26.10.2010

Bloggaus ja Ameriikan Ihmemaa

Kaikki on Amerikassa niin suurta! Meikäläinen iloitsee täällä 16 lukijasta blogissaan ja siitä, että yksi tai pari ihanaa ihmistä jopa kommentoi teksteihini. Mutta blogimaailmaan yhä enemmän upotessani olen vasta tajunnut millaisissa mittasuhteissa jenkeissä tätä hommaa tehdään. Lukijamäärät ovat suosituilla blogeilla aivan mahdottomia ja bloggaus enemmän tai vähemmän bisnestä. Blogit sisältävät harkittua tuotemainontaa arvontojen ja äänestysten muodossa ja blogien taustalta löytyy ohjeet mainostilan hankkimiseen heidän sivuillaan.

Enkä minä tätä pahalla kauhistele. Tykkään jenkkimeiningistä ja yleensä ihailen sitä, että asioita tehdään kunnolla ja intensiteetillä. On ihan hienoa, että on itselläkin jotain kehitystavoitteita -eihän tätäkään muuten pitkään jaksaisi. Ei olisi ollenkaan hassumpi idea, jos pystyisi vaikkapa käsityöaiheisella blogilla ja sen sivubisneksillä elättämään itsensä!

Toisekseen on mukavaa, että meillä on mahdollisuus (ja kielitaitoa) lukea näitä ulkomaisia blogeja. Jenkeissä -erityisesti- esimerkiksi askartelut, käsityötekniikat ja tuunaamiset ovat valovuosia edellä suomalaisia. Materiaalivalikoima on käsittämätön -Sinellin varastot näyttävät pääasiassa vain naurettavalta ja poikkeuksellisen törkeästi hinnoitellulta sekalaiselta kokoelmalta jenkkikauppojen valikoimien rinnalla. Voi kun vielä päästäisiin eroon Atlantin aiheuttamasta verotuksesta ja tullaussysteemeistä, niin minua ei pidättelisi mikään!

Tässä muutama blogi valtamerten takaa, joita olen nyt alkanut seuraamaan vakituisesti ja haluan suositella tuunaamisesta sekä kädentaitojutuista pitäville vierailijoilleni! Suomesta on yhä hakusessa monipuoliset askartelu/käsityöblogit -onko sinulla vinkata yhtään? Parolan Asemaa seurasin aiemmin mielelläni, mutta nykyään se päivittyy turhan harvoin.

Miss Mustard Seed's Creative Blog


7 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Ei ole kyllä vinkata suomalaisia blogeja... tai siis paljonhan blogeissa sivutaan näitä käsityöjuttuja, mutta sitten taas niitä juttuja on etsittävä kaiken muun joukosta. Ehkä niitä blogeja kuitenkin on? Jäänpäs kuulolle, jos tänne tuleekin hyviä linkkivinkkejä. Ja kiitos noista ulkomaisista blogivinkeistä, pitää ehdottomasti tutustua!

Mari kirjoitti...

Kiitos blogivinkeistä, oli mielenkiintoisen oloisia!

Laura kirjoitti...

...luen usein, liian harvoin kommentoin.:) Kaikkea ihanaa sinä ehditkin touhuta! Ja uusi koti näyttää kyllä upealta!!

SinikkaLeena kirjoitti...

Laura: Kiva kun kävit.
Se on vähän silleen, että meikäläinen ehtii kaikkea kivaa ja ihanaa, mutta en ehdi mitään vähemmän kivaa...

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Näihin pitääkin tutustua. Onpas mielenkiintoista. Minä taas tykkään lukea suomalaisia blogeja, koti-ikävää kun poden muutoin aina silloin tällöin.

Miia kirjoitti...

Ekaa kertaa täällä, etsiskelin myöskin jotain monipuolisia käsityöblogeja :) Yksi hyvä blogi on ainakin kaunis pieni elämä :) ja muitakin varmaan löytyy mun blogin sivupalkista :)

SinikkaLeena kirjoitti...

Tervetuloa sullekin, kiva kun löysit. Pitääpä kurkata blogiisi!

Related Posts with Thumbnails