13.10.2010

Kylpyhuoneremppa: esiriput vedetty edestä

Tänään meillä kävi ihka aito duunari! Yhden soiton jälkeen ei kyllä tullut paikalle, mutta JO kahden soiton kuluttua saimme hänet tänne (ihmeiden aika ei ole ohi!!!). Kävimme yhdessä läpi alustavaa kylpyhuoneremonttisuunnitelmaamme ja saimme häneltä hyviä vinkkejä ja korjauksia siihen, asiakaspalvelu oli hyvää ja osaavaa. Kaikki ideamme suunitelmassa eivät olleet täysin toimivia, joten tänään illalla suunnittelemme uudelleen näiden ammattimiehen vinkkien pohjalta. Sitten toimitamme suunnitelman tälle johtajaduunarille ja hän tulee uudestaan paikalle putkimiehen ja sähkömiehen kanssa, jotta saamme aikataulu- ja hintatarjouksen. Lainaa mennään hakemaan maanantaina ja remonttitarpeita ilmeisesti myös ensi viikolla. Vielä ei ole varmaa tarvitsemmeko rakennuslupaa, toivottavasti emme.

Suunnittelimme vanhojen seinien osittaista säilytystä kylpyhuoneessa, mutta koska lattialämmitys tulee uusia ja putket vaihtaa, suositeltiin meille koko lattian auki piikkausta ja sen vuoksi myös seinien purkamista. Tätä olin itse toivonutkin, mutta Tavallisen Pojasta se olisi ollut turhaa! Kuvittelimme myös, että viemärit tulee säilyttää paikoillaan, mutta sillä ei olekaan nyt enää mitään väliä. Periaatteessa voimme siis suunnitella suihkun, vessanpöntön ja lavuaarin paikat aivan muualle kuin olimme ajatelleet. Hrr...vähän pelottavan "valkoinen paperi" käsillä! Vaihtoehtojahan on nyt miljoonia: Meillä on siis käytössämme neliön mallinen lattiatila ja sen voi jakaa miten vain ottaen vain huomioon oviaukon ja ikkunan paikan.

Lattiaan suunnittelemani laatoitus ei kuulemma toimi kaivon suuntaan kallistetussa lattiapinnassa. Laatat ovat liian isoja ja vaikeita laittaa. Se siis niistä tummanruskeista, puun näköisistä "lankuista". Tavallisen Poika tietysti hihkuu nuukana miehenä, koska nämä eivät olisi olleet tietenkään halvimpia lattialaattoja (vaikka eivät hyvin kalliitakaan kyllä).

www.varisilma.fi
Eli nyt suunnittelen lattiaan uutta ja pienempää. Jotain harmaata tai ruskeaa joka tapauksessa olen alunperin ajatellut. Seiniin mietin sitä tiiliseinäpintaa, josta muuten erittäin kaunis esimerkki keittiössä Ruusutapetilla blogin uusimmassa postauksessa! Mietin vain, että onkohan tuo tiiliseinä kuitenkin vähän sellainen trendi, että menee sitten vanhaksi. Jotta näyttääkö se jo kahden vuoden kuluttua "hölmöltä ja ysäriltä"? Olisiko tavallinen valkoinen neliön mallinen laatta tummalla saumauksella kuitenkin ajattomin vaihtoehto? Valkoiseen neliöön voisi lisätä ytyä sitten kaapistoissa ja irtaimistossa. Tarkoitukseni ei ole nimittäin rempata kylpyhuonetta jatkossa ihan muutaman vuoden välein.

Keskellä kaikkia näitä ideoita, törmäsi kuitenkin johonkin aivan ihanaan Retro ja Moderni ne yhteen soppii -blogissa! Tiiliseinäkuviointi, kyllä. Vihreä, kyllä. Siisti, kyllä! Minun? Ehkä.....Järjen ääni alkaa haipumaan, kun meikäläinen ihastuu. Katsotaan, kuinka käy! Ja linkki tuon blogin kylpyhuonesuunnitelmakuvaan on siis tässä.

6 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Minusta tuo tiililadonta on nimenomaan ajaton! Jos meille olisi tullut laattaa kylppäriin tai tupaan, olisi se ehdottomasti tilliladonnalla. Kodinhoitohuoneessa sitä jo on, tosin neliölaatalla. Vaan tykkään silti.

SinikkaLeena kirjoitti...

Joo toisaalta kyllä olen samaa mieltä. Sehän on sellainen "teollisuusajaton" malli. Mutta kun nyt se on niin pop. Mä aina vähän vierastan ja pelkään juttuja, jotka on tosi pop. Kuten sisustuksen ruskea-turkoosi värimaailma, jota oli JOKA PAIKASSA pari vuotta sitten. Ja nyt se alkaa olla jo ihan out.
En ole muuten ajatellut, että neliölaatallakin voisi tolleen pelata. Hmm.

Retromoderni kirjoitti...

Meillä on jo keittiön välitila tiililadonnalla, matta mustaa laattaa. Ja oih kyllä tuo vihreä kylppärikuva joka on blogissani on aivan ihana. Jos pääni saan pitää niin meille tulee juurikin vastaavanlainen suihkukoppero seinän uumeniin.

SinikkaLeena kirjoitti...

Onks sulla blogissasi kuvaa keittiön laatoituksesta?

Retromoderni kirjoitti...

Tässä yksi:

http://1.bp.blogspot.com/_DK8if1zxgoA/THAPwZGN8sI/AAAAAAAABRs/j4SwPbn7Tx4/s1600/Muutto+001_1.jpg

SinikkaLeena kirjoitti...

Hyvän näköinen on! Toi musta olisi tolla tavalla ihan hieno lattiassa, mutta siinä kun ei taas toimi oikein nuo valkoiset saumaukset -eivät olisi pitkään valkoiset:(

Related Posts with Thumbnails