseltä asukkaalta oli jäänyt. Siis pinnoiltaan. Lastenhuone oli muuttaessamme Näyttämön siistikuntoisin huone ja päätimme jättää sen remontoinnin viimeiseksi. Viivyttelyyn on selkeä syynsäkin: Suklaa-Prinssi ja Prinsessa Ruusunmarja ovat ansioituneita seiniin piirtelijöitä ja muut toiminnot vastaavat järjenkäytöltään myös samaa tasoa. Ei olisi mitään järkeä tapetoida huonetta ja maalata lattiaa vain sitä varten, että upouusiin pintoihin on vielä hauskempaa piirtää kuin vanhoihin pintoihin! Lapset saavat siis elää hieman nuhjaantuneessa ja tyylittömässä huoneessaan siihen asti, kun oppivat pois pahoista tavoistaan -ehkä seuraavat 20 vuotta?

Hieman olen kuitenkin yrittänyt väreillä ja muulla sisustuksella luoda huoneeseen tunnelmaa. Aiemmissa kodeissamme olemme sisustaneet aika retrosti ja 50-luvun tyylillä. Näyttämön sisustus noudattelee aika paljon talon rakennusajan tyyliä ja on maalaisromanttisempi kuin nuo aiemmat meille ominaiset retrotyylimme. Lastenhuone kuitenkin on väreiltään aika retro ja saa sitä ollakin. Vihreä ja ruosteenoranssi pelaavat suhteellisen hyvin unisex-pintoina.Huoneessa on myös mustaa, valkoista, tummanruskeaa ja punaista.


Huoneen verho on ostettu Virosta, Abakhan Fabricsiltä. Pinnatuoli on 60-luvulta Tavallisen Mummin peruja. Kirjoituspöytä ja nojatuoli ovat Näyttämön vanhoja asukkeja. Prinsessa Ruusunmarja ja Suklaa-Prinssi nukkuvat (jos nukkuvat!) Muuramen retrossa kerrossängyssä, jonka ostin huuto.netin kautta 60 eurolla! Aivan mieletön, laadukas ja hyvä löytö, johon olen ollut enemmän kuin tyytyväinen!

Hankin jo reilu vuosi sitten jostain alennusmyynnistä Vallilan Unijuna-kangasta. Nyt saimme vihdoin Tavallisen Pojan kanssa yhteistyönä tehtyä kankaalle puiset kehykset ja siten kaksi kappaletta sisustustauluja lastenhuoneen seinälle (yläkuvassa nojatuolin takana). Kiinnitin kankaan kehyksiin niittipistoolilla -suosittelen ehdottomasti hommaan Rapidin muovista, kevyttä ja laadukasta vehjettä niiden metallisten jäykkisten sijaan!


Vielä pienenä (mutta todellisuudessa aika isona:) kuriositeettina lastenhuoneesta uusi säästöpossu, jonka lapset saivat yllätyslahjana Iso-Sedän vaimolta. Hauska! Kuvassa säästöfantti on Tavallisen Mummin tädin jäämistöistä tulleen maalatun arkun päällä.

Ei kommentteja:

Related Posts with Thumbnails