12.10.2010

Kirjoja ja Kirjastotätejä

Blogista näyttäisi tulevan kiintymyssuhteideni esittelyväylä. Ensin lamput, sitten kynttilät ja...nyt ollaan jo kirjoissa! Se mitä OIKEASTI harrastan ja mistä olen aina ollut riippuvainen on lukeminen. Jos puhutaan kirjallisuuden ahmimisesta, niin lähimmäiseni tietävät, mitä se on. Kannan kirjastosta usean kerran viikossa kassikaupalla kirjoja kotiin ja niitä on joka paikassa, koska luen niitä joka paikassa.


Keskittymiskykyni (tai siis sen puute) ei ole enää vuosiin tukenut romaanien lukemista. Sen sijaan ahmin tieto- ja harrastekirjallisuutta. Viime vuosina on tullut niin mieletön määrä upeita käsityö- ja askartelukirjoja, että niissä riittää aina vaan uutta tutkittavaa. Tässä pari viimeaikaista suosikkiani makupaloiksi:

www.kustannusmakela.fi 
www.wsoy.fi

En voi käsittää millään ihmisiä, jotka eivät käy kirjastossa. Se on itselleni täysin vieras ajatus. Pidän lainausmäärilläni kolmea lähikirjastoa pystyssä ja myöhästymismaksuillani maksan kesätyöläisten palkat. Haaveilen kirjastonhoitajan ammatista. Saisi järjestellä päivät pitkät, hypistellä uutuuskirjoja ja olla paikassa, jossa on hiljaisuusvaatimus. Ihanneammatti! Mutta kiusallisen pitkä koulutus tajuttavaksi tässä vaiheessa elämää...

Vaikka haaveilenkin kirjastonhoitajan ammatista, ihmettelen usein tiskin takana istuvien ihmisten olemusta. Miksi ihmeessä ihannetyössäni on niin yrmeitä ja harmaita naisihmisiä? Pitääkö sellainen olemus olla, päästäkseen koulutukseen vai muuttuvatko he vasta työelämässä sellaisiksi? Aika pelottavaa joka tapauksessa!

5 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Täällä on toinen samanlainen, kirjojen suurkuluttaja :) Ja sakkojen maksaja, heh. Kirjastontätikin myös minä olisin halunnut olla. Siihen on vain tosiaan pitkä koulutus ja huono palkka... Meillä kun on pieni kylä, niin olen kauhulla ajatellut, että jos meidän kirjasto lakkautettaisiin... Hui! Miten sitten tulisi toimeen?

SinikkaLeena kirjoitti...

Joo no kirjaston tätien palkkaus voi tosiaan olla syy harmaaseen olemukseen. Ehkä sitä itsekin harmaantuisi sillä palkalla:P

Katja kirjoitti...

Minäkin haavaeilen kirjatotädin urasta, ja ihan vakavasti. Täällä järjestetään aikuiskoulutuksena, kesto kaksi vuotta. Tosin ensin pitäisi olla vuosi työkokemusta. Eli kolmella vuodella selviäisi. Ensin pitää kuitenkin käydä kokeilemassa miltä tuntuu mennä takaisin päiväkotiin. Palkkahan ei muutu pienestä miksikään tuossa :D

Johanna kirjoitti...

Voi kun olisi aikaa lukea, tai no en tiedä jaksasinko enää keskittyä lukemiseen. Aiemmin luin paljonkin, mutta lapsen tullen lukeminenkin jäi. Sä kyllä näytät lukevan ihailtavan paljon :)

pikkuthti kirjoitti...

Kirjat ovat IHANIA :) Meillä on myös "kirjasto" kotona -työhuoneeksi kai sitä muissa kodeissa kutsutaan, mutta meillä se on kirjasto (tai kavareiden kesken "kaaoshuone"... pitäsköhän taas siivota...?).

Miun lapsuuden kodissanikin oli oma kotikirjasto, jonka 1 seinä oli peitetty kirjahyllyllä ja se oli täynnä kirjoja -huoneessa oli lisäksi vain mukava nojatuoli, vinyylisoitin ja kaapit levylle.

Mistähän se muuten johtuu, että niin usein kirjaston tädit ovat hiirulaismaisia? mutta meillä paikallisessa kirjastossa mukaan mahtuu kyllä räväkkä ja aivan ihana lastenosaston täti sekä pehmoinen parrallinen setäkin :)

Related Posts with Thumbnails