11.10.2010

Kynttilänvalossa

Syksyn tullen on mukava kaivaa kynttilät esiin. Varsinkin jos olohuoneesta puuttuu lamput ja pimeässä muuten törmäilisi kaikkialla lojuviin tavaroihin....se siis siitä raukeasta romantiikasta takkatulen loimussa ja kynttilän liekkien loisteessa!Mutta hämärässä kyllä pöly hieman katoaa, joten siinä tämän harrastuksen todellinen ydin ja kauneus!

Kuva on oma teokseni "Isänilta"

Kynttiläjalat taitavat olla lamppujen ohella yksi heikkouteni. Eikä se sinänsä ole ihmekään -kemiallinen minäni kun näyttää vihaava pimeää kaamosta. Kammoan hieman tanskalaistyylistä uusvanhaa (vapiskaa bloggaajat! :D), koska tavaran tahallinen kuluttaminen ja uutta hankkiva luonnonvarojen kuluttaminen ei kuulu oikein täysillä arvomaailmaani. Lisäksi siitä puuttuu samasta syystä henkeä, jota arvostan sisustamisessa. Mutta joudun myöntämään, että olen joutunut taipumaan sisustuskaupoissa tanskalaistyylisten, emalisten ja maalaishenkisten kynttiläjalkojen paineessa. Ne vaan ovat ihania! Tosi ihana sisustuskauppa alan harrastajille on muuten Loviisan Vanilla Home, hallittu pieni kokonaisuus.


Kynttiläjaloista suosikkini on kuitenkin muutama vuosi sitten yllätyslahjaksi saamani Arabian keraaminen ja ilmeisesti käsinmaalattu antiikkikynttilän jalka. Kirkkaan sinipohjaisena tuo ei ole mikään kaikista tyylikkäin kaunotar välttämättä, mutta malli on kiehtova. Tietääkö joku jalan nimen, tekijän tai iän? (kuva alla)


Navetan kätköistä löytyi myös toinen Arabia-suosikkini: ihan mielettömän hienosti kuvioitu funkkistyylinen pikkulautanen. Se on nyt kynttilän alla, kun en muuta funktiota sille keksinyt. Teepussejahan tuossa voisi myös pitää. Kuviosta tulee itselleni mieleen Siirtolapuutarha-astiat -mikähän tämä on oikeasti nimeltään?

1 kommentti:

Mari kirjoitti...

Kynttilän valossa kaikki näyttää kauniimmalta :) Nyt kun meillä kaikki on ihan sekaisin, ei ole edes sellaiset fiilikset, että kovin kynttilöitä laittaa... Jospa se siitä! Kauniita kynttilänjalkoja sinulla...

Related Posts with Thumbnails